Love&Sex

Pitanje na koje možda imamo odgovor: Koliko seksa je u mojoj dobi 'normalno'?

  • Jesi li se to ikada pitala? Nisi? 
  • Kako god – brojevi ne ostavljaju više nikakva otvorena pitanja
  • Znanost se pozabavila tim „škakljivim pitanjem“ – sada te sigurno već zanima, zar ne?

Ovo istraživanje je uzbudljivo: znanstvenici „Kinsey Institute for Research in Sex, Reproduction and Gender“ pozabavili su se pitanjem koliko je seksa u kojoj dobi „normalno“. 

Prije nego krenemo na rezultate istraživanja, kratka napomena: i ti i mi znamo da seksualni život ne ovisi isključivo od samog para, nego i od drugih brojnih faktora. Je li netko u stresu od posla? Imate li malo dijete? Vrijednosti mogu varirati, tvrde znanstvenici…

via GIPHY

Goli brojevi 

Seksualno najaktivniji su ljudi u dobi između 18 i 29 godina sa finih 112 seksualnih doživljaja godišnje. U dobi između 30 i 39 godina imamo manje seksa – 86 puta godišnje u prosjeku. To odgovara brojci od 1,6 puta tjedno. Čini se da je 40. rođendan pravi ubojica strasti. Parovi u dobi između 40 i 49 godina još 69 puta godišnje vode ljubav. To odgovara otprilike polovini seksualnih doživljaja koje su imali u dvadesetima. Za parove iznad 49 godina nažalost nema podataka. 

Možda vas zanima Seks nakon 40-te: 5 stvari koje više neće biti iste kao prije Rubrika Love&Sex Love&Sex

via GIPHY

Daljnji rezultati 

Ako ćemo vjerovati istraživanju, 34 posto vjenčanih parova seksa se dvaput do triput tjedno, 45 posto jednom mjesečno, a 13 posto jednom godišnje. 

Možda vas zanima U ovoj dobi žene žele najviše seksa – otkrilo je nedavno provedeno istraživanje Rubrika Love&Sex Love&Sex
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0