Love&Sex

Žene koje redovito rade jednu stvar kasnije će ući u menopauzu, kažu znanstvenici

  • Znamo da je seks jedna od najljepših stvari u životu - a razni benefiti ne prestaju nas iznenađivati 
  • U nedavno provedenom istraživanju došlo se do sljedećeg rezultata: tko se više seksa, kasnije će ući u menopauzu
  • U istraživanju američkih znanstvenika sudjelovalo je 3000 žena 

Na početku istraživanja 1996. godine su ispitanice bile u prosjeku stare 45 godina te ni jedna u tom trenutku nije ušla u menopauzu. Osim seksualne aktivnosti, statistički su se mjerili i drugi kriteriji – poput razine estrogena, naobrazbe, tjelesne težine te općenitog zdravlja. Na taj način željela se pronaći moguća veza između seksualnog ponašanja i dobi ulaska u menopauzu. 

Kod ispitanica je prosječna dob ulaska u menopauzu bila 52 godine. Kod istraživanja različitih faktora pokazalo se sljedeće: žene koje su seksualno aktivnije su znatno kasnije ušle u menopauzu. 

Možda vas zanima Neke od ovih pogrešaka rade gotovo sve žene u 40-ima i 50-ima, a nisu toga svjesne Rubrika Life&style Life&style

Baka-hipoteza 

Stručnjaci vjeruju kako žensko tijelo za vrijeme seksualnih aktivnosti vjeruje da mora svoje resurse drugačije koristiti – zbog toga započinje sa „štednim programom menopauze“. Taj rezultat je u skladu s takozvanom „baka-hipotezom“: ako je trudnoća manje vjerojatna, tijelu je smislenije uštedjeti energiju koja je potrebna za menstruaciju te je radije uloži za potomke koji već postoje. „Baka-hipoteza“ pomaže ženama zrelije dobi povećati tjelesnu formu kako bi se i u poodmakloj dobi mogle brinuti za potomke. 

Možda vas zanima Jennifer Aniston otkriva koji joj je kompliment počeo ići na živce otkako je navršila 50 Rubrika Stars Stars

 

POGLEDAJTE DRUGU EPIZODU VIDEO SERIJALA BY MISS7 "MISS7 SE UDAJE": FRIZURA I ŠMINKA

 

 

 

Photo: Jens Lindner/Unsplash
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Neznan

    Ako je dobro raditi "jednu stvar" kako li je dobro raditi dvije stvari?