Moda
Psihodelični uzorci ponovno su popularni

Bye-bye monotoniji! Hlače s uzorkom (i to kakvim!) ponovno su trendu

  • Apstraktne spirale i optičke iluzije sve se češće mogu vidjeti u street styleu, ali i na pistama velikih modnih kuća. Bez brige, ima ih iu u trgovinama, napravili smo izbor
  • Suzdržane, monotone traperice ove će jeseni zamijeniti napadni i kičasti printevi
  • Vratio se hipi trend upadljivih hlača iz 60-ih i 70-ih, a uzorak što više psihodeličan, to bolje!

Psihodelične hlače (poznate i kao „Psychedelic Pants“) slave svoj veliki povratak i ove jeseni doista će unijeti boje u naše ormare. Uzorci potječu iz „flower power“ pokreta iz San Francisca krajem 1960-ih. Ali, ovaj obrazac nije ma poznat samo iz mode, psihodelični trend nije nepoznat ni na umjetničkoj i glazbenoj sceni. Primjer za to je glazbeni spot Beatlesa „Yellow Submarine“.

Psihodelične hlače: koliko je to smion trend?

Nije prošlo puno vremena prije nego što je trend ovih otkvačenih hlača s modne piste stigao na ulice modnih metropola. Od pamuka do trapera, izrađuju se od raznih materijala, a ne želimo ni početi nabrajati boje i uzorke. Ali, kako možemo nositi ovaj vrtoglavi trend na takav način da su spirale i uzorci nalik labirintu pravilno postavljeni? Jedno je sigurno: prava kombinacija je ovdje bitna. Previše je ovdje doista previše.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner)

Sve je u ravnoteži!

Kylie Jenner pokazuje kako kombinira upečatljive hlače s jednostavnim bijelim crop topom i torbicom koja se uklapa u plavu boju hlača. Psihodelične hlače i dalje su pravi mamac za poglede, ali zbog jednostavnog gornjeg dijela donji dio koji upada u oči ne izgleda prenapadno.

Hlače psihodeličnog uzorka | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus

S lijeva na desno: H&M (oko 135kn); Reserved (229,90kn); H&M (oko 115kn) 

Idemo jednobojno!

Manekenka Helena Beckmann pokazuje još jedan način nošenja ovog  trenda. Ovdje su hlače s uzorkom zadržane u monokromnom izgledu uz bluzu i cipele. Dinamika hlača je uravnotežena i transformirana u plemeniti izgled.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by honeybun (@helenabeckmann)

Prava kombinacija!

Želiš li se odvažiti na puni izgled, psihodelične hlače možeš kombinirati i s odgovarajućim gornjim dijelom. Uz crni preveliki blejzer, odgovarajući outfit ležerno je nadograđen i stiliziran za jesen.

Hlače psihodeličnog uzorka | Autor: Pr/prettycactus Pr/prettycactus

S lijeva na desno: Stradivarius (149,90kn); Zara (149,90kn); Stradivarius (149,90kn) 

I još jedan plus

Šarene hlače nisu tek privlačne za oči, udoban kroj hlača čini ih pravim trendovskim komadom za hladnije mjesece. Riječ je o trapezicama koje nisu tako široko krojene. Važno je da ih stiliziraš s nekim odjevnim komadom u suzdržanim bojama i tako stvoriš kontrast šarenom printu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bershka (@bershka)

Photo: Instagram/@marianne_theodorsen

Komentari 0