Moda
Minima nakit od porculana

Volimo kada je nakit poseban, a ovaj porculanski koji radi Biljana Lorbek stvarno je takav

  • Materijal koji najčešće gledamo u ulozi posuđa i ukrasa, novosadski brend Minima odlučio je pretvoriti u zanimljive komade nakita
  • Iako ovaj nakit najviše kupuju žene, on nikako nije rezerviran samo za njih, a muškarcima je posebno zanimljivo crno mat prstenje
  • Osim prstenja na koje otpada najveći dio ponude brenda, dostupne su i naušnice kojima je posebno teško odoljeti

Kada čuješ riječ ‘porculan’, malena je vjerojatnost da ti na pamet pada nakit, ali za razliku od mnogih brendova koji od porculana izrađuju posuđe i dekorativne predmete, novosadski brend Minima posvetio se upravo izradi nakita od ovog cijenjenog materijala koji je u upotrebi bio još u drevnoj Kini. 

 | Autor: Minima Minima Možda vas zanima Talentirana Jasminka Škalić izrađuje bajkoviti nakit koji vraća u prošlost, a njezine slike krase interijere diljem svijeta Rubrika Moda Moda

Iza brenda stoji Biljana Lorbek, po struci diplomirana psihologinja koja je prije pet godina odlučila hobi iz studentskih dana pretvoriti u pravi posao. Zanat je doslovno pekla kod poznate novosadske keramičarke Ane Popov, a kada je uspjela kupiti vlastitu peć, počela je svakodnevno stvarati prava mala umjetnička djela.

 | Autor: Minima Minima

Iako najčešće radi prstenje u svim mogućim bojama, veličinama i oblicima, dio njezine stalne ponude su i naušnice, a teško je reći jesu li slađe mini skulpture obješene na zlatne ringove ili pak maleni gumbići koji neodoljivo podsjećaju na najslađe bombončiće.

 | Autor: Minima Minima

Njezin nakit najčešće kupuju žene, no zanimljivo je da na mat crno prstenje koje oblikom podsjeća na vjenčano redovito padaju i muškarci. 

Možda vas zanima O ovom originalnom i trendi nakitu pišu svi modni portali Rubrika Moda Moda

Sigurno se pitaš kako nositi nakit od materijala koji je toliko osjetljiv i lomljiv, ali koliko ti to god bilo teško povjerovati, čvršći je no što izgleda i apsolutno primjeren za svakodnevno nošenje. 

 | Autor: Minima Minima

Ono što je sigurno je da će uz njega svaka odjevna kombinacija u trenu djelovati posebnije, a pogotovo uz nešto kompliciranije forme koje su možda primjerenije za nošenje u posebnim prilikama nego svakog dana. 

Možda vas zanima Nanožnice su neizostavan detalj ljeti, evo nekoliko predivnih modela Rubrika Moda Moda

 | Autor: Minima Minima

Osim što je dostupan u nekoliko novosadskih gift shopova, nakit se može kupiti i putem Instagrama na kojem se može vidjeti kompletna ponuda te Etsyja

Photo: Instagram@minima_porcelainjewelry

Komentari 0