Moda

Pinterest je postao još bolji. Modne pretrage sad će u jednakoj mjeri prikazivati sve veličine i oblike tijela

  • Pinterest nije samo vodeća adresa u potrazi za modnom i beauty inspiracijom, već i platforma koja naveliko prednjači po pitanju korištenja tehnologije u svrhu inkluzivnosti
  • Nakon što su prvi uveli opciju filtriranja rezultata na temelju tipa kose te boje kože, sada su tehnologiju umjetne inteligencije iskoristili kako bismo modnu inspiraciju pronašli u svim oblicima i veličinama tijela
  • Što znači da će svaka pretraga uključivati rezultate za sve tipove tijela, ne bi li se svi osjećali uključeno i inspirirano

Pinterest već godinama nije samo jedna od omiljenih nam adresa kada tragamo za raznim kreativnim rješenjima, već i mjesto zahvaljujući kojemu ostajemo u tijeku s vodećim modnim i beauty trendovima. Povrh toga, Pinterest je i platforma koja naveliko prednjači po pitanju korištenja tehnologije u svrhu inkluzivnosti.

Podsjetimo samo da je Pinterest prvi među velikim igračima uveo opciju filtriranja traženih rezultata na temelju tipa kose, a zahvaljujući kojoj inspirativne ideje možemo pretraživati među ljudima koji imaju jednaku teksturu kose kao i mi sami, ali i opciju filtriranja boje kože, a što se pokazalo kao spasonosno rješenje za sve one čiji ton kože nije toliko zastupljen kao ostali, a zbog čega su bili osuđeni na sate listanja kroz objave dok u konačnici ne bi pronašli neku koja im odgovara.

Možda vas zanima Ljetne haljine i čizme savršena su kombinacija za jesen! Look obožava Emily Ratajkowski, ali i naša poznata stilistica Rubrika Moda Moda

Taman kada smo pomislili da ne može biti bolji nego što već je, Pinterest je priču o inkluzivnosti odlučio podići na još višu razinu,  odlučivši lansirati novu tehnologiju umjetne inteligencije zahvaljujući kojoj će modna inspiracija biti servirana u svim oblicima i veličinama.

Nova tehnologija koristi umjetnu inteligenciju za prepoznavanje oblika, veličine i forme tijela kako bi povećala vidljivost dosad manje zastupljenih rezultata prilikom pretraživanja stylinga, a što znači da će sve što budemo pretraživali uključivati prikaz različitih rezultata  za sve tipove tijela.

 | Autor: Pinterest Pinterest

“Mi u Pinterestu vjerujemo da inspiracija počinje uključivanjem. Zato nastavljamo razvijati inkluzivna iskustva proizvoda koja olakšavaju pronalaženje najboljih ideja za koje ćete imati osjećaj da su kao stvorene za vas", poručila je Pinterestova glavna direktorica za proizvode, Sabrina Ellis. "S moćnim dodatkom naše nove tehnologije, poboljšali smo zastupljenost različitih tipova tijela na platformi za 5 puta u pretragama vezanim uz žensku modu u SAD-u", zaključila je.

Možda vas zanima Najvažniji street style modni trendovi sezone Rubrika Moda Moda

Ovo je poboljšanje nastalo kroz suradnju Pinteresta s američkom NAAFA-om (National Association to Advance Fat Acceptance),  zastupnicom za modele i veličine Tess Holliday te kreatoricama Pinteresta Natalie Craig, Kellie Brown i Stefany Brito, a pri čemu je upravo NAAFA kao udruga koja više od 50 godina radila na zaštiti prava pretilih osoba i poboljšanju kvalitete života ljudi s krupnijim tijelima odigrala značajnu ulogu. 

“Trolovi su neumoljivi, a osobito prema debelim ženama koje se usude nositi bilo što osim široke crne odjeće, no Pinterest je oduvijek bio sigurniji i gostoljubiviji od mnogih drugih internetskih prostora. Suradnja s Pinterestom koja osigurava prikazivanje većih tijela u rezultatima pretraživanja šalje poruku korisnicima svih veličina da baš svatko zaslužuje biti uključen i inspiriran", poručili su, a mi se samo nadamo da će Pinterestov primjer slijediti i svi ostali. 
 

Photo: Pinterest

Komentari 0