Life&style
Austin Butler kao Elvis Presley

Kao stvoreni za ulogu: Glumci koji su najviše sličili na likove koje su utjelovili

  • Biografski filmovi odličan su primjer kad umjetnost imitira život
  • Mnogi glumci toliko su savršeno odabrani za portretiranje slavne osobe iz stvarnog života da nam se čini kao da se ta osoba doista pojavljuje u filmu
  • Mnogi su za maestralno odigrane uloge poznatih, povijesnih figura iz javnog života osvojili i brojne nagrade te pohvale publike, ali i filmskih kritičara

Glumci bi se za svaku ulogu u potpunosti trebali uživjeti u lik koji će utjeloviti, a to je ponekad posebno težak zadatak, pogotovo ako moraju portretirati lik stvarne osobe koju poznaje cijeli svijet.

Glumci koji su igrali osobe iz stvarnog života, stvorili su neke od najzapamćenijih uloga, koje su često i nagrađene od struke. U svijetu biografskih filmova potraga za glumcem ili glumicom koji će savršeno portretirati osobu o kojoj se radi film, može doista potrajati.

Kad se glumac ili glumica odabrani za ulogu spoje s talentom make up profesionalaca i vizažista, imamo priliku vidjeti savršen prikaz slavne osobe na filmu!

Biografskih filmova u posljednje vrijeme ima doista mnogo pa ćemo tako od sljedećeg tjedna imati priliku gledati film o životu slavnog glazbenika Elvisa Presleyja, kojeg je u filmu „Elvis“ utjelovio Austin Butler. Butler se za ulogu pripremao više od godinu dana, neprestano gledajući i ponavljajući Elvisove pokrete.

FIlm o Elvisu Presleyju | Autor: promo promo

Uz „Elvisa“ u pripremi je i film o kraljici popa, a čast da utjelovi Madonnu na filmu pripala je Juliji Garner, koja je već sve zadivila svojom transformacijom u Annu Delvey u Netflixovom hitu „Inventing Anna“. Ne sumnjamo kako će Julia i Madonnu portretirati na osebujan način.

U nastavku ti donosimo još slavnih primjera glumica i glumaca koji su savršeno utjelovili likove osoba iz stvarnog života.

Kristen Stewart kao princeza Diana u filmu „Spencer“

Mnogima je uspjelo uspješno portretiranje princeze Diane, uključujući i Emmu Corrin u Netflixovoj seriji „Kruna“, no neupitna sličnost Kristen Stewart pokojnoj princezi u filmu „Spencer“ sve je zadivila. Transformacijom su svi bili oduševljeni, a Kristen je ličnost i osobnost princeze Diane odlično prenijela u filmu, što su potvrdili i kritičari.

Kristen Stewart kao princeza Diana | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Kristen Stewart kao princeza Diana u filmu "Spencer"

Lady Gaga kao Patricia Reggiani u „Dinastija Gucci“

U filmu o slavnoj obitelji te modnoj kući Gucci, prilika da portretira zloglasnu Patriciju Reggiani, nakon što su u užem izboru bile Angelina Jolie, Penelope Cruz i Margot Robbie, pripala je Lady Gagi.

Nakon što je snimanje započelo, Patricia Reggiani izjavila je kako se osjeća iznervirano jer ju Lady Gaga nije posjetila i došla se upoznati prije početka snimanja. Pjevačica i glumica u ulogu Patricije Reggiani u potpunosti se uživjela, a osim osobnosti make up i kostimografija odlično su pridonijeli portretu Reggiani.

Lady Gaga kao Patrizia Reggiani | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Lady Gaga kao Patrizia Reggiani u filmu "Dinastija Gucci"

Michelle Williams kao Marilyn Monroe u „Moj tjedan s Marilyn“

Glumica je za utjelovljenje slavne Marilyn Monroe osvojila Zlatni Globus za najbolju glumicu, kao i nominaciju za Oscara. U filmu iz 2011. savršeno je odglumila legendarnu Marilyn, jednu od najvećih holivusdkih zvijezda svih vremena.

Michelle Williams kao Marilyn Monroe | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Michelle Williams kao Marilyn Monroe

Meryl Streep kao Margaret Thatcher u filmu „Željezna Lady“

Slavna glumica Meryl Streep svojim je glumačkim performansima i sama stekla status legende, a upravo za jedan od takvih, osvojila je svoj treći Oscar, 2012. Sveukupno je za tu nagradu bila nominirana čak 21 put, a Akademija je odlučila da je još jedan kipić zaslužila za ulogu britanske premijerke Margaret Thatcher.

Meryl Streep kao Margaret Thatcher | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Meryl Streep kao Margaret Thatcher u "Željezna lady"

Charlize Theron kao Megyn Kelly u „One su bombe“

U filmu o Rogeru Ailesu i skandalima TV kuće Fox News, Charlize se u potpunosti transformirala u Megyn Kelly. Nosila je čak i protetiku za oči na kapcima kako bi joj oči izgledale što manje te kako bi što više sličila novinarki i voditeljici Kelly.

Charlize Theron kao Megyn Kelly | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Charlize Theron kao Megyn Kelly u "One su bombe"

Margot Robbie kao Tonya Harding u „Ja, Tonya“

Australska glumica Margot Robbie već je poznata po utjelovljivanju osoba iz stvarnog života, a jedan takav primjer je i film „Ja, Tonya“, gdje je glumila slavnu američku klizačicu Tonyu Harding.

Iako su mnogi sumnjali u to kako će Robbie odglumiti Harding, kad je 2017. film počeo s prikazivanjem, svi su ostali zapanjeni vještinom umjetničkog klizanja koju je Margot Robbie savladala, kao i njenom fizičkom transformacijom u Tonyu Harding.

Za ulogu je Margot dobila nominaciju za Oscara, a nakon toga je uspješno utjelovila još dvije slavne osobe, kraljicu Elizabetu I. u „Mary, kraljica Škotske“ te Sharon Tate u „Bilo jednom u Hollywoodu“.

Margot Robbie kao Tonya Harding | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Margot Robbie kao Tonya Harding

Taron Egerton kao Elton John u „Rocketmanu“

U biografskom filmu i mjuziklu iz 2019., glumcu je uspjelo da savršeno prenese lik i djelo slavnog glazbenika na filmsko platno. Također, Egerton je sve glazbene točke u filmu sam otpjevao.

Taron Egerton kao Elton John | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Taron Egerton kao Elton John

Rami Malek kao Freddie Mercury u Bohemian Rhapsody

Iako poput Tarona Egertona u "Rocketmanu" nije sam izvodio najveće hitove grupe Queen u filmu o njihovom slavnom frontmenu, Freddieju Mercuryju, Rami Malek svejedno je maestralno odglumio legendarnog pjevača te 2019. za ulogu u biografskom filmu „Bohemian Rhapsody“ osvojio Oscara za najbolju mušku ulogu.

„Hvala, Queen. Hvala vam što ste mi dopustili da budem mali dio vašeg fenomenalnog nasljeđa. Zauvijek vam dugujem“, rekao je Malek u svojem govoru na dodjeli Oscara.

Rami Malek kao Freddie Mercury | Autor: Profimedia/Instagram Profimedia/Instagram Rami Malek kao Freddie Mercury

Slatke male lažljivice Možda vas zanima Ovih 10 glumica bile su odavno odrasle kad su glumile srednjoškolke Rubrika Life&style Life&style
 
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0