Moda

TEST: Otkrij koje boje odjeće ti najbolje pristaju?

Plava je tvoja boja, a zelena nikako nije? Tvojoj prijateljici savršeno stoji žuta, a ti u njoj izgledaš poput bumbara? Za sve postoji razlog. S obzirom na ten i boju kose odredi koje boje ti najbolje pristaju - u njima ćeš blistati!

Da odmah razjasnimo: ovo nisu pravila koja su uklesana u kamenu. Ako jako vjeruješ u neku boju i baš ju voliš nositi, a prema sljedećim parametrima ispada da ti ta boja baš ne stoji, nitko ti ne brani da ju nosiš. Možda samo nećeš blistati kao što bi u odjeneš li neku drugu boju, "pravu" za tebe. Pravilo boja također nije toliko važno radi li se od detaljima, nađeš odlične cipele ili torbu u boji koja ne bi trebala biti prvi izbor. Ipak, postoje uvriježena pravila pomoću kojih možeš otkriti koje ti boje najbolje stoje s obzirom na ten i boju kose. One bi trebale dominirati u tvom outfitu.

Ako imaš topli tip kože, poput Beyonce, Kim Kardashian i Jessice Albe, možeš nositi i jarke boje. U to spadaju crvena, boja brekve, koraljna, zlatna žuta, ali i toplije smeđe nijanse.

Boja kose: Tamno plava do tamno smeđa

Boja kože: ima žućkasti do zelenkasti podton. U ovu skupinu spada i maslinasto zelena

Tople boje koje ti pristaju: narančasta, crvena, zlatno žuta i boja meda

Hladne boje koje ti pristaju: tople nijanse zelene i plave boje, poput maslinaste, tirkizne, boje pesta i crveno-ljubičaste (boja magente i orhideje)

Neutralne nijanse koje ti dobro pristaju: boja kože, boja vruće čokolade, kremaste nijanse, boja pšenice i "latte"

Boje koje bi trebala izbjegavati: ledene nijanse i nijanse dragog kamenja je će tvoju boju kože koja je inače vibrantna učiniti "ispranom"

Možda vas zanima 10 najljepših neutralnih pulovera koje možeš nositi uz SVE Rubrika Moda Moda

 | Autor: Getty Images Getty Images

Ako imaš hladni tip kože, tvoji celebrity parnjaci su Cate Blanchett, Nicole Kidman i divna Lupita Nyong`o.

Boja kose: može varirati od jako tamne (crne) do jako svijetle plave

Ten: Ima crvenkasti podton, a može biti i jako svijetla i jako tamna koža

Hladne nijanse koje ti stoje: sve nijanse oceana i boje koje podsjećaju na zimu. Svijetlo plava, tamno ljubičasta, boja lavande ili pink.

Tople nijanse koje ti stoje: dobar odabir su sve nijanse crvene koje vuku na pink, a od neutralnih nijansi ti najbolje stoje kombinacije sa sivom bojom.

Neutralni tonovi: Siva, mornarski plava i bijele nijanse

Što ne nositi:  Narančastu, boju rajčice i jarko žutu jer su u potpunosti suprotne od tvoje boje kože

 | Autor: Getty Images Getty Images

Ako si neutralni tip kože, imaš ten poput Angeline Jolie, Julije Roberts i Julianne Moore. S obzirom da su one jedne od najljepših i najzanimljivijih glumica na svijetu, nije loše, zar ne?

Boja kose: plava sa sivkastim tonovima i smeđa u toplim tonovima

Boja tena: Teško je odrediti točno je li hladan ili topao

Tople i hladne nijanse koje ti dobro pristaju: Sve pomalo isprane verzije boja: svijetlo roza, baby ružičasta, baby plava, boja žada, svijetlo zelena

Neutralni tonovi: off white i sivkasti tonovi, te neizostavna bijela

Što ne nositi: Boja magente ili eklektično plava mogu tvoju ionako neutralnu boju "ugasiti". Ali zato se ne bi trebala suzdržavati od nošenja jarko crvene boje koja će ti savršeno stajati.

Boja koja ti stoji genijalno: sve nijanse crvene, posebno svjetla crvena

Možda vas zanima Da je Crvenkapica stvarna, nosila bi ovakve kapute Rubrika Moda Moda  | Autor: Getty Images Getty Images

Boje za sve tipove kože. Naravno da i ova skupina postoji. Tu možemo uvrstiti bijelu boju, koja bi kod toplijeg tipa kože još bolje izgledala u prljavijoj varijanti. Svijetlo roza boja čini svaki ten blistavim, ali i kombinacija plavo – zelenih prugica. Također, na ovom popisu stoji još jedna pomalo neočekivana boja – boja patlidžana. Ona je prilično neutralna, naglašava dobro ten, bez da "predvlada".

Ovo je test kako otkriti kojem tipu pripadaš:

via GIPHY

Kako otkriti svoj tip kože? Boja tvoje kože može se mijenjati ovisno o izloženosti suncu, ali podton ovisi o drugim utjecajima za koje najčešće sama odgovaraš (hrana, dovoljno sna i odmora, hidratizacija). Trebalo bi očistiti kosu od bilo kakvih proizvoda za lice. Nakon pranja lica bi trebala pričekati još barem 15-ak minuta da se crvenilo povuče. Također, umjetno svjetlo može utjecati na krivu percepciju boje kože.

Jedan od najlakših načina kako otkriti ton je uz pomoć papira. Stavi pokraj lica komad bijelog papira. Ako u odnosu na papir tvoja koža djeluje žućkasto, zelenkasto ili svijetlo smeđe, vjerojatno imaš topliji tip kože. Ako ti je koža ružičasta, roskasta ili plavkasta, imaš hladni tip. Ako ne možeš točno odrediti možda si između tonova. Bitno je i pitanje koliko brzo pocrniš? Točnije, kada se izlažeš suncu, izgoriš li brzo ili uz malo zaštitnog faktora duže odoljevaš pogubnim sunčevim zrakama. Ako brzo izgoriš, hladni si tipo, a ako brzo pocrniš topli. Nadamo se da smo riješili tvoje nedoumice!

Photo: miss7

Komentari 0