Moda

Odjeća nas može itekako pomladiti: ne trebaš kupovati sve iznova nego samo naučiti jedan trik

  • Za mladolik izgled obično koristimo anti-aging sredstva, tretmane za lice, biramo svijetlije boje za kosu i/ili frizure koje nas pomlađuju 
  • No, godine možemo skinuti i s određenim načinom odijevanja
  • Kad je riječ o modi, ne trebaš nužno mijenjati stil, dovoljno je samo prekršiti neka pravila

U modi možemo napraviti stilske pogreške zbog kojih ćemo izgledati starije nego što jesmo. Srećom, postoje i neki trikovi koji nas će nas u trenu vizualno učiniti nekoliko godina mlađima. Look će nam biti svježiji, a mi definitivno djelovati modernije. Na primjer, pomaže da u svojoj garderobi koristiš trendovske uzorke ili šarene komade. Ali, postoji i još jedan jednostavan trik koji ima pomlađujući učinak i za koji se ne moraš ni presvlačiti.

Kako kršiti pravila? 

Nakon određene dobi više ne slijedimo svaki trend. U krajnjoj liniji, znamo što nam odgovara, a što ne. Međutim, kako ne bismo izgledale previše staromodno ili previše elegantno u svakodnevnom životu, upotreba spretno prekršenih "pravila" učinit će čuda, razigrati, začiniti odjeću, učiniti kombinaciju zanimljivom, a nas mlađima.

1. Suprotnosti se privlače

Na primjer, elegantno i sportsko, grubo i fino, šminkersko i rockersko, poslovno i opušteno... Što kažeš na to da na elegantnu suknju ne odjeneš fini kaput i visoke pete već grubi pleteni džemper i robusne gležnjače? Poput Olivije Palermo dok šeće sa psom ili modne blogerice Katherine Ormerod. Ova te kombinacija stavlja rame uz rame s mladim curama koje se ovako odijevaju, a nije premladalačka.

Možda vas zanima 5 modnih komada koje Jennifer Aniston stalno vrti u krug i uvijek je dobro odjevena Rubrika Moda Moda

2. Tenisice, bilo kad, bilo gdje

Znaš da je nove generacije teško natjerati da na noge navuku išta osim tenisica. Uskoči u taj vlak! Cool tenisice možeš kombinirati sa sakoom ili šik hlačama, ali i sa haljinom, suknjom. Tvoja će kombinacija dobiti na neformalnosti, a ti djelovati opuštenije i mlađe. 

3. Kožna jakna

Još jedan način za kršenje zastarjelih pravila ponašanja jest uključivanje u stajlinge kožne jakne koja je oduvijek simbol mladenačkog buntovništva. Ne nosi je samo uz traperice ili crne hlače, baš obnuto. Spoji je s poslovnim hlačama na crte ili chic haljinom. Odjeću trenutačno pretvara u ležeran, trendovski izgled. Nemoj se bojati! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gala (@galagonzalez)

Možda vas zanima Imaju godina (50+!), ali imaju i stila! Ovih 11 dama vrijedi pratiti na Instagramu Rubrika Moda Moda

4. Dodaj boje

Babi plava ili baby roza nisu za tebe? Prestara si njih? I općenito za jake boje? Nikako! Inzistiranje na tamnim bojama uvijek i svugdje ili ziheraškom izboru smeđih tonova odat će tvoje godine i zastarjeli način razmišljanja "što se u nekim godinama više ne nosi". Ne tražimo da odjeneš minicu, samo uključi boje u odijevanje. Predivno će se osvijetliti i pomladiti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Gala (@galagonzalez)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Franny (@frannfyne)

Photo: Pinterest

Komentari 0