Moda
Haljina za sve žene svih dobi

Ova haljina dobro stoji SVAKOJ ženi - bez obzira na to koliko ima godina! Slažeš li se?

  • Postoji li nešto poput jedne haljine koja pristaje svakoj ženi? 
  • Da, postoji - i čak je u trendu više nego ikad!
  • Što misliš, o kojem modelu se to radi?

Što bi rekla da kažemo kako postoji savršena haljina za svaku ženu? Bi li vjerovala? Za sve one koji su još uvijek skeptični, sada ih uvjeravamo u suprotno, jer ovo nije odvažna teorija, nego modna znanost. A znanost potvrđuje: midi haljine s dugim rukavima ne samo da dočaravaju figuru iz snova svakoj od nas, nego su i nova odjeća za žene svih dobi.

Luksuzne etikete, poput Celine i Gucci, utabale su put šaljući svoje modele s modnih pista u takvoj odjeći te dajući prašnjavoj građanskoj slici naše nove omiljene haljine popriličnu cool dozu. Stoga se isplatiti pretražiti i najudaljeniji kut vlastitog ormara ili posjetiti ormar svoje bake. Tko zna, možda tamo možeš pronaći neku haljinu iz 1940 -ih?

Možda vas zanima Modni stručnjaci najavljuju da ćemo ova 4 modela ljetnih haljina nositi još dugo u jesen Rubrika Moda Moda

Oslanjamo se na ove midi haljine s dugim rukavima

Ako se orijentiraš prema spomenutim etiketama visoke klase, navodno „uštogljeni“ stilovi sada slave svoj veliki modni preporod. Lepršave, ali čvrste tkanine, savršeni krojevi i ne previše „chi-chi“ osnova su za midi haljinu s dugim rukavima. Ali, to ne znači da svi moramo samo slijediti ovaj jedan dress code. Mali detalji, poput nježnih „napuhnutih“ rukava, volana ili kontinuiranih traka za dugmad (savršeno za one koji žele pokazati malo više nogu!) detalji su s kojima se može igrati, ovisno o guštanju u stilu.

S druge strane, doista si možemo dati oduška kad je riječ o boji. Haljine u jednoj boji savršena su podloga za glamurozni accessoires, šarene cvjetne ili životinjske printove, a s druge strane ne zahtijevaju mnogo blještavil.

7 stvari koje žene koje uvijek izgledaju sređeno rade svaki dan

To je ono što midi haljinu s dugim rukavima čini posebnom

Bilo s retro šarmom ili nečim ležernijim - midi haljina s dugim rukavima laska figuri. Duljina, koja se proteže do sredine listova, daje nam optički beskrajno dugačke noge, a uglavnom uski struk dočarava sjajnu siluetu pješčanog sata, a također pomažu i androgenim tipovima tijela. Još nešto: dugi rukavi. Zahvaljujući njima haljina postaje cjelogodišnji modni allrounder u koji se možeš uvući i odmah se osjećati ugodno i privlačno.

Možda vas zanima Elegantno izdanje Izabel Kovačić očaralo je i brojne poznate Hrvatice. Dijeliš li njihovo oduševljenje? Rubrika Stars Stars

Ovako ćeš stilizirati midi haljinu s dugim rukavima

Ladylike je novo cool - a to bi se također trebalo odraziti na temu stylinga. Dakle, ako još nisi sigurna kako savršeno kombinirati midi haljine s dugim rukavima, svakako bi trebala baciti pogled na Englesku i pobliže pogledati stil naše omiljene članice kraljevske obitelji. Otkako se vojvotkinja Kate prvi put pojavila na kraljevskoj sceni prije mnogo godina, kune se u ovaj izgled i stoga je apsolutno najbolji primjer koliko stil može biti nosiv - i koliko jednostavan može biti.

Njen moto: sa šiljastim štiklama, uskim kožnim remenima i diskretnim nakitom uvijek si u trendu, a jednostavnoj midi haljini u trenu daješ elegantan dodir koji djeluje danju u uredu i navečer uz koktel nakon posla.

Međutim, ako je to za tebe malo „prehrabro“, možeš zaroniti malo dublje u modnu škrinju i kombinirati haljinu sa širokim pojasom i statement kopčom, trendovskom torbom i cool sandalama - et voilà!

Photo: Shutterstock

Komentari 0