Love&Sex

Zašto su veze niskih žena i visokih muškaraca najbolje

  • Ako smo nižeg rasta ne vidimo dobro na koncertima, ne možemo skinuti kukuruzne pahuljice s najgornje police u dućanu, a nove hlače su nam redovito predugačke, ali ovo nam JEST prednost!
  • Veze između nižih žena i viših muškaraca, naime, vrlo su obećavajuće

Niske, „male" žene, koje su se vjenčale za visoke muškarce, imaju najbolje brakove – rezultat je nedavno provedenog istraživanja. Doduše, postoji puno faktora uspješnog braka – povjerenje, dobra komunikacija, poštovanje. Međutim, očito i visina igra značajnu ulogu. 

Niske žene i visoki muškarci imaju dobre brakove 

U istraživanju su znanstvenici ispitivali 8000 sudionika. Zanimljivo: pronašli su korelaciju između visine muškarca te zadovoljstva žene. Što ih više centimetara tjelesno razdvaja, toliko je žena sretnija u braku. Ali, zašto su visoki muškarci toliko atraktivniji od niskih? Naime, sve je povezano s time kako se ponašamo s ljudima u društvu. Istraživanje je pokazalo da su visoki muškarci sigurniji u sebe pa zbog toga djeluju atraktivnije. Zbog toga i poslodavci smatraju visoke muškarce pouzdanijima i sposobnijima. Zato „veliki ljudi“ zarađuju više novaca – a posljedica toga je da vode manje opterećen život, pa su njihove bračne partnerice zadovoljnije. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Osim toga, pogledajmo evoluciju: veliki, visoki, snažni muškarci bili su najbolji lovci i skupljači, što je privlačilo tadašnje dame. Dakle, to su bili mračni dani za niske dečke, no danas ipak biramo i po mnogo drugih faktora. Nije rijetkost da je visoka žena u vezi si s niskim muškarcem i stvar može savršeno funkcionirati jer u tom istom istraživanju znanstvenici su također ukazali na to da visina nije presudna. To je tek jedan od mnogih faktora bitnih za vezu. Najvažnija je ipak emocionalna povezanost.

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0