Life&style

Začuđujuće! Pogledaj kako bi Marilyn Monroe, princeza Diana i Audrey Hepburn izgledale prema današnjim idealima ljepote

  • Umjetnik Mat Maitland odlučio je pokazati promjenjivost ideala ljepote pa je na Instagramu objavio obrađene fotke diva minulih vremena
  • Grace Kelly, princeza Diana, Liz Taylor i brojne druge dobili su novi izgled
  • Pogledaj kako ove dive izgledaju s povećanim usnama i jagodicama te kad su im lica konturirana

Ideali ljepote i beauty tendencije, kao i svi drugi trendovi i mode, podložni su vremenu. Primjerice, Marilyn Monroe, Kate Moss i Kim Kardashian drastično su različite žene, ali apsolutno svaka bila je blizu ideala ljepote svog vremena. Umjetnik Mat Maitland odlučio je svojim grafikama prikazati upravo tu dijakronijsku varijantu ljepote. Uzeo je fotografije slavnih ljepotica poput princeze Diane, Audrey Hepburn, Liz Taylor i suvremenim alatima dotjerao njihove slike. Iskonturirao ih je, povećao im usne, sredio im obrve. Dive izgledaju kao da su ove sekunde tu sliku objavile na Instagramu. Glumačka diva Elizabeth Taylor na Matovim ilustracijama ima velike usne, iskonturiran nos i hrpu highlightera. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland) on

Lady Di u umjetnikovoj je verziji preuzela sve suvremene makeup trikove. Na usnama nosi sjajni nude ruž, a usne su joj značajno precrtane, nos 'operiran'. Osim toga, princeza na licu ima mnogo bronzera i nešto tanje obrve.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland) on

Grace Kelly također se modernizirala po pitanju make-upa. Zadržala je svoju porculansku put, ali na oči joj je dodan izvučeni smokey eyes. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grace Kelly 2018 #matmaitland

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland) on

I Marilyn Monroe povećala je usne, a naučila je i koketno pozirati poluzatvorenih očiju. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marilyn 2018 #matmaitland

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland) on

Prekrasna Audrey Hepburn vjerojatno je najdrastičnije promjenjena. Njen chic izgled zamijenjen je povećanim jagodicama i usnama pa izgleda poput još jedne sestre Kardashian.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Audrey Hepburn 2018 #matmaitland

A post shared by Mat Maitland (@matmaitland) on

Možda vas zanima Video: Saznale smo iz prve ruke koji je najgori trač koji je Zsa Zsa čula o sebi i Lani Jurčević Rubrika Life&style Life&style

Naravno, ovaj profil odmah je privukao pažnju Instagram korisnika. Većina komentara kaže da su ove dive prekrasne u svom originalnom izdanju te da ih novi izgled nagrdio. S tim se, dakako, i mi slažemo. Međutim, umjetnikovu poruku definitivno pozdravljamo.

"Uvijek sam bio fasciniran ljudima koji ljepotu pomiču do ekstrema. Kozmetički pristup ljepoti je ranije bio ograničen za zvijezde i ultra-bogataše, a danas je postao dostupniji. Gdje god pogledaš tu su dokazi o tim suvremenim idealima ljepote. Zato sam počeo razmišljati o identitetu u našem suvremenom društvu" objasnio je Mat kojeg na Instagramu prati više od 106 tisuća ljudi.

Photo: Instagram @haileybieber

Komentari 0