Love&Sex 19. studenoga 2019.

Seks-dijeta: Otkrivamo ti uzbudljive poze u kojima ćeš uživati, ali usput i spržiti najviše kalorija

Shutterstock.
  • Umjesto gladovanja seks? Itekako je moguće – s pravim seksualnim položajima.
  • Ne, ne govorimo o nekim čudnim pozama koje može izvesti samo žena od gume
  • Primjerice, za mršavljenje je najbolji klasični oralni seks

Za vrijeme „seks-dijete“ možeš potrošiti 350 kalorija za 30 minuta – toliko se potroši i nakon 30 do 40 minuta trčanja. Međutim, što nam pruža više zadovoljstva?

Seksualni položaji za mršavljenje

Kako bi sagorjela kalorije za vrijeme seksa i utegula tijelo, ne moraš izvoditi neke komplicirane seksualne položaje, a niti biti žena od gume. I u klasičnim seksualnim položajima trošiš znatan broj kalorija. Na primjer, u misionarskom položaju trošiš oko 40 kalorija po minuti – muškarac sigurno, ako ne i više. Za ženu je kod seks-dijete bolji „jahaći položaj“ – možeš izgubiti 49 kalorija po minuti. 

Možda vas zanima... Seks s velikim penisom: Najbolji savjeti za bezbrižan seks s obdarenim partnerom Rubrika Love&Sex Love&Sex

Zanimljivo je da je za mršavljenje najbolji klasični oralni seks: dok će pasivni sudionik izgubiti tek oko 37 kalorija, aktivni može izgubiti do 150 kalorija! I u vodi je potrošnja kalorija veća: muškarac može (zbog otpora vode) izgubiti oko 54 kalorije u minuti. 

Možda vas zanima... Ludo zabavno! Pronašli smo seks-savjete za mlade žene iz 1894. godine Rubrika Love&Sex Love&Sex

Seks-dijeta s poljupcima? I to je moguće! 

Međutim, kod seks-dijete ne treba uvijek skočiti u krevet. Naime, i poljupci mogu pomoći pri mršavljenju – premda nisu toliko učinkoviti kao spomenuti seksualni položaji. Za vrijeme ljubljenja koristiš 38 mišića lica. Jednim poljupcem možeš izgubiti do 20 kalorija – po minuti, naravno. Jedan simpatičan popratni učinak: što duže traje poljubac – u prosjeku 12 sekundi – toliko bolje se vježba muskulatura i zateže lice. Dakle, imaš besplatan facelifting zahvaljujući ljubljenju.   

Komentari 0