Moda
grudnjak za spavanje

Grudnjaci za spavanje sve su popularniji - bismo li ih trebale nositi ili ne?

  • Udobnost u odijevanju posljednjih je nekoliko godina iznimno dobila na važnosti, a to je još i važnije kod odjeće za spavanje
  • Grudnjaci za spavanje sve su popularniji jer pružaju udobnost i potporu tijekom noći, ali i zbog utjecaja velikih brendova poput Skimsa Kim Kardashian
  • Nošenje grudnjaka tijekom noći ima svoje prednosti, ali i neke mane, a na nama je da izaberemo hoćemo li pidžamu zamijeniti novim grudnjakom za spavanje

Popularnost loungeweara, udobne i ležerne odjeće u kojoj možemo provesti cijeli dan proširila se i na odjeću za spavanje, točnije grudnjake za spavanje. Kod modela grudnjaka za spavanje udobnost je na prvom mjestu te su vrlo slični sportskim grudnjacima i kratkim topićima bez žice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SKIMS (@skims)

Dolaze u podstavljenim verzijama sa spužvicama ili bez, ovisno o preferencijama. Osim za spavanje, za cjelodnevnu udobnost neki ih biraju nositi i preko dana. Kao i kod klasičnih modela grudnjaka, najvažnije je održavati njihovu čistoću.

Je li dobro spavati u grudnjaku?

Spavanje u grudnjaku u potpunosti je osoban izbor te je zapravo pitanje udobnosti i koliko nam grudnjak za spavanje pomaže u tome da to postignemo, jer nošenje grudnjaka za spavanje nije štetno za naše zdravlje.  

grudnjaci za spavanje | Autor: Instagram @rileyticotin Instagram @rileyticotin grudnjak za spavanje

Spavanje u grudnjaku može pomoći kod nelagodnog i neudobnog osjećaja izazvanih oticanjem grudi zbog hormonalnih promjena ili dojenja, napomenula je ginekologinja i specijalistica za plodnost, dr. Lucky Sekhon za byrdie.com.

Iako nije dokazano da nošenje grudnjaka za spavanje može pomoći grudima da ne izgube elastičnost, udobnost i potpora koju grudnjaci donose prilikom spavanja za mnoge je neosporna. 

Možda vas zanima Prekrasne satenske spavaćice, pidžame i ogrtače pronašli smo na Zara Home sniženju Rubrika Moda Moda

Nedostaci grudnjaka za spavanje

Iako zdravstvenih nedostataka oko spavanja u grudnjaku za spavanje zapravo nema te nošenje grudnjaka za spavanje neće narušiti cirkulaciju, izazvati rak dojke ili zaustaviti rast grudi, što su česte pogrešne pretpostavke.

grudnjaci za spavanje | Autor: Instagram @oliviapierson Instagram @oliviapierson grudnjak za spavanje Skims

Ipak je bitno napomenuti važnost održavanja njihove čistoće. Baš kao i kod klasičnih modela grudnjaka, najvažnije ih je redovito prati, budući da u suprotnom nošenje prljavog grudnjaka može izazvati razne iritacije i probleme na koži.

Izbor grudnjaka za spavanje

Ako si u potrazi za grudnjakom za spavanje, u trgovinama ili online potraži mekane, fleksibilne modele grudnjaka bez umetnute žice. Izbor boje te detalji poput širine naramenica te hoćeš li izabrati model više sličan klasičnom grudnjaku ili onaj koji nalikuje na kratki topić, u potpunosti je na tebi!

grudnjaci za spavanje | Autor: The Nap Co./Skims The Nap Co./Skims The Nap Co., mekani grudnjak za spavanje, (31,75 eur); The Nap Co., mekani grudnjak za spavanje, (34,02 eur); Skims, grudnjak za spavanje, (sad 19,00 eur) ; Skims, mekani bralette, (44,00 eur)

sportski grudnjak Možda vas zanima Pronašli smo 12 izvrsnih sportskih grudnjaka za najudobniji trening Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @kimkardashian

Komentari 0