Love&Sex

Važan savjet psihologa za svježe zaljubljene: S pravilom "jednom tjedno" tvoja će veza biti sretnija

  • Započela si novu vezu i sve je divno i krasno te leptirići u trbuhu ne miruju? 
  • Čestitamo! Ali, imaj na umu da su prvi tjedni veze odlučni za budućnost para 
  • Psiholozi otkrivaju zašto je to tako… 

Svježe si zaljubljena i najradije bi 24 sata visjela u naručju svog dragog? Tvoja želja je sasvim normalna – u krajnjoj liniji, njegova blizina, riječi i nježnosti toliko su dobri! Međutim, u početku veze nije preporučljivo dan i noć visjeti zajedno! Zašto? 

Možda vas zanima Neraskidiva veza: 4 horoskopska para koji će zauvijek ostati zajedno Rubrika Love&Sex Love&Sex

Američki psiholog Seth Meyers napisao je na „Pshchology Today“ da previše kontakta u početnoj fazi veze stvara iluziju intimnosti i ovisnosti – koja u toj formi uopće ne bi trebala postojati. Na primjer, nije preporučljivo prebrzo se poseksati s čovjekom kojeg uopće ne poznajemo. Još uvijek ne znamo što onaj drugi doista osjeća. 

via GIPHY

Što je to točno „jednom tjedno“–pravilo? 

Što točno predlaže psiholog? Savjetuje da u prvim mjesecima veze „idete polako“ te se viđate jednom tjedno. Potrebno je određeno vrijeme kako bi se dobro upoznali. Osim toga, apstinencija ima u početku još dvije prednosti: prvo – nećemo biti razočarane ako od veze ne ispadne nešto ozbiljno, a kao drugo – napetost će biti veća ako se duže vremena ne vidimo. 

Možda vas zanima Ova 4 znaka u prosincu očekuje ozbiljna veza - a neki čak mogu očekivati i prosidbu Rubrika Love&Sex Love&Sex

Vidjeti se samo jednom tjedno – ima li to smisla? 

Čak i ako je kontakt jako lijep dok smo svježe zaljubljene – ako želimo stvari održati napetijima u početku, to i nije toliko loša ideja. Predati se potpuno muškarcu kojeg ne poznajemo može nas ubrzo dovesti do slomljenog srca. 

Međutim, ne bismo trebale previše ozbiljno shvatiti „jednom tjedno“-pravilo. Postoje parovi koji nisu za dugačku apstinenciju. Dakle, bez brige: ako se češće viđate, to nikako ne znači da je veza osuđena propast

via GIPHY

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0