Life&style
Novi remake filma Pinocchio

Stiže novi Pinocchio! Trailer za remake Disneyevog crtića je tu, a glumačku ekipu predvodi Tom Hanks

  • Disney je udahnuo život još jednom od svojih animiranih klasika!
  • Prvi teaser za novi film „Pinocchio“ predstavljen je u utorak i vjerno oživljava neke od najomiljenijih scena iz animiranog filma iz 1940. godine
  • Tom Hanks glumi Geppetta, skromnog stolara, koji želi da njegova marioneta, mali drveni lutak Pinocchio (Benjamin Evan Ainsworth), postane pravi dječak

Zaželi želju i ostvarit će ti se! Disneyev sljedeći remake bit će Pinocchio! Film će stići na Disney+ u rujnu 2022. godine. S drugim remakeovima, kao što su „Kralj lavova“ iz 2019. i „Ljepotica i zvijer“ iz 2017. godine, koji su zaradili više od milijardu dolara svaki, ne čudi da Disney ima planove i za druge remakove animiranih klasika tvrtke. U novom filmu pojavit će se ekipa glumaca s hollywoodske „A liste“. 

Originalni film prati lik Pinocchia, koji je bio lutka koju je stvorio stolar po imenu Gepetto, a oživljen je čarolijom. Prati njegove avanture s čarobnom postavom likova, dok pokušava postati pravi dječak. S obzirom da će u filmu pojaviti mnogi omiljeni glumci te dati svoje glasove projektu, to će zasigurno biti uzbudljiv film koji će očarati i dosadašnje obožavatelje Disneyja, kao i pridošlice. 

Uloge i ekipa 'Pinocchija'

Ulogu dragog stolara Gepetta, koji stvara Pinocchia i želi ga kao svog sina, glumi Tom Hanks! Za čarobnu Plavu Vilu, koja oživljava Pinocchia, Disney je pozvao višestruko nagrađivanu glumicu Cynthiu Erivo. Zlog kočijaša, koji vodi Pinocchia i druge nestašne dječake na Pleasure Island, glumi zvijezda „Brzih i žestokih“, Luke Evans (inače, njemu je to druga uloga u Disneyjevom remakeu, prvi put se pojavio kao Gaston u filmu „Ljepotica i zvijer“ 2017. godine).

Postoje tajna vrata za ulazak u Disneyland, a ulaznica za tamošnji tajni klub stoji 150.000 kuna!

Ekipa glasovnih glumaca jednako je impresivna kao i zvijezde uživo. Nadamo se da kako ćemo čuti Josepha Gordona-Levitta kako izgovara „When You Wish Upon a Star…“, jer daje glas omiljenom liku „cvrčka“ zvanog Jiminy Cricket. Ostali glumci koji su posudili svoje glasove za film su Keegan-Michael Key, koji će glumiti Honest Johna, kao i zvijezda Sopranosa Lorraine Bracco, koja daje glas Sofiji Galeb. Ali, tko će glumiti samog Pinocchia? Glumac, tinejdžer Benjamin Evan Ainsworth (13) glumit će živuću lutku. Benjamin je još uvijek pomalo pridošlica u svijetu zabave. Prije Pinocchia glumio je Milesa Wingravea u Netflixovoj seriji „The Haunting of Bly Manor“. Bio je i jedna od zvijezda Disneyjeve komedije o superjunacima „Flora & Ulysses“ iz 2021. godine. 

 | Autor: shutterstock shutterstock

Iza kamere režira autor „Povratka u budućnost“ Robert Zemeckis. Robert je također režirao animirane klasike realističnog izgleda poput „Polar Expressa“ iz 2004. i „Božićne pjesme“ iz 2009. godine. Zemeckis je također jedan od pisaca scenarija, zajedno sa Simonom Farnabyjem, koji je također napisao „Paddington 2“ i nadolazeći film „Wonka“, te Chrisom Weitzom, koji je bio scenarista filma „Pepeljuga“ i „Rogue One: Priča o ratovima zvijezda“ iz 2015. godine. 

 | Autor: shutterstock shutterstock

Što znamo o zapletu filma 'Pinocchio'

Novi film trebao bi biti remake legendarnog animiranog filma iz 1940. godine, koji je pak bio adaptacija dječjeg romana talijanskog autora Carla Collodija iz 1883. godine. Premda službeni sinopsis radnje tek treba biti objavljen, čini se da će pomno pratiti originalni film.

Možda vas zanima Možda je znaš! Glumiti će Snjeguljicu u ekranizaciji crtića i ne treba joj šminka, iste su Rubrika Life&style Life&style

Priča o originalnom filmu sigurno ti je dobro poznata. Međutim, Pinocchio nam je toliko drag da se vrijedi podsjetiti priče o omiljenom lutku… Dakle, to je priča o Pinocchiu, kojeg je stvorio Gepetto. Nakon što stolar poželi da lutka postane pravi dječak, želja mu se usliši, a Plava Vila kaže Pinocchiu da može postati pravi dječak ako dokaže da je hrabar i iskren. Pinocchio upada u loše društvo i bude nestašan na putu u školu, prevaren je, odlazi u cirkus, a zatim ga uvjeravaju da ode na ukleti „Otok užitaka“. Nakon što je pobjegao i od vlasnika cirkusa Strombolija i od kočijaša, Pinocchio odlazi kući te sazna da je Gepetta progutao kit Monstro. Nakon što je ušao u kitov trbuh, Pinokio smišlja način da ga natjera da kihne, oslobađajući sebe i svog oca! Nakon njegovog herojskog spašavanja, Plava Vila se vraća i kaže Pinocchiu da će ga pretvoriti u pravog dječaka!

 | Autor: Disney + Disney +

Datum izlaska 

Disney je 31. svibnja objavio teaser. Prikazuje Toma Hanksa kao Gepetta koji stvara Pinocchia. Cynthia Erivo pretvara se u Plavu Vilu, a čuje se i kako pjeva „When You Wish Upon A Star“. Pinocchio će debitirati na Disney+ streaming usluzi 8. rujna. Za razliku od mnogih drugih remakova, Pinocchio se neće prikazivati u kinima.

Još jedna ekranizacija 'Pinocchia'

Zanimljivo je da je Disneyjev „Pinocchio“ jedan od dva „Pinocchio“ filma koji će se ove godine prikazivati na malim platnima. U prosincu bi Netflix trebao predstaviti stop-motion režisera Guillerma del Tora, glazbenu adaptaciju dječjeg romana iz 1883. godine. U toj verziji glume Gregory Mann i Ewan McGregor kao Pinocchio, odnosno Jiminy Cricket, a radnju seli u Italiju 1930-ih dok Benito Mussolini učvršćuje kontrolu nad zemljom…

Photo: Disney +

Komentari 0