Moda

5 tajni stila koje smo naučili od Audrey Hepburn, ikone stila za sva vremena

  • Prije otprilike 70 godina Audrey Hepburn probila se na filmska platna
  • Ali, i na modnu scenu! I to vrlo upečatljivo!
  • Od tada se filmska legenda smatra ikonom stila, a mi znamo zašto...

Postoji mnogo ikona stila, ali samo nekoliko njih desetljećima oblikuje naš stil. Audrey Hepburn čini to s nevjerojatnom lakoćom. Ona je sinonim za glamur, gracioznost i svojim izgledom je više puta dala „pravi statement“. Stoga nije ni čudo da je hollywoodska diva još za života bila slavljena zbog svog modnog osjećaja i da modernim fashionistima i danas služi kao inspiracija. Zato smo pobliže pogledali glumičin stil i otkrili njenih pet tajni.

1. Manje je više

Doduše, ovo „pravilo stajlinga“ nije novo, ali je baš zato važnije. Audrey Hepburn poznata je po svom bezvremenskom stilu koji je kreirala prvenstveno klasičnim modnim komadima. Njen moto: osnove od dizajnera, a ostalo može biti i sa police. Umjesto da se nakitiš s nepotrebno velikom količinom „fancy komada odjeće i dodataka“ koji traju najviše jednu sezonu, uloži u visokokvalitetne klasike koji dolaze s izvrsnom kvalitetom, jednostavnim, ali savršenim krojem i minimalnim detaljima. Baloneri, dolčevite, haljine bez rukava i balerinke bili su među svim favoritima ljepotice sa filmskih platna.

2. Manje je više - također i kod dizajnerskih dijelova

Ovo pravilo za stil povezano je s prvim. Kad se Audrey proslavila, najpoznatije modne kuće stale su u red za odijevanje nove zvijezde na filmskom nebu. Ali, čak i ako je Audrey cijenila i voljela plemenite dizajnerske komade, i dalje ih je štedljivo koristila. Dovoljan je jedan top komad po izgledu! Kombinacija Chanelovog kostima s Hermès torbom i Diorovim sunčanim naočalama za Audrey nije dolazila u obzir! Oni koji previše žele imaju tendenciju postići suprotno - Audrey je to znala!

3. Naglasi prednosti

Svi imamo mjesta na tijelu s kojima se ne možemo uvijek sprijateljiti. Audrey Hepburn nije bila iznimka. Možda zvuči nezamislivo, ali dobitnica Oscara nije odgovarala uobičajenom idealu ljepote tadašnje hollywoodske tvornice snova. Nije bila zaobljena i bujna poput Marilyn Monroe, ali ni graciozna poput Grace Kelly, a još je bila i brineta: Audrey je znala za svoje navodne „nedostatke“ - i fućkalo joj se za to! Glumica je ostala svoja te je napravila vlastiti brend od svog tipa, u čemu je naglasila svoje prednosti. Tako je voljela svaki izgled koji je mogla kombinirati sa širokim remenom oko struka. To je njezino usko središte postavilo u centar pažnje i dočaralo nekoliko dodatnih oblina.

Možda vas zanima Lady Di je ostala ikona stila: 9 njezinih stajlinga koje modne influenecerice nose i danas Rubrika Moda Moda

4. Najbolji prijatelj djevojke: sunčane naočale

Audrey Hepburn neke je modne komade učinila svjetski poznatima. Legendarna scena u „Doručku kod Tiffanyja“, u kojoj glumica stoji u haljini od koje zastaje dah ispred vjerojatno najpoznatijeg izloga na svijetu, neće nikada biti zaboravljena. Bio je to trenutak rođenja „male crne haljine“ i time, sve do danas, oličenje elegancije i apsolutnog „moram to imati“ u SVAKOM ormaru. Ali, nije samo jednostavna koktel haljina bila Audreyin zaštitni znak - i velike crne sunčane naočale pojavljuju se u bezbroj njezinih izgleda. Razlog je jednostavan, ali i genijalan: dodatak ne samo da je njezinom stilu pružio optimalni „cool“, nego je glumici poslužio i kao trendovsko sredstvo za skrivanje „onih dana bez šminke ili kratkih noći s malo sna“.

5. Budi svoja

Gotovo 70 godina nakon njenog proboja s filmom „Praznik u Rimu“, Audrey Hepburn i dalje se slavi kao ikona stila. Ali, mnogo više od modnog smisla, suština, bit, srž ove glumice ostaju nezaboravni. Uvijek ljubazna i s osmijehom, ali odlučna i samopouzdana, radila je što je htjela i nije dala da je odvrati ili promijeni ponekad nemilosrdna hollywoodska tvornica snova. Budi svoja i možeš samo pobjeđivati - osobito što se tiče mode i stila!

Možda vas zanima Tajne dobrog stila: Zahvaljujući ovim sitnicama, svaki dan možeš izgledati dotjerano Rubrika Moda Moda

​ POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?

Photo: imdb

Komentari 0