Love&Sex

Rastavljeni muškarac priznaje: Da sam barem ove savjete znao PRIJE vjenčanja

• Nakon 16 godina braka izgubio je ženu koju je volio – i sada želi pomoći drugima da im se to ne dogodi 

• U svom Facebook-postu naveo je savjete za koje kaže kako bi bio sretan da ih je znao prije nego što je stupio u bračne vode 

• Ukratko, to su savjeti za sve muškarce koji svojim partnericama ili suprugama žele biti najbolji partneri 

„Očito nisam stručnjak za veze“, započeo je Gerald Rogers svoj Facebook-post, u krajnjoj liniji – „izgubio sam voljenu ženu nakon 16 godina braka“. Međutim, za vrijeme rastave mu je svašta postalo jasno. „Zato vam želim dati ove savjete, iste one koje bih i ja volio znati prije braka…“ Premda su savjeti pisani za muškarce, većinu bi svatko trebao poslušati - svatko tko želi održati ljubav živom. 

Možda vas zanima Gdje ti se nalazi krevet i imaš li zrcalo u sobi? 5 feng shui pravila za bolji seksualni život Rubrika Love&Sex Love&Sex

Nada se pomoći svim mladim bračnim partnerima – čija su srca još puna nade – i svim parovima koji su zaboravili kako voljeti. „Istina je da sam volio biti u braku i sigurno ću se s vremenom opet vjenčati. A do tada ću izgraditi bazu koja će se oduprijeti svakoj oluji i trajat će vječno.“ 

„Nema većeg izazova, ali niti veće nagrade. Tvoja žena zaslužuje biti tako voljena…“

1. Nemoj nikada svoju suprugu smatrati „zdravo za gotovo“. Nikad nemoj prestati odlaziti na spojeve s njom. Kad si je pitao hoće li se vjenčati za tebe, obećao si joj da ćeš biti muškarac koji će čuvati njeno srce. To je najsvetije i najvrijednije blago koje ti je netko povjerio. Nikada se nemoj opustiti u ljubavi. 

2. Čuvaj i svoje srce. Kao što si obećao da ćeš čuvati njeno, tako moraš paziti i na svoje. Voli samoga sebe, budi pun ljubavi, ali pazi na to da je posebno mjesto u tvom srcu uvijek sačuvano za tvoju dragu – i u njega nitko drugi ne smije ući. 

Možda vas zanima Žene su otkrile što muškarac mora napraviti da bi bio bolji u vezi - neki odgovori su nas oborili s nogu Rubrika Love&Sex Love&Sex

3. Zaljubi se nanovo u svoju suprugu. Vremenom ćete se oboje promijeniti i oboje ćete se morati nanovo odlučiti jedno za drugo. Ona ne mora ostati uz tebe. Ako nećeš paziti na nju, možda će pokloniti srce nekome drugome. 

4. Koncentriraj se uvijek na dobro u njoj. Fokusiraj se na to što voliš. Ono na što paziš, pojačat će se. 

5. Nikada nemoj zaboraviti da nije tvoj zadatak poboljšati je ili je promijeniti. Tvoj posao je da je voliš onakvu kakva jest – bez da je želiš promijeniti. 

6. Preuzmi odgovornost za svoje osjećaje. Zadaća tvoje supruge nije da te usrećuje. Sam si odgovoran za to da si dobro. A kad ti ide dobro, onda ćeš svoje veselje prenijeti i na vezu te ojačati ljubav. 

7. Nikada nemoj smatrati ženu odgovornom za to što si ljut na nju – jer je nešto potaknula u tebi. Tvoji osjećaji, tvoja odgovornost. 

 | Autor: Facebook/Emily McGuire Photography Facebook/Emily McGuire Photography

8. Dopusti joj da bude onakva kakva jest. Ako je tužna ili loše volje, nije tvoj posao da je „popraviš“. Tvoja zadatak je da joj daš potporu te pokažeš naklonost. Neka osjeti da si „tu za nju“, da ti je važna te da si rado jastuk na kojem može plakati. 

9. Slobodno budi pomalo budalast. Nemoj se shvaćati toliko ozbiljno. Nasmij je. Smijeh sve olakšava. 

10. Pokloni joj nešto što će je ispuniti. Nauči što voli i što je usrećuje te je iznenadi time. Zamoli je da ti napravi popis 10 stvari koje joj daju osjećaj da je voljena. Zapamti popis te ga koristi kako bi svaki dan osjetila koliko ti je važna. 

Možda vas zanima Bravo, dame! Prema ženama ova 3 horoskopska znaka muškarci imaju najviše respekta Rubrika Life&style Life&style

11. Budi prisutan. Pokloni joj svoje vrijeme, ali i punu pažnju kad si s njom. 

12. Pokloni joj dobar seks. Neka svakom stanicom svog tijela osjeti koliko je voliš. 

13. Nemoj se blamirati. Oboje ćete raditi pogreške. Nemoj raditi veliku stvar od toga ako nešto pođe po krivu – uči iz svojih pogrešaka. 

14. Daj joj prostora. Žene su također dobre u davanju i ponekad se moraju podsjetiti da si uzmu vremena. Daj joj vremena za sebe - osobito kad ćete imati djecu – kako bi se mogla napuniti energijom. 

15. Pokaži da si ranjiv. Ne moraš uvijek biti snažan i neranjiv. Budi spreman podijeliti svoje strahove i osjećaje te priznaj ako si napravio pogrešku. 

16. Budi spreman otvoriti se. Prava ljubav zahtijeva spremnost da se otvoriš cijelim srcem te da pokažeš sve osobi koju ćeš pustiti tamo. Neka padnu maske. 

 | Autor: Facebook/Emily McGuire Photography Facebook/Emily McGuire Photography

17. Nikada nemojte prestati zajedno rasti. Rijeka koja teče uvijek je svježa i bistra. Pronađite zajedničke ciljeve, snove i vizije. 

18. Nemojte se svađati oko novaca. Novac je važan, ali ne toliko da se svađate oko njega. Pobrini se da su financije u vašoj vezi u ravnoteži. 

19. Brzo si opraštajte i gledajte u budućnost – umjesto da se držite nekih stvari iz prošlosti. Opraštanje daje slobodu. 

Možda vas zanima Muškarci otkrivaju: "Kako mi je bilo spavati s djevicom" Rubrika Love&Sex Love&Sex

20. UVIJEK SE ODLUČI ZA LJUBAV. Na kraju je to jedini savjet koji trebaš. Ako pustiš ljubavi da te vodi, ništa neće oštetiti vaš brak. Brak znači živjeti zajedno, a to podrazumijeva uspone i padove. Znači prihvatiti sve što vam donosi život te s ljubavlju i trudom raditi na tome da vam veza uspije – to će vam omogućiti sreću koja će izgraditi most do vječne ljubavi. 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0