Life&style
Juha od poriluka

Najjednostavniji recept na svijetu: Francuskinje mršave uz ovu čarobnu juhu od poriluka

  • Francuskinje se kunu u nju, kako Emily doznaje od svog šefa u seriji 'Emily u Parizu'
  • Ova čarobna juha je pravo dijetalno čudo, a recept sadrži samo dva sastojka
  • Francuskinje se kunu u nju: juha od poriluka za mršavljenje

Doduše, zasigurno ima sofisticiranijih recepata od onoga što trenutačno kruži u Netflixovom hitu „Emily u Parizu“. To je jednostavna juha od poriluka koju, slično kao i sok za čišćenje, treba piti za vikend. 

Osim što je prepun hranjivih tvari, poriluk ima blagi diuretski učinak: au revoir, toksini! I najbolje od svega: juha ne samo da se priprema super brzo, nego joj trebaju samo dva sastojka!

Možda vas zanima Mama otkrila recept za najsočnije pečeno pile ikad - tajna je u dodatku koji košta 10 kuna! Rubrika Life&style Life&style

Sastojci za jednu osobu za vikend:

• 1 kg poriluka

• voda

Priprema

1. Dobro očisti te operi poriluk. Odreži zelene krajeve sa bijelog dijela poriluka. Za juhu se koristi samo bijeli dio poriluka, a preostali zeleni se može koristiti u druge svrhe, npr. za temeljac za juhu.

2. Grubo nasjeckaj poriluk, stavi u veći lonac i podlij vodom. Zakuhaj tekućinu i kuhaj otklopljeno do 30 minuta. Tekućina se sada može puniti u boce. 

Ovisno o tvom ukusu, juha od poriluka se može zagrijati ili piti na sobnoj temperaturi. U idealnom slučaju konzumiraj oko šalicu svaka dva do tri sata. Kuhani poriluk možeš jesti i kao obrok tijekom detoks vikenda: za to ga začini s malo maslinova ulja, soka od limuna, soli i papra te po potrebi s malo nasjeckanog peršina.

Možda vas zanima 6 novih zimskih trendova koje mame Parižanke posuđuju od svojih kćeri Rubrika Moda Moda
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @k.wie.kochen

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    savršena juha