Moda
cipele 2022.

12 otkačenih modela cipela koji su ove godine stvarno podigli prašinu

  • Protekle su godine osim mnoštva zanimljivih odjevnih predmeta, predstavljeni i doista posebni modeli obuće
  • Neki su nam već poznati otprije te su doživjeli redizajn ili dobili nove modele, a neki su u potpunosti novi koje tek treba isprobati
  • Donosimo modele čizama, natikača i drugih cipela po kojima ćemo pamtiti obuću u 2022.

Zanimljiv i inovativan dizajn u svijetu mode uvijek je poželjan, stoga upravo takve kreacije uvijek i najviše zaintrigiraju. Iako je najveći fokus na raznim odjevnim predmetima, ponekad i par cipela izazove pravu lavinu reakcija. U ovoj godini imali smo prilike vidjeti doista posebne modele obuće koji su svojim upečatljivim i originalnim dizajnom pronašli svoje mjesto među najpopularnijima.

Među cipelama koje su stavljene u centar pozornosti nalaze se modeli poznatih brendova poput Ugg, Miu Miu i Loewe.

Ugg čizme

Od klasičnih modela ovih poznatih udobnih čizama, do onih na platformu i natikača koje su osvojile trendseterice, Ugg obuća ove je godine zaokupila modni svijet, uključujući i mnoge celebrityje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by UGG® (@ugg)

MM6 Maison Margiela balerinke s kvadratnim vrhom

Modeli balerinki od satena predstavljeni na reviji za proljeće/ljeto 2023., imale su posebno upečatljiv kvadratni vrh, baš poput pravih baletnih papučica.

cipele 2022. | Autor: Pixsell/DPA Pixsell/DPA

Ancuta Sarca krznene čizme

Zabavna i neobična obuća ovog brenda osvojila je i Rihannu i Dua Lipu, koja je na svojem Instagramu podijelila nekoliko fotografija u bijelim čizmama s krznom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by DUA LIPA (@dualipa)

Možda vas zanima JW Anderson sad ima i cool natikače ukrašene kristalićima koje se čine savršeno udobnom opcijom za party Rubrika Moda Moda

Nike Shox MR4 X Martine Rose natikače

Suradnja dizajnerice Martine Rose i brenda Nike rezultirala je zanimljivim dizajnom tenisica-natikača futurističkog dizajna s prepoznatljivom petom koji ih je učinio izrazito poželjnima na modnoj sceni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fenna (@fennalang)

Crocs

Crocs natikače specifičnog su i prepoznatljivog dizajna te ih neki vole, neki ne, a njihova udobnost uvijek se naglašava. Mnogima su bile omiljena obuća i tijekom ove godine.

Diesel traperice-čizme

Ovaj hibrid u kojem su čizme i traperice spojene u jedno kreativni direktor Diesela, Glenn Martens, predstavio je na reviji za jesen/zimu 2022 još u veljači. Iako se ne čine praktičnima, ovaj dizajn svakako je kasnije tijekom godine postao jako popularan.

cipele 2022. | Autor: Pixsell/DPA Pixsell/DPA

Knwls X Ugg pierced boots

Dizajneri Charlotte Knowles i Alexandre Arsenault duo su koji stoji iza londonskog brenda Knwls ponudio je zanimljivu i neočekivanu alternativu klasičnim Ugg čizmama boje lješnjaka na reviji za proljeće/ljeto 2023, dodavši na čizme mnoštvo metalnih detalja. 

cipele 2022. | Autor: Instagram @dualipa Instagram @dualipa

Loewe "gole" cipele

Jedan od najneobičnijih trendova s modnih pista za proljeće/ljeto 2023 su "gole", odnosno prozirne cipele, a brend Loewe predstavio je jedan od najekstremnijih primjera, cipele u potpunosti izrađene od prozirnog materijala.

cipele 2022. | Autor: Pixsell/DPA Pixsell/DPA

The Row cipele nalik na ronilačke

Holivudska glumica Jennifer Lawrence viđena je u doista posebnom modelu cipela brenda The Row, Ozzy natikačama, koje nalikuju na ronilačke zbog svog dizajna, a izrađene su od tanke napa kože.

cipele 2022. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Jennifer Lawrence

Miu Miu japanka-čizme

Još jedan hibridni model u kojem su dijelom spojene japanke s čizmama djelo je modne kuće Miu Miu. 

cipele 2022. | Autor: Pixsell/Bestimage Pixsell/Bestimage

Y/Project visoke čizme preko koljena

Rihanna je poznata po svojem eksperimentiranju s modom te često bira upečatljivu i posebnu obuću, kakve su sigurno i ultra široke i visoke čizme brenda Y/Project.

cipele 2022. | Autor: Profimedia / @salmahayek Instagram Profimedia / @salmahayek Instagram Rihanna

Chopova Lowena tinsel boots

Još jedne čizme na popisu dolaze iz kolekcije brenda Chopova Lowena za proljeće/ljeto 2023. Prepune šljokica, definicija su zabavnih svečanih čizama, koje ne mogu proći nezamijećeno.

party čizme Možda vas zanima Ovaj tip čizama izgledat će sjajno u svečanom outfitu, a možemo ih kombinirati i za svaki dan Rubrika Moda Moda
Photo: Instagram @ugg

Komentari 0