Moda
Komadi odjeće koje Francuskinje vole u proljeće

5 osnovnih komada odjeće za proljeće koje Francuskinje jednostavno obožavaju

  • Francuskinje su poznate po svom ležernom, elegantnom stilu
  • Ruku na srce, često smo gledale kako se odijevaju i „ukrale“ smo im pokoju ideju
  • U proljeće se Francuskinje oslanjaju na ove chic osnovne modne komade 

Ako u svom ormaru imaš savršene osnove, svaki dan će ti biti lakše slagati moderne lookove. To posebice znaju Francuskinje, poznate po svom nevjerojatno profinjenom stilu. Rijetko jure za trendovima, nego se radije oslanjaju na bezvremenske klasike koji se lako mogu međusobno kombinirati. Zato ćemo baciti oko na ovih pet osnovnih za nadolazeće proljeće…

1. Baloner

Francuskinje u proljeće mijenjaju vunene kapute za lakšu verziju: takozvani trench coat, tj. baloner. Najbolje od svega: savršen je za promjenjivo proljetno vrijeme i može se stilizirati uz suknje i haljine, ali, naravno, i uz traperice. Uz trendi mokasinke ili gležnjače, rezultat je izgled koji je prikladan za svaki dan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marissa Cox (@ruerodier)

2. Široke traperice

Traperice su također jako popularne kod Francuskinja, ali s klasičnom siluetom. I to po mogućnosti u elegantnoj varijanti lepršavih nogavica te srednje plave ili tamne boje, ali bez rupa i poderotina. Ako se ne možeš naviknuti na to, traperice ravnih nogavica dobra su alternativa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julie (@leasy_inparis)

Juha od poriluka Možda vas zanima Najjednostavniji recept na svijetu: Francuskinje mršave uz ovu čarobnu juhu od poriluka Rubrika Life&style Life&style

3. Oversize sako

Još jedan proljetni must-have Francuskinja su široki, preveliki sakoi. Siguran izbor je model u crnoj boji, ali trenutačno su vrlo popularne i bež i kaki boje. Pri kupnji pazi da ti sako stoji idealno na ramenima kako te predimenzionirana silueta ne bi progutala.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aïda (@basicstouch)

4. Tanka dolčevita s visokom kragnom

Kada su u pitanju topovi, Francuskinje se kunu se u tanke džempere s viskom kragnom ili dolčevite dugih rukava. Idealan su slojeviti komad i pristaju, primjerice, ispod prevelikog sakoa ili ispod balonera. Svatko tko želi unijeti francuski duh u svoj ormar trebao bi odabrati model s prugama.

Možda vas zanima Pet pravila s kojima ćeš se odjenuti super jednostavno, a izgledati baš onako, kao Parižanka Rubrika Moda Moda

5. Haljina s cvjetnim uzorkom

Kada te prve tople zrake proljetnog sunca pozovu da traperice i košulju dugih rukava zamijeniš haljinom, onda bi to trebala biti ženstvena haljina s cvjetnim printom. Stiliziraj je s gležnjačama ili čizmama do koljena kada je još previše hladno za cipele s otvorenim prstima. Savjet: kako bi izgled bio uravnotežen, možeš uskladiti modne dodatke (primjerice, uz nju ide trendi bucket torba) s glavnom bojom haljine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeanne Damas (@jeannedamas)

Photo: shutterstock

Komentari 0