Moda

Ovih 13 aktualnih trendova možemo bez problema nositi i s 40, a i s 50! Pogledaj...

  • Bezvremenska moda svakako ženama omogućuje odjevne komade koje mogu nositi godinama. No, koji puta nam je dosta klasike i savjeta na koje se to komade moramo osloniti kad prijeđemo 40-u!
  • Jer tako je puno novih, zabavnih i zanimljivih trendova. I ne trebamo ih se bojati
  • Koje trendove možemo na svoj način uklopiti u svoje odijevanje i biti originalne - jer to je ono što se zove stil!

Sigurno nisi jedina koja si postavlja pitanje jesam li određene modne komade pomalo "prerasla"? Jesam li prestara za one uske traperice i trebam li se odijevati više u skladu s godinama? Ali onda, zastani na trenutak i sjeti se: modna pravila su izmišljena! Istina je samo jedna - odjeća je zapravo svevremenska i ne dolazi s "rokom isteka" - kao ni mi!

Možda vas zanima Odjeća nas može itekako pomladiti: ne trebaš kupovati sve iznova nego samo naučiti jedan trik Rubrika Moda Moda

A ono što u modi posebno volimo je to što sve ovisi o osobnim preferencijama i omogućuje nam da se izrazimo na sebi svojstven način. Nitko nije prestar za bilo koji trend, doslovno se odijevamo u školske uniforme godinama nakon školovanja, zar ne? Ali, u slučaju da ti treba podsjetnik, evo nekoliko beskrajno mladenačkih stilova koje svatko može nositi, čak i ako ima ne 50 nego 100 - ako želi!

1. Puff rukavi i volani

Tako pahuljasto, napuhano i zaigrano. Možda smo kao 12-godišnjakinje poželjele sa sebe strgnuti takvu haljinu koju nam je mama kupila no, sad smo starije i mudrije - vrijeme je za povratak sa stilom otpisanim puf rukavima!

2. Velike kragne

 

Velike kragne kakve smo nosile kao klikne vratile su se u velikom stilu! Bijela košulja s velikom uštrikanom kragnom, pulover, štrample i suknjica ili bermude od samta - sigurno je jedan od lookova koja u tebi odmah budi sjećanje na djetinjstvo.

3. Čizme s debelim potplatom

Iako nisi bila dio grupe koja je voljela grunge, i nosile dr. Marten kao tinejdžer - nikada nije prekasno za uskočiti u jedan par.

4. Kardigani

Budući da današnji top modeli i dalje vole pokazivati golu kožu i nositi poluotkopčane kardigane, lako je zaboraviti da, jednom davno, ovaj trend smo povezivali s bakama. Ako ih nosiš danas bit ćeš ultramoderna, a ne "stara".

5. Sportske čarape i muške tenisice

Jesu li se naši očevi zapitali da li su prestari za sportske čarape i krupne tenisice? Kladimo se da ne. Svatko može nositi ovaj udoban izgled, pogotovo u vrijeme kada su trenirke i duge čarape postale svakodnevni look.

Možda vas zanima 5 modnih komada koje Jennifer Aniston stalno vrti u krug i uvijek je dobro odjevena Rubrika Moda Moda

6. Kombinezoni

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kate Hiscox (@wearsmymoney)

Powered by embedinstagramfeed &

Činjenica da je ovo ujedno omiljena odjeća za bebe i malu djecu ne čini kombinezon ništa manje sjajnim. To je jednostavan izgled koji dobro prolazi tijekom cijele godine, a može se kombinirati s bilo kojom vrstom košulje i cipela.

7. Kratke hlačice

Kratke hlačice, svestrani su, bezvremenski ljetni proizvod. Prije svega, dopuštaju da ti hodaš svijetom otkrivenih nogu i ne znojiš se. Zašto si to ljeti ne bi i ti dopustila? No, kratke hlače, posebno kožne veliki su hit i ove zime. U kombinaciji s debelim najlonkama mogu izgledati super. Osim ako te neki zastarjeli dress code ne sprječava da se usudiš. 

8. Kožne hlače

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by K A T (@thesilverkat)

Powered by embedinstagramfeed &

Kožne hlače također se mogu naći u mnogim oblicima, bilo da se radi o uskim slim fit ili onim opcijama širokih nogavica. Super izgledaju čak i najosnovnijim, džemperima i majicama.

9. Majice s printom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Mitchell (@kimair)

Powered by embedinstagramfeed &

Grafičke majice i duksice još su jedan sjajan oblik samoizražavanja, kombiniraj ih sa suknjama, hlačama, šljokicama ili jednostavno trapericama, dajući tvojoj odjeći taj osobni pečat.

Možda vas zanima Imaju godina (50+!), ali imaju i stila! Ovih 11 dama vrijedi pratiti na Instagramu Rubrika Moda Moda

 10. Šljokice

Šljokice ne samo da dodaju dašak glamura i plijene pažnju već blistaju, sjaje i izgledaju zabavno i radosno - i noću i danju. 

11. Majice s dekolteom

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Powered by embedinstagramfeed de &

Ako ti je ugodno i želiš pokazati malo kože - bilo da se radi o dubokom dekolteu ili nekom drugom otkrivajućem detalju - učini to. A ako ti netko pak kaže da je to neprikladno, pitaj ga zašto osjeća potrebu kontrolirati ono što nosiš na svom tijelu.

12. Kombinacija raznih printova

Moda trebala biti zabavna, zar ne? Poigravanje s detaljima poput uzoraka i boja spada u tu kategoriju. Stoga, spoji prugice s drukčijim prugicama ili isprobaj male točkice s leopard printom. Razmišljanje izvan okvira prilikom odijevanja sjajan je način za začiniti stvari koje već posjeduješ.

13. Šešir uska oboda 

Ovaj opušteni stil šešira odobrila je Jennifer Lopez, a ona je savršen primjer da žene u 50-ima mogu baš sve.

Photo: Instagam

Komentari 0