Life&style
U Disneylandu postoji ekskluzivni 'Club 33', za posebne goste

Postoje tajna vrata za ulazak u Disneyland, a ulaznica za tamošnji tajni klub stoji 150.000 kuna!

  • Premda su Disneyjevi filmovi i tematski parkovi poznati diljem svijeta, postoji jedno mjesto u Disneylandu za koje znaju samo okorjeli obožavatelji 
  • Riječ je o ekskluzivnom klubu pod nazivom „Club 33“
  • To je ujedno i jedino mjesto gdje se smije konzumirati alkohol u Disneyjevim parkovima

Walt Disney je imao viziju - čak i ako nije odmah dobio potvrdu svog genijalnog talenta. Kad je 1920-ih počeo crtati i producirati crtiće, nitko nije vjerovao da će s njima biti uspješan. Ime Disney sada predstavlja međunarodni brand u industriji zabave.

Tijekom godina je Walt Disney dobio ukupno 26 Oscara – bez premca do danas. Ako je imao ideju, proveo ju je u praksi, poput izgradnje zabavnog parka u Anaheimu u Kaliforniji. Tu je 1955. otvoren prvi Disneyland. Ali, vizionar je imao na umu još više: ekskluzivni klub za dobrostojeće obožavatelje Disneyja. I tako se 1967. godine iza tajnih vrata otvorio „Klub 33“.

Za klub su potrebni novac i strpljenje

Kako bi upala u ekskluzivni klub, ne trebaš samo novac, nego i puno strpljenja. Kotizacija iznosi između 150.000 i 675.000 kuna. Uz to, godišnja članarina iznosi između 82.000 i 202.000 kuna. Ali, to nije sve: prema izvješćima medija, čekanje na članstvo moglo bi trajati i do 14 godina. Kako tamo izgleda zna se samo zahvaljujući nekolicini članova koji objavljuju slike na društvenim mrežama. Dobro poznati račun je „dl33member“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DL33member (@dl33member)

Međutim, jednom kad upadneš, bit ćeš u dobrom društvu. Priča se da bi ovdje trebali biti ugledni gosti poput Eltona Johna, Toma Hanksa i Christine Aguilere. Naravno, dobiješ ekskluzivnu uslugu po visokim cijenama. Članovi su navodno dobili pristup baru i restoranu visoke klase. Ako želiš rezervirati stol tamo, moraš očekivati vrijeme čekanja i do godinu dana, jer je to jedna od najboljih adresa u cijeloj Kaliforniji.

Možda vas zanima Zablistaj poput Pepeljuge ili Ariel! Disney je lansirao novu prekrasnu kolekciju vjenčanica Rubrika Life&style Life&style

Osim toga, preko „Cluba 33“ možeš rezervirati luksuzni apartman i imati pristup sobama u kojima se VIP gosti mogu opustiti nakon posjeta zabavnom parku. Bez članstva se ne može pristupiti niti web stranici „Cluba 33“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DL33member (@dl33member)

Danas postoji nekoliko Disneyland klubova

Disneyland parkovi u Tokiju i Šangaju sada imaju svoj „Club 33“, kao i Disney World u Orlandu na Floridi. Zašto se cijela stvar zove „Club 33“ nikada nije razjašnjeno. Neki sljedbenici u imenu vide vezu sa slobodnim zidarima. Naime, 33. stupanj je najviši rang koji se može postići u tajnoj organizaciji.

Možda vas zanima Preslatko! Disney kuglice za bor s Mickeyem i Minnie Mouse klinci će obožavati Rubrika Life&style Life&style

Nagađa se da je Walt Disney bio član slobodnih zidara, ali nema dokaza za to. Još jedna referenca mogla bi biti godina 1933.: te godine je u SAD-u ukinuta zabrana alkohola, a „Club 33“ je jedino mjesto u cijelom Disneylandu gdje je alkohol dopušten.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DL33member (@dl33member)

Photo: Shutterstock

Komentari 0