Life&style
FIlm o Elvisu Presleyju

Emotivna priča o spektakularnoj karijeri i nevjerojatnom talentu Elvisa Presleyja dolazi u kina

  • Biografski film o kralju rock’n’rolla, Elvisu Presleyju, uskoro ćeš imati priliku pogledati i u našim kinima
  • Film o slavnom glazbeniku režirao je poznati redatelj i vizionar Baz Luhrman, dok je samog Elvisa utjelovio Austin Butler
  • “Elvis” je na Filmskom Festivalu u Cannesu dobio višeminutne ovacije i samo pozitivne kritike!

“Elvis” je biografski film o jednom od najvećih glazbenika svih vremena, Elvisu Presleyju. Jedan od najiščekivanijih filmova godine moderan je pogled na njegov život i već je zaradio izvrsne kritike

Ovaj biografski mjuzikl prikazuje Elvisa u nekoliko faza u njegovom životu, prvo djetinjstvo i prve susrete s glazbom, zatim njegove pjevačke početke i probijanje na scenu i na kraju svjetski uspjeh i trenutke kad je bio na vrhuncu slave, kao i njegov kompliciran odnos s menadžerom Colonelom Tomom Parkerom.  

Glazbeni velikan koji je svojim talentom stekao planetarnu popularnost i danas živi kroz svoja glazbena postignuća, a javnosti je njegov život ispunjen intrigama, kao i cijeli svijet bogatih i slavnih, oduvijek bio zanimljiv. Elvis se borio protiv negativnih posljedica koje su mu donijeli slava i bogatstvo, poput borbe s ovisnošću o amfetaminima, sedativima i lijekovima protiv bolova.

FIlm o Elvisu Presleyju | Autor: promo promo

Glavnu ulogu Elvisa Presleyja igra glumac Austin Butler, našoj publici najpoznatiji po ulogama u filmu “Bilo jednom u Hollywoodu” i seriji “Dnevnici Carrie Bradshaw”. U pripremi za ovu ulogu, Butler je čak godinu dana proučavao slavnog glazbenika čije je pokrete, pogled, nastup i najviše glas, morao savršeno odglumiti.

FIlm o Elvisu Presleyju | Autor: promo promo

"Kada sam započeo proces, odlučio sam da moram postići identičan glas. Bilo me strah, ali sam bio i uzbuđen. Gledao sam njegove nastupe ponovno i ponovno", ispričao je Austin u jednom intervjuu. Mladi glumac svoje je pjevačke sposobnosti i talent za sviranjem instrumenata već pokazao i u ulogama u “Are You There, Chelsea?” i “Ruby & The Rockits”.

Novi remake filma Pinocchio Možda vas zanima Stiže novi Pinocchio! Trailer za remake Disneyevog crtića je tu, a glumačku ekipu predvodi Tom Hanks Rubrika Life&style Life&style

U ostalim ulogama najzapaženiju ima Tom Hanks, koji je utjelovio Elvisovog menadžera, pukovnika Toma Parkera, dok su u ulogama Elvisovih roditelja Helen Thompson i Richard Roxburgh. Priscillu Presley, Elvisovu suprugu, utjelovila je Olivia DeJonge.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ELVIS (@elvismovie)

Film je režirao za Oscara nominirani redatelj Baz Luhrman, čije je bogato filmsko stvaralaštvo poznato po raskošnoj produkciji i tehnikama. Među najpoznatijim hitova ovog redatelja, nalaze se “Moulin Rouge”, “Veliki Gatsby”, “Australija” i “Romeo i Julija”. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli ELVIS (@elvismovie)

Soundtrack filma također je izazvao veliku pozornost, a pjesmu “Vegas” izvodi reperica Doja Cat. Singl je objavljen 6. svibnja, dok je spot za pjesmu objavljen prije nekoliko dana, 2. lipnja. 'Vegas' uključuje i dio pjesme “Hound Dog” iz 1952., koju u originalu izvodi Big Mama Thornton. Pjesmu su skladali Jerry Leiber i Mike Stoller, a zanimljivo je i da je sam Elvis otpjevao obradu “Hound Dog”.

Osim pjesme “Vegas” u filmu ćeš imati priliku čuti i brojne druge poznate pjesme glazbenika poput Eminema, Tame Impale, Jacka Whitea, Cee Lo Greena, Diplo, Maneskina, Chrisa Isaaka i mnogih drugih, koje su zasigurno najbolji glazbeni uvod u filmski spektakl koji vrijedi pogledati!

Film “Elvis” u hrvatska kina dolazi 22. lipnja, a ulaznice u pretprodaji možeš kupiti već sad!

Kraljica Elizabeta II. Možda vas zanima 5 stvari koje smo naučili o kraljici Elizabeti II. iz novog dokumentarca o dugovječnoj britanskoj vladarici Rubrika Stars Stars

 

Photo: promo

Komentari 0