Love&Sex 31. srpnja 2021.

Raspad braka je stresan za sve, ali istraživanje otkriva zbog čega ipak muškarcima teže pada razvod

shutterstock. Razvedeni muškarci podložniji su srčanim bolestima, visokom krvnom tlaku i moždanom udaru nego što su to oženjeni muškarci
  • Razvedeni muškarci i žene imaju gotovo podjednake izglede da obole od depresije nakon razvoda, pokazuje nedavno istraživanje kanadskih istraživača. Ali razlika ipak postoji: rezultati pokazuju da muškarci teže podnose razvod!
  • Gubitak skrbi nad djecom najstresniji je događaj i okidač depresije za muškarce
  • Čak 34% muškaraca doživjelo je fizičko razdvajanje od djece, koja odlukom suda nastavljaju živjeti samo s majkom. Naprotiv, samo 3% žena razdvaja se od djece

Ispada da se muškarci u vječnoj bitki spolova teže nose s raspadom braka. Prema studiji iz Journal of Men's Health, razvedeni muškarci podložniji su srčanim bolestima, visokom krvnom tlaku i moždanom udaru nego što su to oženjeni muškarci - osim što imaju 39 posto veću vjerojatnost da će počiniti samoubojstvo i posrnuti u rizično ponašanje.

Odvjetnici su podijelili najčudnije razloge za razvod braka, neki su stvarno nevjerojatni!

Your Tango je razgovarao sa stručnjakom za veze Lewisom Denbaumom kako bi došli do stvarne istine o razvodu muškaraca. "Posljednji put kad sam se razveo, a to je bilo 2003. godine, krvni tlak mi je dosegao plafon", rekao je Denbaum. "Morao sam prvi put u životu početi uzimati lijekove za krvni tlak." Kao netko tko se više od 30 godina bavio transcendentalnom meditacijom, Denbaum je bio iznenađen kad je otkrio da tijekom drugog razvoda njegove tehnike meditacije nisu imale nikakvog učinka. "Tada sam shvatio da moram izaći iz okvira svog života i ispitati svoje misli i uvjerenja", rekao je.

Marichuy osim u sapunicama obožava zavoditi i u pravom životu: Razorila je brak svojoj bliskoj prijateljici Možda vas zanima... Marichuy, razaračica brakova u privatnom životu: skandal zbog afere s mužem bliske prijateljice Rubrika Stars Stars

Prvo je preuzeo kontrolu nad svojim zdravstvenim stanjem uzimajući lijekove za krvni tlak. Sljedeći koraci, međutim, nisu bili baš tako jednostavni. Denbaum dijeli svoja osobna i profesionalna iskustva kako bi istaknuo specifične razloge zbog kojih je razvod za muškarce mnogo stresniji:

1. Gube osjećaj identiteta

"Moj ključni preokret bio je spoznaja da se definiram u odnosu na svoj brak", rekao je Denbaum. Čak i s više diploma i uspješnom karijerom, našao se izgubljenim u procesu razvoda. "Pokušao sve napraviti da spasim brak, ali je došao kraj, a kad sam vidio da se to ruši, osjetio sam da se moj identitet ruši."

Glumci, biznismeni, pjevači, sportaši... Donosimo top listu najskupljih razvoda slavnih osoba

Kako bi ponovno izgradio povjerenje nakon razvoda, Denbaum predlaže uključivanje u novu aktivnost ili organizaciju. "Jedna jako vrijedna stvar za mene je bilo pridruživanje neprofitnoj grupi pod nazivom Mankind Project", savjetovao je. Tamo je pronašao put do Muške organizacije New Warriors, gdje bi se tjedno sastajao s grupama muškaraca koji prolaze kroz teška vremena, okupljajući se kako bi saslušali i pomogli jedni drugima na "neosuđujući način".

Zvonimir i Leonarda Boban se rastaju Možda vas zanima... Još jedan razvod o kojem se priča: zašto su Zvonimir i Leonarda Boban rekli jedno drugome "zbogom"? Rubrika Stars Stars

2. Njihov očinski instinkt je osporavan

"Za mene je obitelj oduvijek bila važna. Odrastao sam u sretnoj obitelji i nisam niti na trenutak sumnjao da ću se neću oženiti i odgajati svoju vlastitu djecu. Mislim da, kao što postoje majčinski instinkti u ženama, postoji očinski instinkt kod muškaraca ". Dio ovog očinskog instinkta opisuje kao čežnju za pripadanjem statusu quo i pružanjem sigurnosti. "Ako se muškarac osjeća izbezumljeno ili posramljeno zbog utjecaja koje njegova obitelj osjeća zbog razvoda, mogao bi izgubiti taj osjećaj očinstva. Zbog toga većina muškaraca nakon razvoda moraju ostati povezani sa svojom djecom ako ih imaju." Kad muškarci održavaju odnose sa svojom djecom, to ublažava osjećaj srama i može ponovno usaditi taj izgubljeni osjećaj pripadnosti. 

 | Autor: shutterstock shutterstock Kad muškarci održavaju odnose sa svojom djecom, to ublažava osjećaj srama i može ponovno usaditi taj izgubljeni osjećaj pripadnosti.

Glumac Burak Özçivit domaćoj publici najpoznatiji je po ulozi Bali-bega Možda vas zanima... Zgodni Bali-beg samo jednom fotografijom pokazao što misli o glasinama o svome razvodu Rubrika Stars Stars

3. Ne dopuštaju sebi da tuguju kako treba

"Usklađivanje osjećaja bez pokazivanja emocija dovodi muškarce do osjećaja depresije", rekao je Denbaum. "Kao netko bez biološke predispozicije, definitivno mislim da me raspad braka doveo do fizioloških problema poput visokog krvnog tlaka i mentalnih poput moje tadašnje borbe s depresijom." Stoga, Denbaum predlaže da muškarci vide bračne savjetnike, bez obzira na trenutno stanje u njihovom braku. "Počeo sam samostalno viđati se s bračnim savjetnikom, prije razvoda. Moja se tadašnja žena pridružila neko vrijeme, ali sam nastavio sam, čak i nakon što je razvod okončan, shvatio je. "Muškarci se moraju probiti kroz stav" Moram to učiniti sam i idem sam ", zaključio je. "Žene se toliko bolje oslanjaju jedna na drugu, a čitav ovaj mentalitet pravi muškarci ne plaču ima potpuno negativan utjecaj na dobrobit muškaraca."

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    žene su gore