Moda

Imaju godina (50+!), ali imaju i stila! Ovih 11 dama vrijedi pratiti na Instagramu

  • Damu je nepristojno pitati za godine, no one su nam ih otkrile same, a mi samo možemo reći, svaka čas!
  • Kada vidiš kakav mladenački duh se krije u ovim sjajnim ženama teško je ostati ravnodušan
  • No, dosta hvaljena vrijeme je da pogledaš, i uvjeriš se i sama

Godine su samo broj! Izreka je koja se i ovoga puta pokazala sasvim točnom. Ove elegantne žene starije od 50 godina razbijaju svaku pogrešnu predodžbu da ženama u tim godinama izgled nije toliko bitan, ne mare više za modu itd. I svakako nije očekivano vidjeti kako 50-godišnjakinje privlače pozornost upravo izgledom - posebno na platformi kojom dominiraju mladi ljudi. No, priznaj, da si i sama tu i tamo ukrala pokoji komad odjeće  iz ormara svoje majke ili pak bake i ostala u čudu koliko iznenađujuće dobro izgleda. Sada bi ti majka zasigurno kazala: Svašta ćeš ti od mene još naučiti! A ti bi odmahnula rukom ili zakolutala očima?

Možda vas zanima 5 tajni stila koje smo naučili od Audrey Hepburn, ikone stila za sva vremena Rubrika Moda Moda

No, sada ipak povjeruj i upoznaj - žene, majke, kraljice koje odišu samopouzdanjem svakim postom, dok nepogrešivo pokazuju svoj jedinstveni stil bez obzira na godine. Uistinu su pokazale kako starenje treba prihvatiti s gracioznošću, samopouzdanjem i ubojitom odjećom!

1. Renia Jazdzyk, @venswifestyle

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renia Jaz (@venswifestyle)

Powered by embedinstagramfeed de &

Poljakinja s britanskom adresom i stilom! Renijin stil uvijek je složen i uglađen, ali mu nikad ne nedostaje originalnosti. Njezino je ishodište nadahnuće kako uklopiti dizajnerske trendove u svoj svakodnevni izgled, a da pritom ne izgleda kao preslika onoga što je prikazano na pistama. Prikazujući elegantnu stranu ležernih traperica, Renijina kreativnost i ljubav prema modi očituju se u svakom stajlingu.

2. Lyn Slater, @iconaccidental

Ako zapratiš, pratit ćeš i besprijekorno uređen moderni stil i šepurenje u New Yorku! Lyn kombinira urbani senzibilitet s promišljenom smjelošću i avangardom, s komadima dizajnera kao što su Comme des Garçons, Margiela i Yohji Yamamoto. Njezin feed čine fotografije koje izgledaju kao da su ravno iz kampanje #oldCéline te mnoštva crvenih ruževa i sunčanih naočala.

3. Linda Rodin, @lindaandwinks

Linda je stilistica i bivša poduzetnica, čiji je najnoviji pothvat u modernim setovima uzica i ogrlicaza  četveronožne prijatelje. Dakle, uz osebujan stil, očekuj obilje slika njezinih preslatkih sivih pudlica!

Možda vas zanima 6 modnih komada koje slavne Francuskinje iznad 50 obavezno imaju u svom ormaru Rubrika Moda Moda

4. Arlinda McIntosh, @funkingafter50

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arlinda (@funkingafter50)

Powered by embedinstagramfeed de &

Arlinda je kreativna direktorica i osnivača vlastite modne linije. Instagram koristi kao inspirativni prikaz maksimalističkog stila i mode kroz svakodnevnu odjeću. Također, koristi svoj osobni feed kako bi predstavila svoje izložbene kreacije - od dramatičnih suknji od tartana do složenih trapezastih stilova.

5. Sophie Fontanel, @sophiefontanel

Sophie je 50-godišnja modna novinarka i stilska kritičarka za parišku publikaciju L'Obs. Sophiein stil utjelovljuje izrazito francuski štih, vješto iskombiniran, apsolutno bez napora i nevjerojatno moderan - zna kako nositi tenisice s upečatljivom gornjom odjećom te  učiniti da čitav stajling s leopard uzorkom izgleda ležerno.

6. Yasmin Furmie, @yasminfurmie

"Nikad se nemoj ponašati u skladu sa svojim godinama!" Yasminin stil mogli bismo opisati kao pomalo neobičan i otkačen - kombinira komade na načine koje nikada ne bi očekivala.

Možda vas zanima Svaki horoskopski znak ima prepoznatljiv modni stil - provjeri kakav je tvoj Rubrika Moda Moda

7. Moon Lin, @ moonlin0106

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 林莊月里 (@moonlin0106)

Powered by embedinstagramfeed &

92-godišnja Moon Lin prava je legenda. Pobornica je izuzetno otkačenog prikaza najzanimljivijih stilova ulične odjeće, od grafičkih majica do otmjenih kaputa, trenirki, neobičnih dodataka i tenisica.

8. Sarah Jane Adams, @saramaijewels

Upečatljive odjevne kombinacije svoju zahvalnost pripisuju avanturama i globalnim putovanjima. Njezin hipi-šik izgled kombinacija je antičkog nasljeđa i ulova na buvljacima te jedinstvenih komada odjeće iz dalekih zemalja.

9. Grece Ghanem, @greceghanem

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem)

Powered by embedinstagramfeed pt &

Njezin Instagram sada ima gotovo 250 tisuća sljedbenika i učinio ju je traženom ambasadoricom za utjecajne velike marke kao što su Sephora, Club Monaco i Farfetch.

10. Melanie Kobayashi, @bagandaberet

Ona najbolje zna kako koristeći sadržaj svog ormara prenjeti određeno raspoloženje, stav ili identitet!

11. Colleen Heidemann, @colleen_heidemann

Njezin upečatljiv stil prvi je snimio bloger i fotograf, Ari Seth Cohen, nakon što je 2011. upoznao Colleen u njezinoj prodavaonici u Kaliforniji. Od tada je sama postala modna muza i potpisala ugovor s Next Models.

Pogledaj video: Znaš li da si genijalna?

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0