Moda
Marc Jacobs Stam torba

Slavna torba Stam s potpisom Marca Jacobsa vraća se nakon 10 godina u novom izdanju

  • Kultni dizajni koji su osvojili modni svijet u nekim slučajevima, nakon povlačenja iz proizvodnje, dožive svoj povratak te im dizajneri daju novi život
  • Nakon Dior Saddle i Prada Nylon torbi, sad je na red došla i Marc Jacobs Stam torba
  • Desetljeće nakon što se prestala proizvoditi, doživjela je luksuzno reizdanje

Velike kuće često oživljavaju dizajne iz vlastite modne prošlosti, a ljubitelje mode posebno razveseli kad se odluče za novo izdanje neke od kultnih modela torbica. Nakon Dior Saddle modela 2018. i Prada Re-Edition Nylon torbi 2019., desetljeće nakon što se prestala proizvoditi, svoje je novo izdanje doživjela i Stam torba Marca Jacobsa.

Kultni model koji su sve trendseterice nosile tijekom 2000-ih, ime je dobio po manekenki Jessici Stam, a torba je prvi put predstavljena na jesenskoj modnoj reviji brenda 2005. 

Marc Jacobs Stam torba | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Marc Jacobs Stam torba

Ubrzo nakon toga, prošivenu kožnu torbu s malim ručkama za nošenje u ruci, najveće zvijezde poput Beyoncé, Blake Lively, Nicky i Paris Hilton, Lindsay Lohan, Ashley Tisdale i Rihanne nosile su u svim mogućim modnim kombinacijama, od casual do svečanijih.

Givenchy Vouyou torba Možda vas zanima Poznata dizajnerska imena izbacila su nove modele torbi za proljeće i ljeto. Evo najljepših Rubrika Moda Moda

 | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram

Nakon što je proizvodnja ovog modela zaustavljena 2013., torbe su se mogle pronaći na platformama za preprodavanje dizajnerskih komada, poput The RealReal i Vestiaire Collective. Stari modeli sad će sigurno još više dobiti na vrijednosti, a najnovije izdanje dostupno je na marcjacobs.com po cijeni od 1780 eura za veći model i 1105 eura za manji model.

Marc Jacobs Stam torba | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Marc Jacobs Stam torba

U novoj kampanji pojavljuje se originalno zaštitno lice torbe, Jessica Stam, uz Paris Hilton, Selmu Blair, Ashanti i Ashlee Simpson, neke od najvećih zvijezda 2000-ih, što kampanju čini izuzetno nostalgičnom.

Marc Jacobs Stam torba | Autor: Marc Jacobs Marc Jacobs Re-Edition Stam torba, (1.780,00 eur)

Nova Stam torba gotovo je identična originalu, s prepoznatljivom prošivenom kožom, zlatnim ili srebrnim metalnim detaljima i kopčom te prednjim džepom s malim patentnim zatvaračem. Dostupna je u dvije originalne veličine te u tri boje, crnoj, bijeloj i nježno ružičastoj.

Marc Jacobs Stam torba | Autor: Marc Jacobs Marc Jacobs Re-Edition small Stam torba, (1.105,00 eur)

Novo lansirano reizdanje Stam torbe samo je jedno u nizu (M)Archives collection Marca Jacobsa u kojoj nadamo se uskoro možemo očekivati i druge poznate dizajne iz arhive brenda.

Prada mokasinke Možda vas zanima Od Chanel do Prada modela, ovo su najljepše dizajnerske mokasinke Rubrika Moda Moda
Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0