Moda

Pomoću ovih odjevnih savjeta i trikova niske žene 'dobit će' nekoliko dodatnih centimetara

  • Postoje mali modni trikovi i pravila kojima možeš postići iluziju te djelovati viša nego što zapravo jesi
  • Zlatno pravilo je da ti izrazito duge suknje i široka, vrećasta odjeća neće dobro stajati ako si niska
  • Otkrij kojih je to još šest modnih pravila kojih se trebaš pridržavati kako bi se doimala viša nego što jesi

Ponekad se čini da su niske žene u prednosti kad kupuju odjeću - one si mogu nešto živopisno i zanimljivo kupiti na dječjem odjelu, što znači da će to manje platiti. No, nemojmo se zavaravati, odjeća je često krojena za žene visoke i vitke poput manekenki, što je itekako nepovoljno za niske žene. Uz ove savjete bit će ti lakše odabrati ono što ti pristaje.

Možda vas zanima Nećeš vjerovati, ali malo riže na licu može ti pomoći da izgledaš i nekoliko godina mlađe Rubrika Beauty Beauty

Najbolje stvari na svijetu često nam stižu u malom pakovanju. No, čak i kad je žena niska ili veoma seksi, nije joj lako pronaći ono u čemu će izgledati dobro. Sjetimo se samo osamdesetih i ranih devedesetih s onim jako širokim ramenima sakoa i kaputa koja odlično izgledaju na visokim ženama poput Grace Jones, Sigourney Weaver ili Naomi Campbell, ali na niskim ženama često izgledaju groteskno. To treba znati izbjeći. Mnogi modni dizajneri niskim klijenticama preporučit će hlače povišenog struka i dužih nogavica (nije ih bez razloga obožavao veoma niski Prince). Žene s tijelom 'kruške' odlično će izgledati u hlačama u trapez, no suknje i haljine uvijek izgledaju bolje na niskim ženama od hlače. To je osnovno pravilo, a u nastavku ti donosimo još neka.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Špičaste cipele

S petom ili ravne, špičaste cipele vizualno produžuju noge. Osim toga, u njima odjeća uvijek izgleda klasično, bezvremeno, sofisticirano. Uz tamne hlače (tamnoplave ili crne), možeš nositi cipele iste boje što ne samo da izgleda elegantno, nego i vizualno produžuje siluetu.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Monokromni look

Kad se odjeneš od glave do pete u istu boju, ne samo da ćeš biti u trendu, već ćeš i izgledati elegantno. Ista boja kreira uzdužnu liniju, vertikalu koja vizualno izdužuje tijelo. Mnogi se odlučuju na nijanse bež ili svijetlosmeđe boje kad se biraju monokromni look ili pak nose crno. No, žene koje su dovoljno hrabre da se odjenu od glave do pete u crveno, limun žuto ili plavo, upadljive su na posve privlačan način.

Možda vas zanima 10 'dosadnih' modnih basic komada koje svaka žena treba imati u svom ormaru Rubrika Moda Moda

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Okomite pruge

Biraj radije okomite, a ne horizontalne pruge koje su uvijek modernije. Izbjegavaj upadljive, široke pruge, ali i upadljive uzorke općenito. Osnovno pravilo kaže da horizontalne pruge šire, a okomite izdužuju figuru pa niske žene trebaju birati upravo taj uzorak prugica.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Hlače visokog struka

Zapamti zauvijek da su hlače visokog struka tvoja najbolja 'prijateljica'. Niske žene vizualno doista postaju više kad odjenu hlače visokog struka. Ako imaš lijepe noge, odjeni šorc visokog struka. Čak može nositi nešto kraći top jer će onda tvoje noge izgledati beskrajno duge. Kad nosiš hlače visokog struka, stavi bluzu unutra jer to produžuje torzo. 

Možda vas zanima Sako je najpoželjniji odjevni komad sezone! U trgovinama smo pronašli 33 divna modela Rubrika Moda Moda

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Peplum, kratki volan na dnu bluze ili topa

Kratki top s peplun volanom na dnu ne samo da prikriva jastučiće na bokovima nego i produžuje siluetu. Volan koji se širi na bokovima lijepo definira tijelo i čini ga izduženijim. Oni su pravi  'must' za niske cure i žene.

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Uska suknja 

Idealni odjevni predmet za svaku konferencijsku salu, popodnevni domjenak, za svaku dotjeranu ženu. A još uz to vizualno produžuje. Malo preduge široke hlače ili midi suknja u A kroju učinit će čuda ako želiš izgledati više. Ako želiš dodatno istaknuti uski struk, stavi si remen. Izgledat ćeš kao žena naglašenih oblina, što nikad nije prestalo biti seksi.

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0