Moda

Od svih teddy kaputa najljepši je ipak smeđi teddy, dokazale su ove prolaznice

  • Ni nakon šest godina otkako su postali it komad, vrijeme teddy kaputa i dalje ne prolazi
  • Od varijanti u bezbroj boja, duljina kaputa i različitog izgleda "dlake" teddyji postoje u mnogo varijanti, no jedan je i dalje neprikosnoveni kralj
  • Klasični smeđi teddy boje devine dlake odiše stilom i elegancijom ma na što ga odjenuli - svojim kombinacijama pokazale su to ove četriri dame snimljene u Zagrebu i Zadru 

Kad su teddy kaputi prije šest godina postali popularni, bili su malo čudo, napravivši svojevrstan preokret i u našim glavama. Kaputi od umjetnog krzna postali su indikator dobrog stila, a ovaj sintetički materijal u obliku životinjske dlake vrlo poželjan. Nije bio samo jeftini lažnjak koji patetično pokušava zamijeniti "pravu stvar" odnosno pravo krznom već it materijal.

Pravim bundama dani su ionako već bili odbrojani, a gusti i kratki čuperci kao na plišanom medi priskrbili su mu ime teddy kaput. Za veliki boom teddyja zaslužan je i točno kaput brenda Max Mara. Ovaj predimenzionirani, otkačen kaput u boji devine dlake postao je ikona koju su nosile i zvijezde. Među prvima kod nas imala ga je Severina...

Teddy kaput otada nije sišao sa scene, nosi se i dalje mada su u međuvremenu stigli i drugi zimski trendovi - pilotske jakne, prošivene jakne i kaputi, bijeli elegantni kaputi, puffer jakne... Ponuda teddyja otada se proširila na veliku paletu boja uključujući i žarke nijanse roza, zelene, žute, narančaste..., a u teddy kategoriju se trpaju i kaputi mnogo duže dlake od ove koja podsjeća na plišanca iz djetinjstva.

teddy kaput u boji Možda vas zanima U ovim toplim teddy kaputima u jarkim bojama želimo provesti cijelu zimu Rubrika Moda Moda

Ipak, i na kraju ove zimske sezone, moramo zaključiti da i dalje nema ljepšeg ni univerzalnijeg teddyja od onog, možemo već reći klasičnog, u boji devine dlake. Za razliku od crvenog ili tirkiznog zadržva eleganciju, ide na sve i apsolutno podiže i najjednostavniju kombinaciju, na primjer s trapericama i jednostavnom dolčevitom. Dokazale prolaznice: 

 | Autor: Pixsell/Marko Lukunić Pixsell/Marko Lukunić

Koliko jednostavan toliko sjajan styling ove prolaznice sjajan je dokaz rečenom. Samo traperice, crna dolčevita i crne čizme iznad koljena s ovim teddyjem dovoljni su za wow efekt. Čini se da lijepa brineta nosi "pravu stvar", Max Marin Teddy Bear Icon Coat.

Svoj raskošni teddy ova je plavuša kombinirala također s trapericama, ali i it komadom sezone, bijelo-crnim puloverom na prugice, a pridodala je i zanimljive detalje, niske kaubojke i crvenu torbicu s perlicama. Super styling! 

 | Autor: Pixsell/Marko Lukunić Pixsell/Marko Lukunić

Još jedan dokaz da dobar teddy može nositi cijelu kombinaciju je i ova brineta snimljena u Zadru. Crne hlače, maslinasto zelene tenisice i majica, sve neupadljivo, i lijepi kaput. Ok, šesterokutne sunčane naočale crvenih okvira su također izvrsne.   

 | Autor: Pixsell/Šime Zelić Pixsell/Šime Zelić

Mladalački jednostavno: svijetle razderane traperice, gležnjače traktorskog đona i mala torbice s lancem. S teddyjem opet sve izgleda nekako posebnije i bolje.

 | Autor: Pixsell/Luka Stanzl Pixsell/Luka Stanzl

Tko još nema, a želi uloviti klasičan smeđi teddy sad je prilika jer su na sniženju, čak i onaj skupi Max Marin.

Max Mara

 | Autor: Pr Pr Max Mara Teddy Bear Icon Coat (2139,00 eura)

Patrizia Pepe

 | Autor: Pr Pr Patrizia Peppe 'kovrčavi' teddy (299,90 eura)

C&A

 | Autor: Pr Pr C&A teddy midi dužine (49,90 eura)

Photo: Pixsell/Marko Lukunić

Komentari 0