Moda

Prisjetili smo se nekih od najljepših vjenčanica iz filmova. Nisu li nezaboravne?

  • Mnoge mladenke su se inspirirale vjenčanicama iz nekih poznatih filmova
  • Od one iz 'Odbjegle nevjeste' pa do 'Pedeset nijansi slobodniji', neke su kreacije oduševile filmsku publiku 
  • Izdvojili smo neke od vjenčanica koje su nam se urezale u pamćenje

Buduće mladenke, ali i mi kojima još vjenčanje nije ni na pameti, volimo baciti oko na lijepe vjenčanice. Kad je riječ o filmskim vjenčanicama, neke su stekle status kultnih i mnoge djevojke upravo svoje savršene haljine rade prema njima. Romantične haljine koje prevladavaju na filmskim platnima posljednjih desetak  neke i malo više) godina pravi su melem za oči. Iako se u nekima na kraju akterice nisu ni udale, svojom pojavom zavrijedile su da ih spomenemo. 

'Seks i grad'

Kad spomenemo vjenčanice iz filmova, jedna od prvih asocijacija je upravo ono koju je Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) nosila u filmu 'Seks i grad'. Glamuroznu vjenčanicu koju potpisuje Vivienne Westwood, Carrie na kraju nije nosila jer joj je Faca slomio srce te ju je na kraju zamijenila klasičnim bijelim kompletićem za intimno vjenčanje u općini. No dramatična haljina se većini nas urezala u pamćenje zauvijek. 

 | Autor: Pinterest/www.cosmopolitan.com Pinterest/www.cosmopolitan.com

'Pedeset nijasnsi slobodniji'

U trećem nastavku erotskog filma za kojim su poludjele žene diljem svijeta, naslovna junakinja Anastasia Steele, koju je odglumila Dakota Johnson, udaje se za Christiana Greya kojeg je utjelovio Jamie Dornan. Romantična haljina od čipke prati liniju tijela te ima lađa otvor na ramenima i sitne gumbiće na leđima. Dizajnirala ju je Monique Lhuillier i moramo priznati da smo se odmah zaljubile u nju.

 | Autor: Instagram @haileybieber Instagram @haileybieber

'Sumrak saga: Praskozorje' (1. dio)

U trećem nastavku 'Sumrak sage' imali smo prilike vidjeti vjenčanje dvoje glavnih likova, Edwarda i Belle koje su tumačili Robert Pattinson i Kristen Stewart. U idiličnom okruženju šume, Bella je prošetala u, na prvi pogled, jednostavnoj vjenčanici. S prednje strane jednostavna haljina dugih rukava na leđima je imala otvoreni dio ukrašen čipkom. Vjenčanica je replika haljine Caroline Herrere. 

 | Autor: Pinterest/www.glamour.mx Pinterest/www.glamour.mx

'Rat među nevjestama'

U filmu pratimo prijateljstvo Emme i Liv, koje su odigrale Kate Hudson i Anne Hathaway, koje dolazi na kušnju nakon što im je zabunom dodijeljen isti datum vjenčanja. U romantičnoj komediji za oko nam je zapela haljina Vere Wang koju je nosila Kate Hudson. Bijela haljina s krinolinom oko struka ima lila baršunastu traku koja je dala završni touch cijeloj kreaciji.  | Autor: imdb imdb

'Princezini dnevnici 2: Kraljevske zaruke'

U nastavku teen romantične komedije, pratimo princezu Miu koja treba naslijediti baku na tronu kraljice Genovije te joj se nalaže da se mora udati želi li naslijediti krunu. Tako smo imali prilike vidjeti glumicu Anne Hathaway u čipkastoj vjenčanici na koju rijetko tko može ostati imun. Lađa otvor naglašen čipkom dao je dodatan šarm cjelokupnom izgledu duge vjenčanice. Vjenčanicu potpisuje Gary Jones

 | Autor: imdb imdb

Mamma mia!

Jednostavna, ali slojevita vjenčanica u kombinaciji bijele i bež boje odlično je pristajala Amandi Seyfried koja je glumila Sophie u filmu Mamma Mia!. Po cijeloj dužini imala je sjajne detalje i remen u struku. Plavokosoj i plavookoj glumici vjenčanica u boho stilu savršeno je pristajala kao i romatični veo.  

 | Autor: imdb imdb

Možda vas zanima Isprobala sam serum koji koriste poznate Hrvatice. Evo rezultata... Rubrika Beauty Beauty

Odbjegla nevjesta

U filmu iz 1999. godine mogli smo vidjeti čak nekoliko vjenčanica zahvaljujući liku Maggie koju je tumačila Julia Roberts. Igrala je ulogu žene koja je pred oltarom ostavila toliko zaručnika da su je prozvali  'Odbjeglom Nevjestom'. Jedna od ljepših vjenčanica koju smo vidjeli u filmu je svilena haljina sa spuštenim ramenima ukrašena dijelovima od čipke. Vjenčanica je djelo Amsale Aberra, etiopsko-američkog dizajnera.

 | Autor: imdb imdb

Photo: None

Komentari 0