Moda

Cartier Tank Française: Neodoljiva kampanja za redizajn kultnog sata s Ramijem Malekom i Catherine Deneuve

  • Još otkako je osnovan 1847. godine, Cartier je sinonim za vrhunski dizajn i bezvremenski duh koji je utkan u svaki komad s njegovim potpism
  • Legendarni model sata Tank Française nosile su brojne ikone stila poput Michelle Obame, Giselle Bündchen, Robin Wright i princeze Diane, a nakon 25 godina doživio je novi redizajn
  • Kako bi proslavio predstavljanje ovog stilskog klasika, Cartier je snimio kratki film s Ramijem Malekom i Catherine Deneuve u glavnim ulogama te Guyjem Ritchiejem kao redateljem

Prije više od stoljeća, točnije 1917., Louis Cartier je započeo novu eru satova, onu u kojoj je tipično i dotad okruglo lice sata transformirano da prati istu ravnu liniju pa su kućište, ušice i narukvica sata postali jedno. Nakon lansiranja, ovaj je dizajn nazvan 'The Tank' i doživio je samo nekoliko transformacija u svojoj bogatoj povijesti.

Posljednja iteracija, Cartier Tank Française, objavljena je prije točno 25 godina i proslavile su je imena poput Michelle Obame, Giselle Bündchen, Robin Wright i, naravno, princeze Diane (čiji je sat dobila Meghan Markle), a ovog mjeseca Tank Française doživjet će svoj novi redizajn. I ne samo da će biti ponovno predstavljen, već je, kako to kući poput Cartiera i priliči, tim povodom snimljen i kratki film koji slavi sofisticiranu kombinaciju klasičnih i modernih elemenata ispretletenih u suptilnoj evoluciji dizajna koja obuhvaća  zaobljenije kućište, satenski završetak, Sunray brojčanik, fleksibilnu narukvicu te novi veliki model.

 | Autor: Cartier Cartier

Možda vas zanima Cartier još jednom pomiče granice. Najnoviji parfem slavne kuće pretočen je u doživljaj za sva osjetila Rubrika Beauty Beauty

A u paketu uz veliko Cartier ime idu i jednako velika imena iz svijeta filma pa je tako odabir da snimi kultiviranu posvetu vremenu koje prolazi pao na Guya Ritchieja kao redatelja. Pariz je u središtu radnje, a glavne uloge pripale su Oscarom nagrađenom Ramiju Maleku te Catherine Deneuve, stilskoj ikoni i legendi francuske kinematografije.

Jednu minutu dugačak film priča je o slučaju, sudbini i karmičkim vezama koje, kako film sugerira, postoje između određenih ljudi. Rami Malek i Catherine Deneuve susreću se dok prelaze Pont Alexandre III u različitim erama, u prošlosti i budućnosti, tkajući neobičnu povezanost. A povezuje ih ista ljubav prema kinu i francuskoj kulturi dok istovremeno slave bezvremenski Cartierov sat.

Pogledaj film ispod:

“Ovaj film izraz je Cartierove vizije izrade satova i bezvremenosti njegovih kreacija. To je putovanje kroz vrijeme, gdje se spajaju prošlost i sadašnjost, u slici Tank Française, prave ikone kako prošlosti, tako i sadašnjosti. Također predstavlja susret između francuskog stila kojeg simboliziraju Tank i Catherine Deneuve s avangardnim, slobodnim i legendarnim duhom kojeg Rami Malek tako briljantno utjelovljuje,” poručio je Arnaud Carrez, viši potpredsjednik i direktor marketinga.

 | Autor: Cartier Cartier

“Za mene, postoje dvije riječi koje uistinu sažimaju ovaj sat: ljepota i jednostavnost,” rekao je Rami te dodao: "Njegova kontinuirana cijenjenost kroz generacije dokaz je njegove bezvremenosti i savršenstva njegovog ikonskog dizajna."

 | Autor: Cartier Cartier

 

Photo: Cartier

Komentari 0