Moda

Pet pravila s kojima ćeš se odjenuti super jednostavno, a izgledati baš onako, kao Parižanka

  • Poznate po minimalizmu i klasičnom odijevanju, Parižanke plijene pažnju gdje god se pojave, a njihov stil često volimo kopirati
  • Pariški chic nešto je na čemu ostatak svijeta zavidi stanovnicama francuske prijestolnice
  • Vječno je pitanje koja je tajna njihovog zapravo jednostavnog, a tako fantastičnog stila? Donosimo nekoliko savjeta kojima ćeš postići "ono nešto" što izdvaja Francuskinje od svih ostalih dama

Francuski stil je lak, jasan i tjera ostatak svijeta da se pita koja je njihova tajna? Žene diljem svijeta godinama pokušavaju oponašati stil francuskih djevojaka, a vjerujemo kako ni ti nisi iznimka. Modni stil Parižanki vječita je inspiracija za mnoge zaljubljenice u modu, a mi ti donosimo nekoliko savjeta koje možeš koristiti, bez obzira gdje živiš. 

Možda vas zanima Konzumacija crvenog vina može pomladiti tvoju kožu, otkrivaju Francuskinje Rubrika Beauty Beauty

1. Jednostavnost je ključ

Jedno od poznatih stilskih pravila Mademoiselle Coco Chanel bilo je: "Prije nego što izađeš iz kuće, pogledaj se u ogledalo i skini jednu stvar." Drugim riječima, to je bila školska verzija "manje je više". Francuski stil govori o jednostavnosti, što znači dopustiti nekoliko ključnih komada da govore sami za sebe, poput nekoliko delikatnih komada umjesto hrpe nakita. Ako želiš nositi statement komad, odaberi samo jedan, bilo da je to šešir, par cipela ili šal i upari ga s najboljim pariškim dodatkom: jednostavnošću.

2. Imaj svoju "go to" odjeću

Svaka pariška zvijezda stila, bilo da se radi o Jeanne Damas, Clémence Poésy ili Audrey Tautou, imaju svoju formulu kombinacije koju nose uvijek iznova. Zapravo, to bi mogla biti tajna njihovog nepogrešivog stila – one točno znaju što funkcionira, što im se sviđa i u čemu se osjećaju ugodno. Drugim riječima, kad imaš dobru stvar, zašto je mijenjati? Da bi napravila vlastitu "uniformu" pokušaj s kombinacijom odjeće kao što su uske traperice, majica i blejzer ili sako u kojem se dobro osjećaš i kupi više različitih stilova i boja u tih istih komada. 

Crnih torbica nikad dosta! Pogledaj nove modele koje možeš pridodati svojoj kolekciji

 3. Koristi element iznenađenja

Bivša manekenka i ikona stila Ines de la Fressange rekla je da je ključna tajna pariškog stila "Uvijek ih iznenaditi. Ako misle da ćeš nositi štikle, obuci ravne. Ako očekuju ravne, nosite štikle." Dakle, čak i ako imaš odjeću koja ti najbolje pristaje i nosiš je u različitim situacijama, ne dopusti da te to učini predvidljivom. Dodaj element iznenađenja u svaku odjevnu kombinaciju koju nosiš, bilo da je riječ o samo jednom prorezu na tvojim inače potpuno novim trapericama ili otmjenoj jakni uz ležernu majicu.

4. Isprobaj opuštene siluete

Taj "stil bez truda" teško je odglumiti, no mnoge velike zagovornice stila "ovako sam se probudila" ima veze sa siluetama koje biraju. U francuskoj modi nećeš naći mnogo uskih ili pripijenih silueta. Umjesto uskih skinny traperica u kojima se teško možeš kretati, Parižanke se odlučuju za blago ravne nogavice i opušten kroj. Umjesto pripijene haljine za noćni izlazak, Parižanka bi se mogla odlučiti za hlače ili maksi haljinu. Kada se nosi uska pencil suknja, dobro je skrojena, savršeno pristaje s opuštenim gornjim dijelom tako da silueta nije previše utegnuta. Poigraj se siluetama u kojima se najbolje osjećaš, znajući da ono "bez napora" dolazi od onoga što iskreno volimo.

Novi komad odjeće koji obožavaju Francuskinje Možda vas zanima Kažemo oui, oui, oui: Novi omiljeni komad odjeće Francuskinja jako nas je razveselio Rubrika Moda Moda

5. Pomiješaj elegantno s ležernim

Ines de la Fressange otkrila je i još jedan način za svladavanje "neobičnog izgleda à la Parisienne", rekavši: "Nosite traperice sa sandalama optočenim draguljima, a ne tenisicama; pencil suknju s ravnim sandalama, a ne petama; večernju haljinu sa slamnatom torbicom, a ne zlatnom elegantnom torbicom; haljinu s uzorkom s pohabanim bajkerskim čizmama, a ne potpuno novim balerinkama; šljokičasti džemper s muškim hlačama, a ne suknjom; smoking sako s tenisicama". Drugim riječima, ključ pariškog stila je sofisticiranost pomiješana s nesavršenošću. Uvijek dodaj ležeran element dotjeranoj odjevnoj kombinaciji ili elegantni element casual outfitu. Nikada ne pokušavaj učiniti nešto previše savršeno, pa tako ni svoju modnu kombinaciju.

Photo: Instagram@jodielapetitefrenchie

Komentari 0