Moda

Najvažniji street style modni trendovi sezone

Ovaj tjedan, urednici mode, dizajneri, kreatori i kupci okupili su se u danskom glavnom gradu kako bi se potpuno posvetili Copenhagen Fashion Week SS24. Četiri dana otkrivanja novih talenata, učenja od stručnjaka industrije i promatranja najnovijih trendova – događaj je bio potpuni spektakl.

Od minimalističkog scandi stila do konfrontacijskih cvjetnih uzoraka i psihodeličnih printeva, gosti su se odijevali jednako eklektično kao i oni na pozornici. Zalando dijeli šest najvažnijih trendova primijećenih na ulicama:

Izaberi svoju rozu

Osvjetljavajući ormariće od sezone AW22, ružičasta je i dalje jednako popularna kao i uvijek, a Barbie-groznica ne pokazuje znakove usporavanja nakon ljetnog izlaska filma. Kulturni fenomen je eksplodirao, s insajderima industrije koji su ponosno pokazivali svijetu novu omiljenu boju tijekom Copenhagen Fashion Weeka. Prizivajući Ken-ergiju, postoji nijansa koja odgovara svakome, bilo da je to nijansa trešnje, fuksije ili BarbieTM ružičasta. Različite nijanse pojavile su se suptilno uz dodatke koji su dodali dašak ružičaste, ili u kombinacijama od glave do pete poput trenutka Beyonce u Acne Studios trenirci – dokazujući da sigurno postoji više od jednog načina za stiliziranje boje godine.

 | Autor: Promo Promo

Cvjetni uzorci i volančići

Nastavljajući i u AW23 sezoni, cvjetni uzorci i volančići primjećivani su kako lepršaju ulicama Copenhagena. Ovaj svestrani stil može se nositi u elegantnijim ili ležernijim varijantama, od povremenih do svakodnevnih kombinacija. Snažni 3D cvjetni motivi, inspirirani kolekcijom SS23 marke Loewe, nošeni su od strane gostiju koji su željeli izraziti svoj stav, dok su nježniji cvjetovi s volanima bili odabrani od strane onih koji su željeli postići nježniji izgled.

Ekstra printevi

Uzorci koji prekrivaju cijele komade odjeće, uključujući i elegantniju sestru tie-dye uzorka, blur-print, viđeni su tijekom cijelog tjedna. Postavljeni u središte mode zahvaljujući Loewe-ovoj tub haljini, primijetili smo nekoliko urednika i kreatora koji su nosili blur-print i druge psihodelične uzorke - poput stila Kendall Jenner. Potvrđujući da je trend uzoraka koji donosi dramu još uvijek donosi radost u garderobe diljem svijeta, moderne grafike dizajnera poput Y-Projecta i Roksande privukle su mnogo pažnje ovog tjedna.

Buttermilk žuta

A colour scientifically proven to boost your mood instantly, buttermilk yellow is the new beige. Channelling quiet luxury, the shade was showcased in SS23 collections from Rejina Pyo, Givenchy and Bottega Venetta. Whether it’s the full fit or a statement handbag, soft shades of pastel yellow were worn by the most adept dressers attending Copenhagen Fashion Week.

Executive stil

Pametni, minimalistički dizajni bili su snažna estetika. Od širokih crnih odijela do suknji olovka kroja uparenih s kratkim majicama, radno-uredski šik se pojavljuje na pistama tijekom cijele 2023. godine. Viralna senzacija, Emma D'Arcy, jedan je od mnogih poznatih osoba koji utječu na prevalenciju ovog stila nakon što je nosila oversized crno odijelo Acne Studios, slojevito sastavljeno od suknje i hlača za svoj debitantski nastup na Zlatnim Globusima.

 | Autor: Promo Promo

Sportski stil – Niz pobjeda

Dok Svjetsko nogometno prvenstvo za žene i dalje inspirira obožavatelje širom svijeta, trend spajanja nogometa i mode doživljava novi uzlet popularnosti nakon što je započeo prošle godine na FIFA Svjetskom Kupu. Trenutačni izgled možete postići s parom adidas Samba tenisica i nogometnim dresom zataknutim u suknju od trapera ili ravne traperice. No, nogomet nije jedini svijet u kojem se sport i moda susreću; od gorpcore stila do sportske odjeće za tenis, cijela sportska kategorija je u trendu. Kolekcija Paoline Russo predstavljena na CPHFW-u demonstrirala je prozračnu tehničku sportsku odjeću, odvojene komade od likre i sportske grafičke uzorke.

Photo: Promo

Komentari 0