Moda

Želimo je u ormaru: boja koja liječi zimsku depresiju

Crni, sivi i tamnoplavi kaputi i jakne vladaju ulicama, ali zimska odjeća nema razloga biti tako mračna, dapače. Za promjenu i dobro raspoloženje, posegnimo za OVOM žarkom bojom koje će nas pretvoriti u nositelje dobre vibre

Čim se temperature približe nuli, a nad grad se spuste magla i sivilo, kao da se sumorne boje spuste i na našu odjeću. Svaka čast i crnoj i sovoj boji, volimo ih obje, ali biti od glave do pete, zimski kaput, vesta, čizme, hlače, šalovi, kape... Previše je i postaje i dosadno. Boja koja će podići look, ali naše raspoloženje je definitivno žuta. Srećom, pune su je trgovine.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Naravno, spektar boja za proljeće i ljeto je sličniji nekoj amazonskoj prašumi, dok se po zimi pretvaramo u prave mračnjake. Nije ni čudno jer je i psihološki dokazano da vrijeme utječe na naše odijevanje, ali ono pak može utjecati i na naše raspoloženje. Zimi smo često bezvoljni, bez energije, mračni poput našeg crnog kaputa.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Zara, 229 kn; Zara 499 kn; Topshop 69 funti

Da bi se odagnala ta zimska depresija, umjesto odluke da obučeš klasično crni kaput, odvaži se na malo boje!

Možda vas zanima TEST: Otkrij koje boje odjeće ti najbolje pristaju? Rubrika Moda Moda

Naša preporuka, ali i preporuka psihologa je: žuto. Prema slavnoj online platformi koja diktira popularne boje sezone, Pantone, žuta boja obilježava: sreću, nadu, toplinu, ljubav, i generalno dobar osjećaj. No, toj skupini pripadaju i žarko narančasta pa i crvena boja. Od hladnog spektra boja tu je zelena koja nam pomaže da se borimo protiv zimske depresije.

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

Zamisli kako bi dobro izgledala žuta bunda do koljena u moru crnih, sivih i tamnoplavih kaputa strogog kroja! Također, ako misliš da ti je kaput ili jakna preintenzivne boje, razmisli možda da ispod sive vestice na kopčanje odjeneš neku majicu ili potkošulju u boji ili s printom. Iako nitko osim tebe to ne vidi, šareno donje rublje je nešto što tebe samu može razveseliti, čisto zato što znaš da ga nosiš...

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp Awake, 1390 eura (netaporter.com); Mango, 699 kn; H&M, 749 kn

Također, modna industrija je već tisuću puta izdiktirala pravilo: "Pravila su tu da se krše!". Dakle, ako je uvriježeno pravilo da se po zimi nose tamne boje, ne znači da se i ti toga moraš držati. Isto tako, ako ti mi sada savjetujemo da nosiš žute kapute i bunde, a zapravo te veseli sivi džemper, slobodno nosi sivi džemper!

 | Autor: Getty/Guliver Getty/Guliver

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp H&M, 349 kn; Mango, 549 kn; Topshop, 99 funti

Možda vas zanima Boja koja nam svima ODMAH treba u ormaru Rubrika Moda Moda
Photo: Getty/Guliver

Komentari 0