Moda

Balenciaginu flanel košulju za 6500 kuna ne možeš ni odjenuti, samo svezati oko struka

  • Balenciaga ponovno ima neobičnu kreaciju u svojoj kolekciji
  • Kao dio najnovije kolekcije za proljeće/ljeto 2022. nalazi se i model karirane flanel košulje
  • Osim cijene, zanimljivo je da je uopće ne možeš odjenuti kao svaku drugu košulju: ruke ne idu u rukave, otvor za glavu je zašiven

Kad se radi o stvarnom iskorištavanju potencijala odjeće i nošenju nekih odjevnih komada na više načina, uvijek želimo odjeću koja je multifunkcionalna odnosno možemo je nositi na više načina i koju možemo nositi i više od jedne sezone.

Tu spada i klasična košulja od flanela, koju možemo nositi kao laganu jaknu, kao top ili svezanu oko struka. Treća je opcija, izgleda, najviše cool jer prve dvije ne dolaze u obzir kad govorimo o novom Balenciaginom modelu flanel košulje, “Men’s Knotted Shirt”. Model ove crno-bijele košulje prodaje se po cijeni od 850 eura, što je otprilike 6415 kuna. 

 | Autor: balenciaga.com balenciaga.com

Prvi put je prikazan kao dio Balenciagine Red Carpet kolekcije za proljeće/ljeto 2022. Ovaj odjevni predmet svakako spada pod modnu investiciju i iako joj je naziv “košulja”, kao svaku drugu običnu košulju ovaj Balenciagin model ipak ne možeš nositi. Košulja je dizajnirana da se nosi isključivo oko struka, baš kao što bi ležerno svezala i neku drugu košulju.

Crno-bijela karirana flanel košulja razlikuje se od obične košulje i po tome što nema ovratnik, odnosno otvor za glavu jer je on zašiven za košulju. Rukavi se mogu svezati ili odvezati, no samo kako bi ju namjestila oko struka, jer ruke kroz njih ne možeš provući. BB Balenciaga logo je izvezen na lijevom rukavu, a talijanska tkanina namijenjena je samo za kemijsko čišćenje.

Možda vas zanima Kim Kardashian pojavila se umotana u žutu traku na reviji posvećenoj ratu u Ukrajini Rubrika Moda Moda

Iako se čini kontraproduktivno da se smanji mogućnost korištenja jednog odjevnog komada, ovom brendu nije prvi put da izlazi na tržište s neobičnim kreacijama. Tako su prošle godine redizajnirali popularne Crocs natikače, koje su poznate po udobnosti i poznatom modelu dodali visoku potpeticu. I trenutna ambasadorica ove modne kuće, Kim Kardashian nosi njihove neobične kreacije, poput modne kombinacije napravljene od žute trake s logom Balenciage.

 | Autor: balenciaga.com balenciaga.com

No, iako nesvakidašnja, Balenciagin flanel košulja primjer je održive mode jer je napravljena je od 100% organskog pamuka, koji je uzgajan bez štetnih pesticida, GMO i gnojiva. 

Možda vas zanima Svi se rugaju prvim fotografijama Justina Biebera kao zaštitnog lica nove Balenciagine kampanje Rubrika Stars Stars
 
Photo: balenciaga.com

Komentari 0