Stars
Zvonimir i Leonarda Boban se rastaju

Još jedan razvod o kojem se priča: zašto su Zvonimir i Leonarda Boban rekli jedno drugome "zbogom"?

  • Leonarda i Zvonimir Boban svoj su bračni život čuvali daleko od očiju javnosti
  • Stoga je sve iznenadila vijest da se - nakon 28 godina braka - rastaju 
  • Odlučili su odvojeno nastaviti živote, ali će i dalje zajedno brinuti se i odgajati svoju djecu 

„Lea i ja smo se razišli i živimo odvojeno. Nastaviti ćemo zajednički voditi brigu o našoj djeci u skladu i u velikom poštovanju koje imamo jedan prema drugom. Nadam se da će ljudi shvatiti delikatnost ove odluke i dopustiti da i djeca i mi prođemo kroz ove teške trenutke na najmanje bolan način. Više se nećemo očitovati o ovoj temi za koju smo mislili da nikada neće doći u naš život“, rekao je kratko Zvonimir Boban za Večernji list. 

Zadnjih godina rijetko su se pojavljivali u javnosti, a posljednji put obitelj Boban snimljena je u rujnu 2019. godine u milanskoj La Scali na dodjeli nagrada najboljim nogometašima u organizaciji FIFA-e. Na dodjelu nagrada Boban je došao u društvu supruge Leonarde i njihove djece.

Zvonimir i Leonarda Boban se rastaju | Autor: Pixsell_IPA Pixsell_IPA

Njihova ljubav bila je kao iz bajke, a upoznali su se u butiku u kojem je Leonarda radila kao prodavačica

Zvone i Leonarda upoznali su se 1989. godine. Tada 18-godišnja manekenka Leonarda radila je u jednom butiku u Vlaškoj ulici kao prodavačica. Atraktivna Zagrepčanka odmah je zapela za oko mladom i perspektivnom nogometašu Dinama, kojem je trebalo dosta vremena da sakupi hrabrost i pozove Leonardu na spoj. U butik je svraćao nekoliko puta s izlikom da treba zamijeniti, a potom i skratiti sako koji je kupio. Leonarda je nakon nekoliko susreta konačno odlučila izići s Bobanom. 

„Glumila sam neosvojivu djevojku iz knjige 'The Rules'. Nikad nisam pratila nogomet, nikakav sport, pa on za mene tada i nije bio junak“, izjavila je Leonarda o prvim danima njihove ljubavi. Prvi put poljubili su se na njezin 19. rođendan i tako započeli vezu koju su nakon četiri godine veze okrunili brakom. 

Zvonimir i Leonarda Boban se rastaju | Autor: Pixsell Pixsell Zbog Bobanove nogometne karijere u talijanskom klubu A. C. Milan Leonarda je 1991. napustila Zagreb, ali se odrekla i karijere manekenke. Preselili su se u Milano, gdje su se krajem 1993. vjenčali pred nekolicinom najbližih prijatelja i rodbine, a pola godine kasnije veliku feštu priredili su i u Zagrebu. Oboje su oduvijek maštali o potomstvu, ali - nakon iznenadnog šoka koji je doživjela kao 20-godišnjakinja - put prema roditeljstvu bio je dug i iscrpljujući. Naime, Leonarda je, ne znajući da je trudna, zbog iznenadnih komplikacija bila hitno hospitalizirana. Liječnici su joj tada objasnili da je imala spontani pobačaj. 

Užasna vijest shrvala je oboje. Naime, optimistične prognoze nisu im davali ni liječnici. Nakon neuspjelih pokušaja umjetne oplodnje i liječničkih tretmana u Italiji, par se ipak 1996. odlučio na posvojenje. Iz „Doma za nezbrinutu djecu“ u Nazorovoj posvojili su tada šestomjesečnu djevojčicu Mariju. Nakon Marije nisu se prestajali nadati da će dobiti još djece. Sedam godina nakon Marije, dom su pružili i tada tromjesečnom sinu Gabrijelu, a četiri godine poslije posvojili su i blizance Martu i Rafaela. 

Leonarda Boban s djecom | Autor: Pixsell Pixsell

„Ne gubimo nadu, stajemo ponovno u red za sreću i jednoga će nam se dana sigurno osmjehnuti“ izjavila je tada Leonarda, uvjerena da će jednog dana roditi biološko dijete. I to se i dogodilo. U studenom 2009. na svijet je stigla malena Ruža.

Zasigurno je da će jedno drugome biti velika podrška i u budućnosti jer su, kako oboje kažu, prošli puno toga u životu zbog čega će zauvijek biti vezani. Briga o djeci uvijek im je bila na prvom mjestu, a svi koji ih poznaju sigurni su da će tako i ostati. 

 

Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom

Photo: Pixsell

Komentari 0