Moda

Kako kupiti traperice online? S ovih nekoliko savjeta nećeš ih morati vraćati

  • Kupnja traperica putem interneta je lakša i može uštedjeti više novca nego kupnja u trgovinama
  • No, pronalaženje savršenog para je teško i u trgovini pa pogoditi samo na temelju nekoliko fotografija koje ti dobro pristaju čini se gotovo nemogućim
  • Evo nekoliko savjeta kako kupiti savršene traperice - online

Puneći ormar dok ležiš na kauču u pidžami, možda s čašom nekog finog hladnog pića u ruci podsjeća nas na to koliko je internet dobar. Ipak, ima i iznimaka od pravila. Kako kupiti traperice koje će ti dobro pristajati na internetu najveća je mora šopingholičara. Prilično nemoguća misija pa si prisiljena i dalje nositi se sa gužvom u trgovini, zagušljivim kabinama, redovima na blagajni... Ili možda ne? Naravno da je kupiti traperice online teže nego kupiti košulju ili haljinu, ali nije nemoguće. 

Koji je najbolji način kupovine traperica putem interneta?

Postoji veliki izbor, ali najbolje je kupovati one marke koje već poznaješ. Također, provjeri politiku povrata u trgovini i provjeri možeš li saznati što se doista događa s vraćenim zalihama. ASOS je doista transparentan u vezi s procesom i preprodaju 97% svih povrata. 

Modeli traperica koje će biti najpopularniji na jesen Možda vas zanima Znamo kakve će se traperice nositi ove jeseni, odaberi komade za svoj ormar Rubrika Moda Moda

Pročitaj recenzije. Doduše, ovo nije dobar savjet za mnoge stvari na internetu, ali ako web mjesto na kojem kupuješ traperice ima odjeljak s komentarima, oni mogu pomoći u rasvjetljavanju kroja i kvalitete. Iskustva drugih mogu ti pomoći da odlučiš hoćeš li uzeti broj veće ili manje, kakve su traperice nakon nekoliko pranja pa ćeš znati trebaš li samo prijeći na drugu marku.

Kako pronaći savršeni broj bez isprobavanja?

Mnoge internetske trgovine sada nude zaista detaljne i specifične popise mjerenja pomoću kojih ćeš pronaći odgovajući broj. Tablice veličina doista su od pomoći, posebno zato su često različite ovisno o marki. Također, ako klikneš na opis, obično ćeš vidjeti koju veličinu model nosi, a ponekad i koliko je visoka. To ponekad može biti veoma korisno za tvoj odabir.

7 pravila odijevanja koja bi trebale zapamtiti niže žene

Izmjeri traperice koje već imaš kod kuće i znaj svoje mjere

Što se tiče mjerenja, prije kupnje izmjeri otvor struka, dužinu i širinu nogavica kao i otvor nogavica omiljenih traperica kako bi ih mogla usporediti s mjerama novog para koji kupuješ. Važno je i da znaš svoje mjere. Mjerenje je brzo, a ti će ti brojevi dugoročno biti od velike pomoći. Evo što trebaš mjeriti:

Struk: Ovo je najuži dio tvog torza, negdje između pupka i grudi.

Bokovi: Ovo je najširi dio tvog torza. Obično je u visini s dnom patentnog zatvarača na hlačama.

Uvijek provjeri sadržaj tkanine 

Provjeri i sadržaj tkanine kako bi bila znala imaju li traperice rastezljiva sintetička vlakna ili su pomiješane s održivijom pređom. Ako si ikada pomislila da naručuješ par traperica od 100% pamuka, ali si dobila model koji se jako puno rasteže, znaš koliko je važno pročitati vrstu tkanine. Traperice od 100% pamuka najvjerojatnije će biti krute, a što je veći postotak tencela, spandexa, elastana bit će rastezljivije. 

Možda vas zanima Traperice uopće ne treba prati?! 7 savjeta uz koje će tvoje omiljene hlače trajati puuuno duže Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli YATRI. (@y.a.t.r.i)

Kako znati što odgovara tvojem obliku tijela?

Iako vjerujemo da svatko može odjenuti bilo koji model traperica, radi se samo o tome da se utvrde specifičnosti kroja koje tebi najbolje odgovaraju. Na primjer, detalji poput visine struka i dužine nogavica mogu se jako razlikovati. Neki su modeli jako pripijeni uz bedra i nogavice se šire tek ispod koljena, a neke se nogavice šire otprilike od sredine bedra, a ovi detalji imaju veliki utjecaj na to pristaju li traperice tvojoj građi ili ne. Model koji većinom svima pristaje su traperice visokog struka ravnih nogavica.

Photo: Instagram@ symphonyofsilk

Komentari 0