Love&Sex

Seks-dijeta: Otkrivamo ti uzbudljive poze u kojima ćeš uživati, ali usput i spržiti najviše kalorija

  • Umjesto gladovanja seks? Itekako je moguće – s pravim seksualnim položajima.
  • Ne, ne govorimo o nekim čudnim pozama koje može izvesti samo žena od gume
  • Primjerice, za mršavljenje je za ženu najbolji 'jahaći' položaj

Za vrijeme „seks-dijete“ možeš potrošiti čak i do 350 kalorija za 30 minuta – toliko se potroši i nakon 30 do 40 minuta trčanja. Naravno, trošenje kalorija za vrijeme seksa ovisi o mnogim stvarima, primjerice o pozi, konstituciji sudionika, fizičkoj spremnosti i intenzitetu seksa. 

Seksualni položaji za mršavljenje

Kako bi sagorjela kalorije za vrijeme seksa i utegula tijelo, ne moraš izvoditi neke komplicirane seksualne položaje, a niti biti žena od gume. I u klasičnim seksualnim položajima trošiš znatan broj kalorija. Na primjer, u misionarskom položaju trošiš oko 40 kalorija u 30 minuta seksa – muškarac čak 144. Za ženu je kod seks-dijete bolji „jahaći položaj“ – možeš izgubiti 122 kalorije za 30 minuta, a muškarac u ovoj pozi jako malo gubi. Ako žena u ovom položaju ubrza ritam i u priču uključi 'plesanje' bokovima, to povećava brzinu otkucaja srca i troše se 172 kalorije za 30 minuta.    

U 'psećoj' pozi žena će u srednjem intenzitetu izgubiti oko 100 kalorija, dok će muškarac izgubiti 151 kaloriju za 30 minuta u srednjem intenzitetu pa čak do 350 u divljem strastvenom seksu. 

Možda vas zanima Seks s velikim penisom: Najbolji savjeti za bezbrižan seks s obdarenim partnerom Rubrika Love&Sex Love&Sex

Zanimljivo je da je za mršavljenje jako dobar klasični oralni seks: dok će pasivni sudionik izgubiti tek oko 37 kalorija, aktivni može izgubiti do 150 kalorija! I u vodi je potrošnja kalorija veća: muškarac može (zbog otpora vode) izgubiti oko 54 kalorije. 

A ako u napetu uvertiru u seks uvedeš romantični ples s partnerom, računaj na ekstra gubitak od 217 kalorija za sat vremena.

 

Seks-dijeta s poljupcima? I to je moguće! 

Međutim, kod seks-dijete ne treba uvijek skočiti u krevet. Naime, i poljupci mogu pomoći pri mršavljenju – premda nisu toliko učinkoviti kao spomenuti seksualni položaji. Za vrijeme ljubljenja koristiš 38 mišića lica. Jednim poljupcem možeš izgubiti do 20 kalorija. Jedan simpatičan popratni učinak: što duže traje poljubac – u prosjeku 12 sekundi – toliko bolje se vježba muskulatura i zateže lice. Dakle, imaš besplatan facelifting zahvaljujući ljubljenju.   

Možda vas zanima Ludo zabavno! Pronašli smo seks-savjete za mlade žene iz 1894. godine Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0