Moda
Kožne hlače

Kožne hlače ove zime se nose u sasvim neočekivanoj boji, izabrali smo najljepše

  • Jesi li primijetila sve više kožnih odjevnih premeta na ulici?
  • Naravno da jesi kada je koža odnosno njezina imitacija i dalje vrući trend, a  posebno se to odnosi na hlače
  • Stilisti savjetuju da ih zamislimo kao novi par traperica – ima ih svakakvih oblika i možeš ih kombinirati na apsolutno sve, a mi smo izdvojili najzanimljivije modele iz highstreet dućana

Prirodno, padom temperatura mnoge od nas posegnule su za svojim kožnim jaknama. No, ove sezone, kožu ili njezinu imitaciju nećemo viđati samo u obliku kultnih jakni već je ovaj materijal posebno zapažen u još jednom vrućem jesenskom trendu – kožnim hlačama

Možda vas zanima Hlače koje je odabrala ova prolaznica uspješno izdužuju figuru i daju ti željeni centimetar više Rubrika Moda Moda

Primijećene i u dizajnerskim kolekcijama slavnih tjedana mode, kožne hlače ovaj put pojavljuju se u raznim krojevima, bojama i stilovima. Prodaja kožnih odjevnih komada od prošle godine porasla je čak 136%, pokazuju shopping aplikacije, a upravo su kožne hlače među ovom skupinom su najtraženije. 

‘’Iznimno su svestrane i sada su dostupne u toliko različitih stilova da zaista ima ponešto za svakoga. U prošlosti je koža imala buntovničku, rockersku konotaciju i definitivno senzualnu vibru. Sada su kožne hlače prikladne za većinu situacija - od posla do ručka ili obiteljskog okupljanja  - sve dok ostatak garderobe odgovara kodeksu odijevanja’’, rekla je stilistica Gloria Cospito iz New Yorka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Little Soho (@littlesoho)

Fokus na kožnim hlačama ovaj put je sasvim s trendovskim predznakom, a o tome svjedoči i dostupnost ovog odjevnog predmeta širokim masama. Naime, napravljene od odličnih imitacije kože, ne samo što su dostupnije već odgovaraju i sve glasnijim imperativima ekološki osviještenog življenja

Malo tko se nije okretao za ovim dvjema "kaubojkama" na zagrebačkoj špici

Slično kao i kod modela traperica i kožne hlače dolaze u raznim varijantama od uskih do širokih nogavica ali u i bojama koje su nam ranije bile nezamislive. Pravo je osvježenje ovaj statement komad odjeće vidjeti u novim izdanjima. Posebno se ističu one u bijeloj i boji te nijansama zemljanih boja, a mi smo izdvojile nekoliko modela iz highstreet dućana. 

Bijele kožne hlače | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus

S lijeva na desno: Reserved (229,90 kn): Stradivarius (199,90 kn); Zara (179,90 kn); Mango (249,90)

Osim toga, ovaj super trendi komad odjeće možeš upariti s bilo čime iz ormara. ‘’Kožne hlače mogu se nositi u svako godišnje doba, samo ih zamisli kao još jedan par traperica’, poručila je Carrie Cramer, stilistica iz Los Angelesa.

Kako bi što lakše pronašla kožne hlače koje te najbolje opisuju pogledali smo što se to nudi po highstreet trgovinama te smo izdvojili nekoliko komada u odvažnim nijansama. Fantastično!

Kožne hlače | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus Kožne hlače S lijeva na desno: Stradivarius (229,90 kn); Zara (229,90 kn); Reserved (259,90 kn)

Imaš li svog favorita?

 

Photo: Instagram/@marianne_theodorsen

Komentari 0