Love&Sex

Seks nakon 40-te: 5 stvari koje više neće biti iste kao prije

  • Slažemo se s onom da su četrdesete nove tridesete, no ipak se s godinama tijelo žene mijenja – a time i seksualni život
  • Bez obzira jesi li već u četrdesetima ili još uvijek daleko od njih, ove promjene koje te prije ili kasnije čekaju bi te mogle zanimati

Seks nije uvijek seks. Kao što i svaka veza podliježe promjenama, s godinama se mijenjaju i stvari u krevetu. Pogledaj koje promjene nas očekuju od 40. godine nadalje.

1. Eventualno ćeš imati manje volje za seksom 

Kad navršimo 40 godina lagano se počinju mijenjati razine hormona. To može dovesti do toga da žene imaju manje želje za seksom. Također se može dogoditi da im treba više vremena da doista budu spremne, odnosno pate od suhoće stidnice. Pritisak se može smanjiti s pomoću lubrikanta. Osim toga, razgovor s partnerom pomoći će pronaći pravi put – s kojim će oba partnera još dugo vremena zadovoljno uživati u seksu. 

 | Autor: Shutterstock/Instagram Shutterstock/Instagram

2. Puno je teže zatrudnjeti 

Što je žena starija, to više opada kvaliteta i količina jajnih stanica. Stoga je puno teže zatrudnjeti u takozvanoj „drugoj polovici života“. 

3. Češće doživljavaš orgazme 

Mit je da zrele žene ne mogu doživjeti orgazam. Naime, što je žena starija ima i više iskustva, manje sumnja u sebe i otvorenija je. Zbog toga nije ograničena ili pod stresom za vrijeme seksa, nego jednostavno uživa. Zato je ženama u 40-ima lakše okruniti seks orgazmom. 

Možda vas zanima Iznenađujuć način na koji se tvoje grudi mijenjaju tijekom seksa Rubrika Love&Sex Love&Sex

4. On može dulje 

I kod muškaraca se s godinama mijenja razina hormona. To vodi do toga da on može duže odgađati orgazam te intenzivnije uživati u seksu. Tako si može uzeti više vremena za partnericu te je veća vjerojatnost zajedničkog orgazma. 

5. Pronaći ćete nove načine za zabavu u krevetu 

Ako u krevetu ne ide više na uobičajen način, to može iritirati mnoge parove. Međutim, to može biti prilika za isprobavanje nekih novih stvari. Tako se partneri mogu zbližiti na sasvim novi način te imati još puno sasvim novih, uzbudljivih doživljaja. 

Možda vas zanima Zašto neobično mirišem nakon seksa i mijenja li mi vagina oblik... Odgovori na pitanja koja se možda ustručavaš pitati ginekologa Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0