Life&style

Traperice uopće ne treba prati?! 7 savjeta uz koje će tvoje omiljene hlače trajati puuuno duže

  • Naravno da svatko ima barem jedan par omiljenih traperica
  • Međutim, koliko će trajati – kratko ili cijelu vječnost – ovisi o raznim faktorima
  • Ako ćeš se pridržavati ovih jednostavnih pravila njege, duže ćeš moći nositi svoje omiljene hlače

Savršeno nam pristaju, stražnjica izgleda fino čvrsto, ugodne su i uvijek su tu kad ne znaš što bi odjenula: omiljene traperice. Jednom kad ih pronađeš, nikada ih se više ne želiš odreći. I naravno da bi voljela da te ove hlače prate cijelu vječnost. Srećom, traper je prilično robustan materijal. A uz odgovarajuću njegu, tvoje će traperice trajati i puno duže. Otkrivamo ti na što trebaš paziti…

1. Najbolje je uopće ne prati traperice!

Kako sada, ne bi trebalo oprati traperice? Međutim, to je doista točno! Naime, svako pranje u perilici opterećuje materijal. Što duže nosiš traperice, a da ih ne staviš u perilicu, to će se bolje prilagoditi tvojoj figuri - i dulje će trajati. 

Što ako baš ne mirišu lijepo? Redovito provjetravanje pomaže. Mnogi se također zaklinju u pakiranje traperica u plastičnu vrećicu pa stavljanje u zamrzivač preko noći. Član upravnog odbora Levi'sa, Chip Bergh, ima još spremnih savjeta: objasnio je da godinama nije oprao traperice u perilici rublja. Mrlje jednostavno uklanja vlažnom krpom. Kako nositi traperice koje su ti postale pretijesne i ne možeš zakopčati gumb? Znamo dobar trik!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Levi's (@levis)

Što ako se traperice ipak moraju oprati?

Uz svu ljubav prema trapericama, nakon noći zabave ili kišovitog popodneva na igralištu, našim hlačama treba više od vlažne krpe kako bi bile ponovno spremne za nošenje. Što napraviti? 

2. Namoči hlače u hladnoj vodi

Šef Levi'sa zaklinje se i u ovaj savjet: umjesto da pere traperice u perilici, on ih pere ručno. Namoči hlače u hladnoj ili mlakoj vodi u kadi na 20 minuta s blagim deterdžentom, kratko ih isperi pa objesi mokre. Super će se prilagoditi obliku tijela ako ih odjeneš dok su još malo vlažne.

Možda vas zanima Ovih 5 modela traperica bit će pravi hit nadolazeće 2021. godine! Nabavi ih na vrijeme Rubrika Moda Moda

3. Odaberi pravu temperaturu

Ako i dalje baš želiš oprati traperice u perilici, odaberi najnižu moguću temperaturu, najviše 30 stupnjeva. Neke perilice također imaju posebne programe za nježno pranje traperica.

4. Koristi ispravan prašak za pranje

Mnogi deterdženti sadrže izbjeljivač, jer su dizajnirani da bijele stvari ponovno učine bijelima. To nije dobro za tvoje traperice. Fini ili obojeni deterdženti su bolji. I izostavi omekšivač.

5. Prije pranja preokreni traperice 

Tako boja traje duže. Zašto? Naime, okretanje sprječava takozvanu mehaničku abraziju boje, na primjer trljanjem o unutarnju stijenku bubnja perilice ili o drugi tekstil u istom ciklusu pranja.

Ovim genijalnim trikom za vješanje hlača napokon ćeš imati više mjesta u ormaru 

6. Ne stavljaj ih u sušilicu rublja

Tako će ti traperice brže izblijedjeti. Boja će trajati duže ako pustiš da se hlače osuše na zraku.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Levi's (@levis)

7. Nemoj ih glačati

Glačanje traperica u većini slučajeva ionako nije potrebno - a nije ni dobro za tvoje hlače. Slično sušenju u sušilici, redovito glačanje uzrokuje da traperice brže blijede. Ako doista želiš imati hlače bez bora, trebaš ih preokrenuti prije peglanja. 

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirale su Mila Elegović i Marija Borić
 

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0