Moda 17. kolovoza 2022.

Omiljena antistresna igračka pretvorena u elegantni komad nakita? Lajkamo!

Lykke.
  • Budući je stres sve prisutniji u našim životima, ne čude sve kreativnija rješenja za oslobađanje od njega
  • Komadi nakita s antistresnom funkcijom rade na različitim principima, a mi smo izdvojili one najzanimljivije
  • Nošenje ovakvog nakita pomaže u rješavanju svih onih negativnih manifestacija stresa poput griženja noktiju, prtljanja po kosi ili nervoznog lupkanja nogom

Za razliku od prijašnjih generacija, naša je poznata po nošenju sa svakodnevnim stresom. Da, stresnih događaja, incidenata, nesreća i zločina bilo je otkada i vijeka, no sve brži stil života stres je u slučaju milenijalaca te pripadnika generacija Y i Z unio i u one sfere života u kojima kod prijašnjih generacija on nije toliko često obitavao.

Možda vas zanima... Jeste li čuli za 'bolest odmora'? Evo zašto se javlja Rubrika Life&style Life&style

Upravo taj stres koji je u našim životima prisutan u tolikoj mjeri da ga nerijetko nismo uopće svjesni donio je i neke pozitivne stvari, doduše, samo rijetkima, pa su tako određeni pojedinci profitirali smišljajući razne aplikacije, predmete i pomagala koja pomažu u oslobađanju u stresa, a posljednje oružje taktički osmišljeno upravo u ovu svrhu nakit je koji nas, na ovaj ili onaj način, opušta, smiruje i jača naše strpljenje.

 | Autor: Subherban Subherban Subherban aromaterapijska narukvica, 185 kuna, Amazon

Artefacto nakit Možda vas zanima... Obožavamo prirodu, a domaći brend Artefacto prekrasno je oponaša u svom nakitu Rubrika Moda Moda

 

Neki modeli tako djeluju na principu aromaterapije pa sadrže eterična ulja poznata po svojim relaksirajućim svojstvima, drugi imaju posebne minerale iliti kamenčiće koji nam mogu pomoći opustiti se te također djeluju na principu aromaterapije, a ostali su one dobro poznate igračke za oslobađanje od stresa pretočene u zanimljive modne dodatke s misijom.

 | Autor: Lykke Lykke

 | Autor: Lykke Lykke Lykke lančići s mirisnim medaljonima, 490-530 kuna, Lykke

Ovi su komadi nakita i inače zanimljivi sami po sebi, a dodatni im šarm pružaju mali uvrnuti mehanizmi dizajnirani da se s njima igramo kad god se ulovimo kako lupkamo stopalima, vrtimo pramen kose, pucamo prstima ili radimo bilo što drugo specifično za situacije kada smo pojačano tjeskobni i pod stresom.

Minima nakit od porculana Možda vas zanima... Volimo kada je nakit poseban, a ovaj porculanski koji radi Biljana Lorbek stvarno je takav Rubrika Moda Moda

Na interenetu se može pronaći puno različitih dizajna, posebice na stranicama poput Etsyja, a mi smo izdvojili one najzanimljivije!

 | Autor: ARTIBY ARTIBY Fidget ogrlica brenda Artiby, 165 kuna, Etsy

 | Autor: SantaRitaBijoux SantaRitaBijoux

Ogrlica s mandala privjeskom brenda SantaRitaBijoux, 225 kuna, Etsy

 | Autor: ImperialSpinnerRings ImperialSpinnerRings

Moon & Stars fidget prsten brenda ImperialSpinnerRings, 145 kuna, Etsy

Komentari 0