Stars

Iznos od kojeg nam se zavrtjelo u glavi! Evo koliko košta wellness rutina Meghan Markle

  • Meghan Markle nikada nije skrivala koliko joj je važan rad na, kako fizičkom, tako i mentalnom zdravlju
  • Osim što redovito vježba, koristi i pozamašnu količinu suplemenata, probiotika, ali i brojnih tretmana koje uglavnom odrađuje na tjednoj bazi
  • Na temelju njezinih prijašnjih intervjua i priznanja o omiljenim brendovima i terapeutima, stavili smo na papir koliko to sve u prosjeku košta godišnje

Meghan Markle oduvijek je otvoreno govorila o tome koliko ulaže u svoju wellness rutinu, često spominjući koliko je njezino odrastanje u Kaliforniji imalo utjecaja na njezin pristup životu koji sada dijeli sa svojim suprugom, princem Harryjem. Na svom nekadašnjem blogu 'The Tig', Meghan je svojevremeno napisala da je, rođena i odrasla u Los Angelesu, djevojka iz Kalifornije koja živi prema etosu da se većina stvari može izliječiti jogom, plažom ili uz nekoliko avokada, a na svoj se životni stil nedavno osvrnula i u svom podcastu Archetypes.

Imajući sve ovo na umu, ne iznenađuje nas da vojvotkinja od Sussexa troši podosta na svoju wellness rutinu, no malo nam se zavrtjelo u glavi kada smo na papir stavili koliko je točno, budući je u pitanju iznos veći od recimo prosječne godišnje britanske plaće. A nemojmo zaboraviti da Britanci nemaju loš standard! Pa idemo redom!

Megaformer pilates

Meghan je već dugi niz godina obožavateljica Megaformer pilatesa – vježbi visokog intenziteta koje smatra "najboljom stvari koju možete učiniti za svoje tijelo". "Vaše se tijelo odmah mijenja. Otiđite na dva treninga i vidjet ćete razliku", poručila je.

U intervjuu za Women's Health, otkrila je da je prethodno pohađala nekoliko tečajeva u studiju svoje prijateljice Heather Dorak u Kaliforniji, a navodno kod kuće ima vlastiti Megaformer uređaj. Dok je još živjela u Londonu, Meghan je voljela Heartcore tečaj londonskog fitness studija koji košta 30 funti po treningu ili 2340 funti godišnje. Osim spomenutog pilatesa, Meghan voli i jogu, ali s obzirom na to da je imala studio za jogu i u Frogmore Cottageu, pretpostavljamo da isto prakticira i u svom domu u Montecitu.

 | Autor: Megaformer Megaformer

Cijena Megaformer pilatesa: 1020 dolara za 12 privatnih treninga mjesečno u Heatherinom studiju te 22.900 dolara za sam Megaformer uređaj

Možda vas zanima Princ Harry ponovno otvorio dušu: "Želim obitelj, a ne instituciju. Želio bih vratiti oca i brata..." Rubrika Stars Stars

Suplementi

Meghan ima i bogatu kolekciju dodataka prehrani, a iako nikada nije otkrila svoj omiljeni brend, prije nekoliko je godina za 'The Chalkboard' rekla da uzima magnezij (11,95 funti za 90 tableta), B-12 kapi (18,99 funti za 60 obroka) i ashwagandhu (9,98 funti za 30 kapsula). Uz suplemente, otkrila je i da svakodnevno pije zeleni sok umjesto kofeina, a priprema ga uz Vitamix blender. "Ujutro pomiješam malo jabuke, kelja, špinata, limuna i đumbira u svom Vitamixu i uvijek smatram da je pijuckanje toga puno bolje za energiju od šalice espressa", poručila je.

 | Autor: Vitamix Vitamix

Cijena Meghaninog omiljenog Vitamix Ascent 2300i blendera je 499 funti. 

