Stars
Najskuplji razvodi: Bill i Melinda Gates

Glumci, biznismeni, pjevači, sportaši... Donosimo top listu najskupljih razvoda slavnih osoba

  • Kad se raspadne brak slavnog para, naravno, također svatko ide svojim putem 
  • Međutim, tada skupi odvjetnici reguliraju što se događa s imovinom zvijezda
  • Otkrit ćemo ti "najskuplje" odnosno razvode gdje se dijelio najveći novac

Poznatim i slavnim osobama je razvod braka prava noćna mora. Naime, tada dolazi do podjele imovine koja iznosi milijune, čak i milijarde, a proces razvoda rastegne se na mjesece ili čak godine. Donosimo ti neke od najpoznatijih i "najskupljih" razvoda brakova u povijesti.   

1. Bill i Melinda Gates

Osnivač Microsofta najavio je rastavu od supruge 3. svibnja 2021. godine. Bill i Melinda Gates zajednički su osnovali privatnu zakladu „Bill & Melinda Gates Foundation“, čija je procijenjena vrijednost 41 milijardu eura (oko 307,5 milijardi kuna!). Navodno slavni par ima sporazum o rastavi, koji kaže da će se imovina podijeliti. Još nisu poznati detalji. Par je bio u braku 27 godina i zajedno imaju troje djece.

2. Mel Gibson i Robyn Moore

Nakon gotovo 30 godina braka i sedmero zajedničke djece, par se razdvojio 2006. godine. Godine 2009. supruga holywoodske zvijezde zatražila je razvod zbog nepomirljivih razlika. Prema predbračnom sporazumu, Robyn Moore imala je pravo na polovicu imovine Mela Gibsona. Časopis „People“ procijenio je iznos na 354 milijuna eura (oko 2,6 milijardi kuna).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Real Deal (@therealdeal)

 

3. Jeff Bezos i MacKenzie Scott

Nakon razvoda od osnivača Amazona 2019. godine, MacKenzie Scott postala je druga najbogatija žena na svijetu. Par nikada nije potpisao predbračni ugovor, a Jeff Bezos dao je svojoj supruzi udio u Amazonu vrijedan 31,7 milijardi eura (237,7 milijardi kuna).

4. Steven Spielberg i Amy Irving

Nakon četiri godine braka bilo je gotovo, a holywoodski redatelj isplatio je Amy Irving 75 (oko 562,5 milijuna kuna) milijuna eura nakon razvoda 1989. godine. To je glumicu učinilo multimilijunašicom.

5. Paul McCartney i Heather Mills

Bivši Beatle platio je ponosnu svotu od 31 milijun eura (oko 232 milijuna kuna) svojoj drugoj supruzi Heather Mills nakon skandaloznog razvoda.

"Postala si dosadna, a njemu treba zabave"... 12 ljudi otkriva najgore reakcije okoline na svoj razvod

6. Michael Jordan i Juanita Vanoy

Michael Jordan i njegova supruga Juanita Vanoy razdvojili su prijateljski, a partnerstvo je napustila s oko 138 milijuna eura (oko milijarde kuna). Prije toga nekoliko su puta pokušali spasiti svoj 17-godišnji brak.

7. Harrison Ford i Melissa Mathison

Par se upoznao i zaljubio na snimanju filma „Apokalipsa danas“. Nakon 17 zajedničkih godina, Harrison Ford i njegova druga supruga Melissa Mathison razveli su se. Glumac joj je platio oko 60 milijuna eura (oko 450 milijuna kuna). Ona je umrla 2015. godine.

8. Phil Collins i Orianne Cevey

I bivši član banda Genesis isplatio je svojoj bivšoj pozamašnu svotu. Nakon rastave sa Švicarkom Orianne Cevey, Phil Collins morao je izdvojiti ponosnih 35 milijuna eura (oko 262,5 milijuna kuna) za razvod.

9. Neil Diamond i Marcia Murphey

Neil Diamond požalio je razdvajanje od supruge i krivio je sebe za kraj veze. Marcia Murphey polovicu njegovog bogatstva dobila je nakon razvoda 1995. godine, što ju je učinilo bogatijom za procijenjenih 100 milijuna eura (oko 750 milijuna kuna).

Odvjetnici su podijelili najčudnije razloge za razvod braka, neki su stvarno nevjerojatni!

10. Mick Jagger i Jerry Hall

Slavni rocker i manekenka započeli su svoju vezu još u 70-ima, ali vjenčali su se tek 1990. godine. Devet godina kasnije sve je bilo gotovo i Mick Jagger platio je svojoj supruzi 18 milijuna eura (oko 135 milijuna kuna).

11. Tiger Woods i Elin Nordegren

Kraj braka između golferske zvijezde Tigera Woodsa i bivšeg modela potpisan je 2010. godine. Nakon raznih afera svog supruga, Elin Nordegren zatražila je razvod i, prema New York Daily Newsu, dobila je otpremninu od oko 92 milijuna eura (oko 690 milijuna kuna).

Photo: Profimedia / @salmahayek Instagram

Komentari 0