Love&Sex

5 ozbiljnih stvari koje bi žene iznad 30-te trebale znati o seksu

  • Najbolji seks je u tridesetima! 
  • Zapravo, u tim godinama seks tek postaje „ono pravo“ 
  • Otkrit ćemo ti sve što moraš znati o seksu i svom tijelu u tim godinama – kako bi i ti maksimalno uživala u putenim čarima 

Znanstveno je dokazano da seks nakon 30-te postaje sve bolji. To možemo zahvaliti hormonima: žene postaju dominantnije, a muškarci nježniji i romantičniji. Osim toga, sigurno imamo puno više iskustva nego što smo imale kad smo napunile 20-tu. Ove stvari trebaš znati kad napuniš trideset – i tada će seks sigurno biti sjajan, odnosno upravo onakav kako to znanost obećava! 

Trebaš znati…

…koja je za tebe najbolja metoda čuvanja od neželjene trudnoće. 

Tableta, intervaginalni prsten ili spirala: sa trideset godina već bi polako trebala biti sigurna koja metoda zaštite najbolje odgovara tvom tijelu i planovima. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

…kako govoriti o svojim željama i potrebama. 

S godinama postaješ samouvjerenija te znaš kad trebaš govoriti otvoreno. Sa 30 godina nema više tabu-tema. Seksi igračke, masturbacija – sve to spada među teme o kojima se otvoreno može razgovarati. Sada konačno možeš ostvariti svoje maštarije. 

…da i muškarci mogu reći NE – a to nije tvoja krivica! 

Važna spoznaja koju malo žena zna prije 30-ih: i muškarci ne žele i ne mogu uvijek i posvuda. Za to može postojati više razloga (da, i dob!) – ali vjerojatno nisi ti kriva zbog toga. 

Možda vas zanima Opa, zanimljivo! Ovih 9 seksualnih položaja muškarci naročito jako vole Rubrika Love&Sex Love&Sex

…da nije loše dogovarati se za seks.   

Ono što je nekad zvučalo neromantično, sada je uzbudljiva igra: seks prema kalendaru. Ako su dva planera puna, za lijepe stvari u životu treba pronaći dodatno vrijeme – a tu definitivno spada seks. Tako ćete se češće voljeti i otkrit ćete sasvim novi način uzbuđenja zbog iščekivanja. 

…da je seks kod svakog para drugačiji. 

Još jedna stvar za koju treba vremena i iskustva kako bismo je razumjele: seks se razlikuje od para do para. Ne postoje neke mjere koje pokazuju što je pravilno ili pogrešno, normalno ili nenormalno. Glavno je da ste ti i tvoj partner zadovoljni sa svojim seksualnim životom! 

Možda vas zanima Ljudi govore: seks je super, ali ovaj nam je osjećaj još i bolji Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/Instagram
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MarieAlice

    SRETNA NOVA GODINA SVIMA PROČITAJTE OVE KORISNE INFORMACIJE ZA GODINU 2020. KAKO DOSTAVITI ZAJAM PO JEDNOSTAVNOM PORUKU. Zovem se Marie Alice, samohrana sam majka 3 djece i također sam medicinska sestra u Zagrebu. Ovo je moja priča u 2019. godini, ... prikaži još!