Moda

7 pravila odijevanja koja bi trebale zapamtiti niže žene

  • Ako si niska rasta (kao i većina žena) već znaš da moda ne ide uvijek tebi na ruku
  • U nekim si komadima jednostavno ne izgledaš dobro - možda zato što te vizualno čine još nižom?
  • Uz ovih 7 trikova s lakoćom možeš izgledati viša nego što jesi, a nije problem niti izdužiti noge...

Niže žene moraju se dodatno potruditi kako bi iz najnovije mode izvukle maksimum. U nekim komadima ne izgledaju dobro pa moraju posegnuti za nekim vrlo korisnim i efektnim trikovima kako bi u konačnici čak izgledale više nego što jesu i što je najvažnije  izgledale jako dobro.

1. Naglasi struk

Sitne žene bez mnogo muke mogu napraviti da im noge izgledaju duže - jednostavno trebaju naglasiti struk. Mogu to učiniti na više načina: ugurati košulju ili majicu u hlače, odjenuti strukiranu haljinu, naglasiti taj dio remenom. Vizualno će noge odmah izgledati duže.

2. Visoke hlače i suknje

Hlače i suknje izrazito visoka struka dobar su prijatelj niskih žena. Ako vrh hlača završava u visini pupka, a njihov kroj prati liniju tijela, kao da su krojene po mjeri, to će imati isti fantastičan efekt. Ovaj trik možeš koristiti s bilo kojim hlačama, trapericama, palazzo ili pak kratkim hlačama. 

3. Dugačak kaput

Ne dugačak do koljena nego stvarno dugačak, gotovo do gležnjeva. Dugačak kaput izdužuje vertikalu pa sitne žene izgledaju više. Ipak, pri tom je jako bitno da kaput ne bude previše širok ili krut inače će taj efekt izostati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

𝕎𝕖𝕣𝕓𝕦𝕟𝕘/ I got a mind full of unsaid things🖤

Objavu dijeli JANINA (@janinapfau)

4. Moć potpetica

Da, potpetice nas čine višima. Ako ih ne voliš, ne brini, to ne moraju to biti pete od 15 centimetara; i niže potpetice i blok peta će dobro obaviti posao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

𝕎𝕖𝕣𝕓𝕦𝕟𝕘/ Cape Town countdown is on - 10 days✨

Objavu dijeli JANINA (@janinapfau)

5. Trk do krojača!

Uobičajen problem svih malih žena: nogavice hlača su im preduge - gotovo uvijek. Umjesto da to ignoriraš ili zafrčeš nogavice, radije daj da ti ih skrati krojač. Napravit će ih savršeno dugačkima, a predugi nagužvani krajevi neće skretati pozornost na sebe i vrištati "pogledajte kako sam sitna!"

Možda vas zanima Pitali smo našeg svjetski poznatog dizajnera koga bi odijevao do kraja života Rubrika Stars Stars

6. U jednoj boji

Monokromatsko odijevanje je stvoreno za niže žene. Razlog: svi odjevni predmeti u istom ili sličnim tonovima odmah će izdužiti figuru. Ovaj je trik posebno učinkovit sa crnom bojom!

7. Duljina je bitna

Nosiš li haljine ili suknje, nije dobro da završavaju na listu; bolji je izbor dužina do koljena ili dužina do gležnja. Dužina na pola puta između tog dvoga će "koprimirati" noge pa će niske žene izgledati još niže. A to nam nikako nije plan!

Photo: Shutterstock

Komentari 0