Moda
Opet su u modi velike vintage naušnice iz 80-ih

Influencerice vole naušnice iz 80-ih godina, evo kako isfurati ovaj retro trend

  • Kada su u pitanju naušnice, moto u 2021. je: „Go big or go home“ (u slobodnom prijevodu: „Ili veliko ili ništa“)
  • Od velikih naušnica do XXL bisera, ove godine sve veliko je dopušteno. Dapače, i poželjno
  • Najnoviji trend: naušnice s izgledom iz 80-ih godina prošlog stoljeća

Sigurni smo da bi princeza Diana voljela ovo oživljavanje trenda. Modna ikona 80-ih i 90-ih voljela je velike naušnice u obliku privlačnih kopči za uši. Bilo s biserima, dijamantima ili čiste: retro dodatak bio je dio prepoznatljivog izgleda Lady Di. A današnji obožavatelji mode također uzimaju princezu za primjer te pretražuju vintage trgovine u potrazi za vrhunskim nakitom.

Ovaj trend karakterizira upečatljiv izgled: umjesto filigranskih detalja, naušnice poentiraju s velikim, uglavnom zlatnim površinama i/ili velikim dragim kamenjem - također u boji. 

Psihodelični uzorci ponovno su popularni Možda vas zanima Bye-bye monotoniji! Hlače s uzorkom (i to kakvim!) ponovno su trendu Rubrika Moda Moda

Ovako nosimo vintage naušnice

Bakin nakit savršen je balans između blještavog i suptilnog. Zbog svoje veličine odmah upadaju u oči, ali ne izgledaju baš tako ekstravagantno kao naušnice s privjescima. Ovisno o našem raspoloženju, možemo zaroniti duboko u kutiju za nakit i kombinirati druge lančiće, prstenje i slično. Međutim, dodaci bi trebali ipak biti nešto nježniji, inače će cjelokupni izgled biti pretjeran.

Naš savjet: Kako bismo bili sigurni da naš izgled bude u modi 2021. godine, stiliziramo trendi komade uz naše statement naušnice. Kosu namjerno ostavljamo raspuštenu – bilo sasvim ili u ležernom repu. Šminka može biti i malo prirodnija, inače riskiramo da nas zamijene s Joan Collins.

Evo trendi naušnica

Neka potraga za blagom počne! Naravno, možemo dobiti i naušnice u retro dizajnu za malo novca. Ali fashionisti koji se poštuju preferiraju izvorne modele. Ima ih u vintage shopovima ili na internetskim platformama kao što su Vestiare Collective ili Rebelle. Vintage modeli Chanel i Dior osobito su popularni među fashionisticama. Ako imaš sreće, ponekad možeš dobiti povoljnu cijenu - što znači oko 750 kuna. Isplati se i šetnja buvljakom ili posjet bakinom tavanu!

Gucci voli komad odjeće koji možeš pronaći u djedovom ormaru, a mi smo ga potražili u dućanima

Photo: Shutterstock

Komentari 0