Sauna

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by glow bar® (@glowbarldn)

Meghan je za 'The Chalkboard' priznala i da voli "sjediti u infracrvenoj sauni i znojenjem izbaciti sve toksine". U Londonu je odlazila u  infracrvenu saunu 'Glow Bara', koja košta 45 funti za 45-minuta.

Cijena odlazaka u saunu tijekom godine dana je 2.340 funti.

Probiotici

Meghan puno putuje, a više je puta otkrila da nadutost pobjeđuje uzimanjem 'dr. Ohhira's Probiotics' probiotika visokog stupnja nakon konzumacije kojih pije toliko vode kao da umire od žeđi. 

Cijena: £61.61 za 60 kapsula, a što uz uzimanje dvije dnevno znači godišnji trošak od £311.

Akupunktura

Meghan nikada nije skrivala svoju ljubav prema akupunkturi, a na tretmane je redovito odlazila kod slavnog akupunkturista Rossa Barra prije rođenja svog sina Archieja Harrisona Mountbatten-Windsora. "Dugo sam vjerna akupunkturi. Imala sam iscrpljujuće migrene (i bila sam hospitalizirana zbog njih), a akupunktura i istočnjačka medicina apsolutno su promijenile moj život", otkrila je za 'The Chalkboard'. Uz akupunkturu, dodala je da voli i cupping terapiju.

Cijena: godišnji trošak za jedan 45-minutni tretman tjedno je 6242 funti

Vođenje dnevnika

Jedna od skromnijih rutina u Meghaninom wellness režimu je pisanje dnevnika. "Omogućuje mi da razmislim o tome odakle sam došla", rekla je. "A s tim dolazi puno perspektive. Mislim da se većina nas može povezati s idejom da ponekad kada prolazimo kroz nešto što izgleda kao najveća stvar na cijelom svijetu, jednom kada se osvrnemo na to za godinu dana i da, još uvijek se čini važnim, shvatimo da zapravo nije bilo baš toliko važno. I nije da umanjujem ono što je bilo, samo imam drugačiju perspektivu koja je vidljiva samo kada se na ovaj način susretnem s njom… A mislim da je to stvarno vrijedno kako sve ne bi postalo nepremostivo jer uvijek postoji način da se nešto prevlada", objasnila je.

 | Autor: Pixsell/PA Pixsell/PA

Cijena dnevnika: 22,95 funti za šestomjesečni dnevnik iliti 45,90 funti godišnje

Možda vas zanima 'Zli' su novinari zbrojili koliko je Meghan 2022. potrošila na odjeću - nadmašila je samu sebe Rubrika Stars Stars

Terapija

Meghan je otvoreno govorila o važnosti terapije za održavanje svog mentalnog zdravlja. Nije poznato kojeg terapeuta posjećuje niti koliko to košta, ali prosječna seansa po satu može koštati i 250 dolara, a klijentima se preporučuje da terapeuta posjećuju jednom tjedno.

Cijena: 250 dolara tjedno iliti 13.000 dolara godišnje

LED svjetlosna terapija

Meghan Markle obožava LED tretmane za lice koji, osim mnogih dobrobiti za kožu, pomažu i u ublažavanju sezonskih afektivnih poremećaja i osnažuju imunološki sustav. Current Body LED masku pobožavaju mnoge slavne osobe uključujući glumice Kristin Davis i Carey Mulligan, dok Victoria Beckham i Kourtney Kardashian prferiraju Light Salon LED masku.

 | Autor: No7 LABORATORIES Age Defying LED Mask No7 LABORATORIES Age Defying LED Mask

Cijena No7 LABORATORIES LED maske je 149,95 funti

Dakle, kada se zbroji sve što Meghan koristi, dolazimo do godišnjeg troška od nevjerojatnih 45.127 funti, odnosno 51.102 eura iliti približno 385.000 naših kuna u odlasku. Impresivna svota, zar ne?

Photo: Pixsell/Bestimage

Komentari 0