Moda

Kim Kardashian pojavila se umotana u žutu traku na reviji posvećenoj ratu u Ukrajini

  • Kim Kardashian još jednom je sve iznenadila svojim neobičnim odabirom outfita
  • Na revija Balenciage koja je u potpunosti bila je u znaku potpore Ukrajini povila se umotana u žute trake s logom brenda
  • Kreativni director Balenciage, Demna Gvasalia, koji je bio izbjeglica rata u Gruziji, reviju je nazvao “posvetom hrabrosti, otporu i pobjedi ljubavi i mira”

Kim Kardashian (41) na nedjeljnoj reviji omiljenog brenda za zimu 2022 pojavila se omotana u zaštitnu traku koja je na sebi imala otisnut Balenciagin logo. Kim je nosila pripijeni kombinezon i visoke čizme, kao i Balenciaginu Hourglass torbicu, također prekrivenu istom trakom.

Revija je prošla i uznaku rata u Ukrajini. Na fotografijama se može vidjeti Kim kako pozira s kreativnim direktorom Balenciage, Demnom Gvasalijom (40), koji je nosio majicu inspiriranu ukrajinskom zastavom, u plavoj i žutoj boji.

Modni dizajner iskoristio je reviju kako bi privukao pozornost na rusku invaziju na Ukrajinu, koja je već ušla u svoj drugi tjedan. Demna Gvasalia prisjetio se i vlastitog iskustva preživljavanja rata kad je kao izbjeglica morao pobjeći iz rodne Gruzije tijekom ratnog stanja 90-ih godina.

Možda vas zanima Patologija jednog braka: zašto su brojne žene u rastavi Kim K. i Kanye Westa stale na njezinu stranu? Rubrika Life&style Life&style

“Rat u Ukrajini pokrenuo je bol trauma iz prošlosti koje nosim u sebi od 1993., kad se ista stvar dogodila u mojoj domovini i kad sam zauvijek postao izbjeglica”, napisao je Gvasalia u izjavi prije revije objavljenoj na Instagramu brenda.

 | Autor: Instagram @balenciaga Instagram @balenciaga Izjava kreativnog direktora Balenciage, Demne Gvasalije o ratu u Ukrajini

“Zauvijek, jer je to nešto što ostaje u tebi. Strah, očaj, spoznanje da te nitko ne želi. No, shvatio sam i što je zapravo važno u životu, one najvažnije stvari, poput samog života i ljudske ljubavi i suosjećanja.”

“To je razlog zašto je rad na ovotjednoj reviji bio tako težak za mene. Jer u ovakvim vremenima, moda gubi svoju važnost i svoje pravo da uopće postoji. Tjedan mode čini se kao neki apsurd. Na trenutak sam pomislio otkazati reviju kojoj smo se moj tim i ja toliko veselili i marljivo radili na njoj. No, onda sam shvatio da bi otkazivanje revije značilo predaju zlu koje me toliko boli gotovo 30 godina. Odlučio sam da više ne mogu žrtvovati dijelove sebe tom bezumnom i bezosjećajnom ratu ega” stoji u izjavi Demne Gvasalije.

“Ovoj reviji nije potrebno objašnjenje. Ona je posveta hrabrosti, otporu i pobjedi ljubavi i mira”, zaključio je modni dizajner.

Svako od 525 sjedala na reviji bilo je ukrašeno ukrajinskom zastavom, a glumica Salma Hayek na reviji se također pojavila odjevenu u ukrajinsku zastavu kao haljinu.

Revija je održana na kružnoj pisti oponašajući post-apokaliptičnu zimu. Modeli su pistom šetali u futurističkim dizajnima iz kolekcije kroz umjetni snijeg i vjetar.

Možda vas zanima Tko bi nosio ovakve čizme? Balenciaga ih prodaje za gotovo 9000 kuna! Rubrika Moda Moda
 
Photo: Instagram@gisou

Komentari 0