Moda

Marame su veliki ljetni hit! Pogledaj kako ih ljepotice nose ovih dana

  • Marame oko glave ovog su ljeta pravi hit, a rado ih nosimo oblikovane i kao topove
  • Marama topovi preplavili su društvene mreže, a mi ti kao inspiraciju donosimo neke od najzanimljivijih inačica
  • Ove modele obožavamo  jer možemo kreirati različite oblike te ovisno o kreiranom obliku mogu biti vrlo ženstvene ili provokativne

Marama je ljeti jedan od najpoželjnijih dodataka kada je stiliziranje kose u pitanju, no to nije jedini način na koji nam može biti od koristi. Dugačke marame mogu nam poslužiti kao pareo na plaži, a od postoje i različiti načini na koje ih možemo privezati tako da tvore sjajne topove. Naime, upravo su topovi izvedeni od marama preplavili društvene mreže i pokazali kako ćemo ih ovoga ljeta vidjeti kako na plažama, tako i na gradskim ulicama.

 | Autor:

Možda vas zanima Marame oko glave su opet hit, a ovako ih nose cure na Instagramu Rubrika Moda Moda

Postoji nekoliko razloga zbog kojeg ljubiteljice mode obožavaju ovaj trend. Prvi je taj što ovisno o dužini marame možeš kreirati različite oblike te ih jednostavnim pokretima prilagoditi građi svoga tijela. Nadalje, većina nas u ormarima posjeduje nekoliko marama te kreiranje ovog ljetnog topa ne iziskuje dodatni novčani dodatak.

Također, pri odabiru boja i uzoraka možeš utjecati na to koliko će tvoja kombinacija biti upečatljiva, a odabirom željenog kroja možeš uvjetovati koliko će biti provokativna. Ako si u potrazi za inspiracijom donosimo ti nekoliko primjera na koji način možeš stilizirati maramu kao top.

1. Trokut

Zasigurno najjednostavnije rješenje jest da maramu preklopiš po dijagonali u trokut te kraće krajeve privežeš oko leđa, dok će duži kraj prekriti tvoj torzo. Tako jednostavno, a tako efektno!

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Možda vas zanima Najpopularniji top ovog ljeta: kako ga nose prolaznice, a što nude trgovine Rubrika Moda Moda

2. Kratki top

Od marame vrlo lako možeš kreirati i kratki top bez naramenica, kojem će posebnu draž dati mašna na sredini. Osim što podiže cjelokupan izgled, ova mašna osigurava da top ostane na svom mjestu. Osim s prednje strane, čvor s mašnom možeš svezati i straga što će kreirati sasvim novi dojam.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

3. Jedno rame

Top na jedno rame kreira se tako da se marama prepolovi na pola te se kraći krakovi dobivenog trokuta povežu oko struka, dok duži krak pada preko ramena te se povezuje s postojećim čvorom na leđima. Osim kao samostalni komad, primjetno je kako trendseterice vole kombinirati ovaj način nošenja marame s bijelom majicom kratkih rukava.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

Možda vas zanima Ogrlice, remenje, novčanici... Pronašle smo genijalne modne dodatke do 40 kuna Rubrika Moda Moda

4. Vezanje oko vrata

One modno najhrabrije rado će se odlučiti i za ovu provokativnu verziju topa u kojoj se marama postavi oko grudi, a potom se njezini zarolani krajevi vežu oko vrata kako bi se osigurala čvrstoća.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty


A kako vezivanje marama izgleda u praksi, možeš provjeriti ovdje. Ukoliko si u potrazi za novim primjerkom marame, otkrivamo ti nekoliko njih koje možeš ugrabiti na aktualnom sniženju.

 | Autor:

Primjeri: Stradivarius (39,90 kuna), C&A (oko 37 kuna), Sinsay (14,90 kuna)

Photo: Instagram/Getty
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • SandraPusica99

    Pozdrav svim građanima Hrvatske i šire Moje ime je gospođica Sandra Pusica. Ovdje sam da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobio zajam od 150000 eura od pouzdanog zajmodavca zvanog gospođa Dora Wealth, dobio sam zajam od 2% kamate, ... prikaži još!