Moda

9 trikova s odjećom koji te čine mlađom i dokazuju da su 40-e nove 30-e

  • Odjeća, posebno pravi izbor odjeće, može činiti čuda - tko ne bi poželio mladalački look koji skida godine
  • Ne treba pritom slijepo slijediti trendove - neki mogu i naglasiti godine
  • Preporuka za ljeto su lepršavi materijali, svjetlije boje, razigrani uzorci i, da, otkrij malo kože

Određene boje, različiti dodaci i malo više pete prava su anti-age formula za naše modne kombinacije. Da bi postigla wow efekt dovoljno ti je već samo nekoliko dobro odabranih odjevnih komada na koje ćeš primijeniti ove trikove i tako u svakom outfitu izgledati mladoliko!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zaklina Berrido Pisano (@realfashionist) on

 

1. Posegni za uzorcima

Veselije boje i razigrani uzorci ne samo da pristaju ljetnom raspoloženju, nego nas čine mlađima u tren oka. Ipak, treba pripaziti, jer to se odnosi samo na neke uzorke. Vodoravne linije, geometrijski i cik-cak uzorci djeluju ukočeno i konzervativno. Umjesto toga radije biraj uzorke "mekanih linija". Takve zaobljene linije, osobito u žarkim bojama, učinit će te naizgled mlađom.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

2. Eksperimentiraj s hlačama

Lepršave i široke hlače jako su popularne, a one s različitim uzorcima idealna su odabir za svaki dan. Izaberi pritom model koji podsjeća na trapezice i koji se proteže gotovo do poda, ne kraće. Osim takvog, biraj model dužine do gležnja i koji je pritom na tom dijelu sužen. Kraće rezani, ali uski modeli te široke i duge hlače pun su pogodak.

Možda vas zanima Znamo kako napraviti savršen večernji look za ljetne provode! Rubrika Beauty Beauty

3. Izaberi komade žarke boje

Tamniji tonovi djeluju konzervativno i autoritativno pa će te lako učiniti naizgled starijom. Zato budi hrabra i radije odaberi svjetlije boje. Kad pronađeš onu koja ti odlično stoji, ne oklijevaj i zavoli je. Crveni topić ili ružičaste hlače tvoj će look učiniti svježijim. Umjesto njih, ako se još ne osjećaš spremnom, odabrati možeš i upečatljiv i šareni nakit kako bi u svoju svakodnevicu unijela malo boje.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

4. Naglasi prava mjesta

Kako ne bi pretjerala, u svom outfitu istakni samo jedan komad. Naglasiti možeš gornji dio pa tako pažnju usmjeriti prema svojom žarkom topiću ili pak marami, a ako si pronašla idealne štikle u boji, neka sva pozornost pripadne njima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Always love spending time with @timblanks x kisses Toronto #suzannerogerspresents! Kisses vb

A post shared by Victoria Beckham (@victoriabeckham) on

Možda vas zanima Pronašli smo 12 maštovitih topova koji će podignuti svaku kombinaciju s trapericama Rubrika Moda Moda

5. Ne zaboravi potpetice

Ne trebaš stalno nositi neudobne cipele i jako visoke potpetice, ali postoje sasvim zadovoljavajuće alternative - izbor sandala u trgovinama je ogroman. Umjereno visoka i deblja potpetica bit će savršena za svakodnevne kombinacije, a tebe će učiniti i malo mlađom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

DomIno effect 🔲

A post shared by Grece Ghanem (@greceghanem) on

6. Nemoj slijediti baš svaki trend

Ne pristaje baš svaki trend svakome. Osim toga, važno je da razviješ svoj vlastiti stil i moderne komade uklopiš u svoj look. Drugim riječima, nemoj uzimati "sve što mladi nose" jer umjesto da djeluješ mlađe, efekt može biti sasvim suprotan. Nekoliko basic komada i nekoliko modernih dodataka koji ti odgovaraju bit će odlična osnova za tvoju novu savršenu garderobu.

Možda vas zanima Top 7 komada za trendi ljeto Rubrika Life&style Life&style

7. Otkrij malo kože

Kad kažemo "pokaži kožu" ne mislimo na kratke haljinice i suknjice. Ali zato suknje midi dužine ili duže bermude odličan su odabir za modernu djevojku koja postaješ! Ako pak nisi za to, odaberi majicu ili topić uz koji ćeš otkriti svoja ramena.

 | Autor: Instagram/Getty Instagram/Getty

8. Uklopi lepršave komade

Ako nosiš odjeću strogih linija, dakle klasične modele majica i hlača, djeluješ puno starije. U svoj outfit zato uklopi nekoliko lepršavih komada koji će ga učiniti opuštenijim, a tebe mlađom. Umjesto klasične, odaberi majicu asimetričnog izgleda. Ako pak nosiš odijela, odaberi predimenzionirane modele ili pak drugačiji materijal. Što kažeš na laneni sako?

9. Ne nosi previše nakita

Ako si navikla nositi uvijek iste komade nakita, malo promijeni svakodnevicu i izbaci ih. Puno narukvica ili prstenja tvoje će ruke učiniti starijima pa se umjesto toga radije okreni minimalizmu i odaberi samo nekoliko najdražih komada za svaki dan.

 

 

 

Photo: Instagram/Getty

Komentari 0