Moda
kožne hlače

Vladavina kožnih hlača se nastavlja, ali ove jeseni dolaze u visokom sjaju!

  • Traperice su ultimativni komad, ali ove jeseni na scenu stiže vladavina kožnih hlača
  • Klasične kožne hlače nose se od modnih pista pa sve od ulica
  • Ovaj trend nudi luksuznu promjenu od casual traper tkanina

Kožne hlače imaju daleku povijest, tumače se kao tradicionalna nošnja, povezuju se s rock motorističkim izgledom, ali mogu izgledati nevjerojatno elegantno te se pretvoriti u luksuzni poslovni look s nježnim bluzama i visokim potpeticama. Upravo je ta svestranost ovih hlača čarobno privlačna i čini ih najpoželjnijim odjevnim predmetom koji možeš nositi u jesen i zimu.

kožne hlače | Autor: Instagram@chloe Instagram@chloe

Seksi kožne hlače već su najavljene kao novi modni trend na modnoj pisti, primjerice u elegantnim konjak tonovima kod Chloé, s lakiranom završnicom kod Elisabette Franchi te u čokoladno smeđoj varijanti kod Bottega Veneta ili pak kao metalik party verzija kod LaQuana Smitha.

satenska suknja Možda vas zanima Satenska suknja komad je koji ćemo nositi jednako u ljeto kao i na jesen Rubrika Moda Moda

kožne hlače | Autor: Instagram@ laquan_smith Instagram@ laquan_smith

Dolaskom nižih temperatura,  kratke hlače i ljetne haljine polako će zamijeniti kožnati modeli hlača koje osiguravaju elegantan, ali ležeran izgled između fakulteta, ureda, slobodnog vremena i posebnih prilika. Kožne hlače se ove sezone baziraju na širokim siluetama i tjeraju uske tajice u mirovinu. Možeš birati ležerne, ravnog kroja, modele skraćenih nogavica ili pak široke balon modele Pojas stoji visoko na struk, a za prizvuk Y2K looka možeš se odlučiti i za model niskog struka.

kožne hlače | Autor: Instagram@leiasfez Instagram@leiasfez

Boje su također važne kod odabira savršenih kožnih hlača. Model u crnoj je bezvremenska klasika, no možeš se odlučiti i za nešto svjetlije nijanse poput krem, bež ili smeđe. U trendu su i šarene hlače od (umjetne) kože. Metalik nijanse visokog sjaja idealne su za raskošne party večeri, dok koža u ljubičastoj ili tamnozelenoj boji daje pomalo razigrani touch svakoj kombinaciji.

kožne hlače | Autor: Instagram@maggievillamaria Instagram@maggievillamaria

Jedno je sigurno, kožne hlače će konkurirati trapericama. Iako su oba modna trenda podjednako ležerna, kožne opcije donose posebno uzbudljivu ravnotežu između rock 'n' rolla i luksuza te su u svakom slučaju osvježavajuća i vrlo moderna promjena u odnosu na traper tkanine.

Možda vas zanima Prolaznica je odjenula neobične kožne hlače. Pronašli smo ih u novoj Zarinoj kolekciji Rubrika Moda Moda

kožne hlače | Autor: Instagram@pernilleteisbaek Instagram@pernilleteisbaek

Dodatna prednost je što se mogu kombinirati na bezbroj načina. Uz kožne hlače, look uvijek izgleda elegantno u kombinaciji s čistom, jednostavnom košuljom u bijeloj boji, koja je ležerno uvučena u pojas sprijeda. Jednako efektno izgledaju kao odijelo s hlačama i nošene uz odgovarajući kožni blejzer, dok ravne sandale ili salonke savršeno upotpunjuju izgled.

kožne hlače | Autor: Instagram @lela.design Instagram @lela.design

S lijeva na desno: H&M (224,90 kn), Remain Birger Christensen (1.130,00 kn), Deadwood, Zalando (2.872,00 kn), Young Poets Society (3.760,00)

Ako ti je draži opušteniji izgled, kožne možeš nositi uz široku majicu kratkih rukava, majicu bez rukava, kardigan (odlična kombinacija materijala) ili, u kasniju jesen, uz debeli pleteni pulover. Kožna biciklistička jakna ili prsluk i čizme upotpunjuju rockerski izgled. Također, tenisice uvijek pružaju casual notu ovom modnom trendu. A navečer? Kombiniraj  svoje omiljene kožne hlače s glamuroznim topom, visokim potpeticama ili trendi štiklama s platformom!

 

Photo: Instagram@rotatebirgerchristensen

Komentari 0