Moda
Dior Saddle torbica

Kako je Dior Saddle torbica postala pravi vintage klasik, obožavan već godinama

  • Uz Lady Dior, Dior Saddle torbica svakako je jedan od najpoznatijih modela ove modne kuće
  • Prvi put predstavljena prije više od 20 godina, Dior Saddle postigla je kultni status koji je i danas oličenje bezvremenske elegancije
  • Uz predivne vintage modele, Dior i ove sezone ima najnovije verzije Saddle torbice

Legendarnu Saddle torbicu prvi put je na Diorovoj modnoj reviji predstavio John Galliano u kolekciji za proljeće/ljeto 2000. Torbica koja oblikom podsjeća na konjsko sedlo, kako joj i samo ime kaže, odmah je privukla pozornost modnog svijeta, a nedugo nakon prvog predstavljanja, potvrdila je svoj status nove it torbe kad ju je u verziji od trapera nosila i Sarah Jessica Parker u seriji 'Seks i grad'.

Dior Saddle torbica | Autor: Instagram @themichelewang Instagram @themichelewang Dior Saddle torbica

Torbica je bila obožavan u modnim krugovima, sve do 2007., kad je Dior odlučio zaustaviti proizvodnju Saddle modela, a torbica je redizajnirana i ponovno predstavljena 2018., kad je novu verziju za jesen/zimu 2018., dizajnirala Maria Grazia Chiuri. 

Dior Saddle torbica | Autor: Instagram @emilisindlev Instagram @emilisindlev Dior Saddle torbica

Emily Ratajkowski, Rihanna i Gigi Hadid samo su neke od slavnih obožavateljica posebno vintage modela Saddle torbice, čije rabljene verzije danas dostižu cijene i najnovijih modela. 

Dior Saddle torbica | Autor: Instagram @xeniaadonts Instagram @xeniaadonts Dior Saddle torbica

Zara Možda vas zanima Ravno iz budućnosti! Torba metalik srebrnog sjaja iz Zare nas je oduševila Rubrika Moda Moda

Dior Saddle torbica | Autor: Instagram @carodaur Instagram @carodaur Dior Saddle torbica

Modni stručnjaci smatraju kako je redizajn vintage Saddle torbice povećao potražnju za starim, ali i najnovijim modelima Saddle torbica, što je svakako vidljivo po ponudi modela koji se vrlo brzo prodaju. Povećana popularnost vintage modela ukazuje i na to kako dizajn ipak traje više od nekoliko sezona, a brojni kolekcionari dizajnerskih torbica upravo posebne vintage modele najviše žele dodati svojoj kolekciji. 

Dior Saddle torbica | Autor: Instagram @xeniaadonts Instagram @xeniaadonts Dior Saddle torbica

Saddle torbica, specifična po svojem prepoznatljivom obliku i vintage silueti danas ima mnogo verzija, a osim klasične glatke kože, dolazi i u verzijama od različitih materijala, s otisnutim logom brenda i raznim uzorcima i bojama. Svim modelima zajedničke su neke značajke poput privjeska u obliku slova D, kao i CD metalnog ukrasa na ručki. 

U nastavku donosimo izbor nekoliko predivnih second-hand i novih modela Dior Saddle torbice!

Dior Saddle torbica | Autor: Farfetch Farfetch Christian Dior, rabljena Saddle torbica s ukrasima, (27.438,76 kn); Christian Dior, rabljena Loves John Saddle torbica, (28.133,41 kn); Christian Dior, rabljena Trotter Saddle torbica, (16.452,68 kn) Dior Saddle torbica | Autor: Dior/Farfetch Dior/Farfetch Saddle torbica s ručkom, (28.314,63 kn); Saddle torbica s ručkom, (28.314,63 kn); rabljena Saddle torbica s ručkom, (26.336,38 kn)

dizajnerske torbe 2023. Možda vas zanima Nešto staro, nešto novo! 10 dizajnerskih torbica koje će vladati 2023. godine Rubrika Moda Moda

 

Photo: Instagram @itscaroo

Komentari 0